Tinklaraštis

Atėjus rugsėjui - svarbiausia maisto gamybos įranga biudžetinėms įstaigoms

Atėjus rugsėjui - svarbiausia maisto gamybos įranga biudžetinėms įstaigoms

Atėjus rugsėjui norime priminti, kad siekiant gaminti sveiką ir kokybišką maistą vaikams, būtina modernizuoti dešimtmečius skaičiuojančius ugdymo įstaigos virtuvės įrenginius. Dėl šios priežasties, pirmoji rudens ĮRANGA RESTORANAMS tinklaraščio tema - svarbiausia įranga biudžetinėms įstaigoms. 

7 svarbiausi įrenginiai ugdymo įstaigų virtuvėms

Svarstydami modernizuoti savo biudžetinės įstaigos virtuvę, privalote pasidomėti 7 pagrindiniais įrenginiais. Tai - konvekcinėmis krosnimis, daržovių pjaustymo ir valymo mašinomis, tešlos maišyklėmis ir mėsos malimo mašinomis, profesionaliomis indaplovėmis, šaldymo įrenginiais ir nerūdijančio plieno darbo stalais. Apie kiekvieną iš jų kviečiame skaityti žemiau.

1) Konvekcinė krosnis

Konvekcinės krosnys yra efektyviai veikiančios restorano virtuvės pagrindas ir būtina profesionalios virtuvės įranga. Šiame įrenginyje maisto gamybos laikas sutrumpėja iki 25 proc. Atsižvelgiant į krosnies dydį, vienu metu galima gaminti net keletą šimtų porcijų patiekalų. Na, o dėka įrenginio viduje esančio išskirtinės ventiliavimo sistemos - konvekcijos - užtikrinama tolygi oro cirkuliacija, o kartu ir tolygus maisto produktų kepimas.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Renkantis konvekcinę krosnį, svarbiausias parametras yra kepimo funkcijos. Profesionali konvekcinė krosnis turėtų turėti kepimo, kepimo su garais bei virimo garuose funkcijas. Tokiu būdu Jūsų įrenginys bus pajėgus įvairiapusiškai atitikti Jūsų poreikius.

Įvertinus planuojamus maitinimo įstaigos pajėgumus ir savo veiklos sritį, taip pat reiktų atkreipti dėmesį į konvekcinės krosnies talpą, drėkinimo sistemos tipą, valdymo skydelio veiklos principą bei paskirtį. Plačiau apie šiuos parametrus galite sužinoti čia. 

Asortimentą rasite ČIA.

2) Daržovių pjaustyklės

Daržovės - vienas svarbiausių produktų ugdymo įstaigos virtuvėje. Ne paslaptis, jog jų pjaustymas atima didžiąją dalį laiko, praleisto virtuvėje. Siekiant, kad salotų, sriubų, troškinių ir kitų karštųjų patiekalų gamyba užimtų kuo mažiau laiko, ĮRANGA RESTORANAMS komanda kaip vieną pagrindinių virtuvės įrenginių išskiria automatines daržovių pjaustykles. 

Tai įrenginys, suteikiantis galimybę vienu metu supjaustyti didelį kiekį daržovių pasirinkta forma ir dydžiu. Dėka skirtingų pjaustymo diskų, virtuvės personalas greitai ir paprastai daržoves gali susmulkinti norimo dydžio kubeliais, šiaudeliais, juostelėmis ar kita, maisto gamyboje naudojama forma.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Pirma, į pjaustymo diskus. Įvertinkite kiek skirtingų pjaustymo formų reikalinga Jūsų virtuvės gamybos procese. Antra, į angas daržovėms sudėti. Remiantis daržovių pjaustymo kiekiais, įvertinkite kokio dydžio įrenginys yra optimalus Jūsų virtuvei.

Asortimentą rasite ČIA.

3) Bulvių ir kitų daržovių valymo mašina

Tai virtuvės įranga, papildanti aukščiau minėtąsias daržovių pjaustykles. Kaip ir pastarųjų atveju, našumą užtikrinanti daržovių skutimo mašina svarbi laiko taupymo prasme. Su minimaliomis personalo pastangomis šis įrenginys per valandą gamybai paruošti gali gerokai daugiau nei 100 kilogramų bulvių, morkų ar burokėlių. Per šį laiką, virtuvės darbuotojai gali nudirbti kitus maisto gamybai būtinus darbus.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Svarbiausia - našumas. Renkantis prietaisą svarbu įvertinti kiek daržovių virtuvėje planuojama nuvalyti kasdien. 

Asortimentą rasite ČIA.

4) Tešlos maišyklės

Tai įrenginys, skirtas bandelių, duonos, konditerijos, blynelių ar kitų tešlos pagrindu gaminamų produktų paruošimui. Profesionali tešlos maišyklė sukuria sąlygas be didelių personalo pastangų vienu kartu pagaminti net keliasdešimt litrų tešlos. Dėka visiškai automatizuoto veikimo, užtikrinama, kad tešlos konsistencija bus tokia, kokios reikalauja gamybos procesas.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Atidžiai įvertinkite įrenginio talpą. Rinkoje siūloma nuo kelių iki keliasdešimt litrų talpinančios tešlos maišyklės. Nuspręsti, kuri reikalingiausia Jūsų virtuvėje reikėtų apskaičiavus jos pajėgumus.

Asortimentą rasite ČIA.

5) Mėsos malimo mašinos

Sveikiems ir aukštos kokybės patiekalams gaminti itin svarbu aukštos kokybės žaliavos. Galimybė jas tinkamai apdirbti virtuvės viduje turėtų būti kiekvienos ugdymo įstaigos siekiamybė. Vienas iš pagrindinių prietaisų, reikalingų šiam tikslui pasiekti yra profesionali mėsos malimo mašina. Kokybiško įrenginio dėka užtikrinsite ne tik auklėtinius pasieksiančių mėsos patiekalų kokybę, bet ir našų bei sklandų virtuvės personalo darbą. 

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Pirmą, įvertinkite įrenginio našumą. Tai parametras, įvardijantis kiek kilogramų mėsos gali būti sumalama per valandą. Reikalingas našumas įvertinamas pagal įstaigos virtuvės pajėgumus. Antra - korpusą. Prietaiso ilgaamžiškumą ir lengvą valymą (higieną) lemia nerūdijančio plieno viršus.

Asortimentą rasite ČIA.

6) Šaldymo įrenginiai

Profesionalūs nerūdijančio plieno korpuso šaldytuvai turi tris pagrindines savybes, užtikrinančias efektyvų maitinimo įstaigos darbą. Tai temperatūra, higiena ir dydis. Dėl juose pasiekiamos žemos temperatūros, maistas yra apsaugomas nuo bakterijų atsiradimo ir ilgiau išlieka šviežias. Nerūdijančio plieno korpusas bei pramoninei veiklai pritaikytas šaldytuvo vidus, užtikrina lengvą įrenginio valymą ir aukštą higienos sąlygų išlaikymą. Na, o dėka profesionaliai virtuvei pritaikyto dydžio, nerūdijančio plieno šaldytuvuose produktus galėsite laikyti Jums patogiose talpose (pavyzdžiui, GN 1/1 skardose).

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Nors šaldytuvų niekada nebus per daug, tačiau renkantis juos svarbu įvertinti kiek vietos jiems yra Jūsų gamybinėje erdvėje. Rinkoje siūloma platus įvairaus pobūdžio - vienadurių, dvidurių, tridurių - nerūdijančio plieno korpuso šaldytuvų asortimentas. Tad atsižvelgiant į gamybinių patalpų dydį bei planuojamus virtuvės pajėgumus, didžiausią dėmesį svarbu skirti būtent įrenginių dydžiui. 

Asortimentą rasite ČIA.

7) Indų plovimo mašinos

Moderni virtuvė neįsivaizduojama be našios ir greitai veikiančios indų plovimo įrangos. Profesionaliai veiklai sukurtos indų plovimo mašinos savo darbą atlieka vos per kelias minutes, taupydamos virtuvės personalo darbo laiką bei užtikrindamos, jog maitinimo įstaigoje niekuomet nepritrūks švarių indų. Profesionalioje nerūdijančio plieno indaplovėje pasiekiama aukšta temperatūra taip pat užtikrina ir aukštą indų higieną, švarą bei nepriekaištingą blizgesį.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Renkantis indaplovę, svarbu atidžiai įvertinti jos techninius parametrus. ĮRANGA RESTORANAMS komanda rekomenduoja atkreipti dėmesį ar indaplovėje integruota vandens pompa pajėgi išstumti susikaupusius riebalų kamščius bei užsikimšusią kanalizaciją. Taip pat patariama ieškoti indaplovės su nerūdijančio plieno sparnuotėmis - plastmasinės ilgainiui pradeda tirpti nuo plovime naudojamos chemijos. Galiausiai, rinkitės presuoto plieno plovimo kamerą. Taip išvengsite erozijos bei prakiurimo rizikos suvirinimo vietose.

Asortimentą rasite ČIA.

8) Nerūdijančio plieno darbo stalai

Nerūdijančio plieno darbastaliai gali būti gaminami iš įvairių, drėgmei atsparių medžiagų. Tad kodėl reikėtų rinktis būtent nerūdijantį plieną? Visų pirma, tokio pobūdžio gaminių būtinybė numatoma kiekvienai maitinimo įstaigai galiojančiose higienos taisyklėse. Pagrindinės to priežastys - aukšto lygio higienos išlaikymas ir atsparumas korozijai. Nerūdijantis plienas yra itin lengvai valoma, karščiui, drėgmei bei aplinkos poveikiui atspari ir ilgaamžė medžiaga. Nerūdijančio plieno darbastalis ir neatsiejama nuo to, ką laikome tinkama profesionalios virtuvės įranga. 

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Kaip ir nerūdijančio plieno šaldytuvų atveju, svarbiausias darbo stalų atrankos kriterijus yra Jūsų gamybos patalpų išplanavimas. Įprastai nerūdijančio plieno darbo stalai yra pritaikyti gamybinei veiklai, tad svarbiausias jų parametras yra patogus išdėstymas virtuvės zonoje. Tiesa, turėkite omenyje, jog darbastalių taip pat niekada nebus per daug!

Asortimentą rasite ČIA.

Įranga biudžetinėms įstaigoms - specialus pasiūlymas Jums

Nesate tikri kokio našumo, talpos ar specifikacijų įrenginiai reikalingi būtent Jūsų įstaigai? Susisiekite! Parengsime specialų išskirtinai Jūsų virtuvės poreikius atitinkantį pasiūlymą. Taip pat - pasirūpinsime jo įgyvendinimu bei tolimesne priežiūra.

Mūsų kontaktus rasite ČIA.