Virtuvės reikmenys


Virtuvės reikmenys

Kiekvienoje virtuvėje maisto gamyba susideda iš didelio sąrašo mažų darbų. Jūsų personalui kasdien po dešimtis kartų tenka pjaustyti, maišyti, minkyti, kepti, virti, troškinti ar serviruoti. Kiekvienai iš šių, ir dar daugeliui kitų virtuvės užduočių reikalingi skirtingi virtuvės reikmenys. Renkantis juos svarbu įvertinti maitinimo įstaigos veiklos pobūdį – kokio tipo patiekalai tiekiami klientams ir kokie įrenginiai bei įrankiai būtini jų gamybai.  

Pagrindiniai profesionalios virtuvės reikmenys

Nė viena maitinimo įstaiga, tiesa – ir namų virtuvė, negali išsiversti be puodų ar keptuvių. Jei virtuvę įrenginėjate naujai, tuomet patartina rinktis puodų rinkinius. Jų kaina yra ekonomiškesnė nei pavienių, o vienu kartu įsigysite visą virtuvei būtiniausią puodų dydžių gamą. Rinkdamiesi keptuvę, atkreipkite dėmesį į jos paviršiaus formą bei dangą. Profesionalioje virtuvėje būtinos tiek nelimpančios dangos, lygaus paviršiaus keptuvės, tiek rifliuotos ketaus keptuvės patiekalų grill efektui išgauti.

Kitas svarbus – gal net svarbiausias – virtuvės įrankis yra yra peiliai. Rinkdamiesi juos, atkreipkite dėmesį į peilio rankeną. Peilį su medine rankena patogu laikyti, tačiau tokie peiliai reikalauja daugiau priežiūros ir nėra labai tvirti. Peiliai su plastikinėmis rankenomis yra ilgaamžiškesni, juos lengviau prižiūrėti, tačiau plastikas yra gana slidus, todėl juos laikyti reikia tvirčiau. 

ĮRANGA RESTORANAMS rasite ir peilių, turinčių polipropileno rankeną su MICROBAN antimikrobine apsauga. Taip pat, peilius su rankena, kuri pagaminta iš poli karbonato ir stiklo pluošto. Tokios rankenos yra ergonomiškos, patogios ir saugios pjaustymo metu. 

Žinoma, nė sakyti nereikia, jog esminis kriterijus renkantis šiuo įrankius yra aštrumas. Aštrus peilis ne tik palengvina pjovimą, bet ir išlaiko jau pagaminto maisto vientisumą. Norint, kad peilis visuomet būtų aštrus, virtuvėje kasdien būtina turėti ir profesionalų galąstuvą. 

GN indai 

Gastronominiai indai – tai bendrojo europinio dydžio standarto indai, skirti maisto laikymui arba gaminimui konvekcinėse krosnyse. Tokie indai būna pažymėti EN 631 ženklu. ĮRANGA RESTORANAMS siūlo nerūdijančio plieno, polikarbonato, polipropileno, tritano bei porceliano gastronominius indus.

Vieni populiariausių – nerūdijančio plieno gastronominiai indai. Juose galima ne tik laikyti maistą, bet ir naudoti juos visiems maisto gaminimo etapam: nuo maisto laikymo šaldytuve iki maisto kepimo orkaitėje. Šiuos indus pravartu turėti kiekvienai maitinimo įstaigai. 

Polikarbonato, polipropileno ir tritano indai yra įvairų dydžių skaidrios dėžės, skirtos maistui laikyti. Jie yra itin patogūs naudoti, nes visuomet matomas juose esančių produktų likutis. Taip pat šie indai nesugeria maisto produktų kvapo ir skonio. Indai pritaikyti skirtingoms temperatūroms – nuo -40 °C  iki 100°C. Polipropileno ir tritano indai pasižymi ir tuo, kad jų sudėtyje nėra kancerogeno – bisfenolio А (BPA-FREE), o jų dangčiai hermetiški. 

Profesionalūs virtuvės reikmenys Jūsų maitinimo įstaigoje

Turite klausimų, susijusių su kitais smulkiaisiais virtuvės reikmenimis? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus iškilusius klausimus ir patarsime, kuris prietaisas labiausiai atitinka Jūsų poreikius. Na, o jei reikalinga pagalba parengiant ir įgyvendinant detalų Jūsų įstaigos virtuvės projektą, nedvejokite susisiekti su mūsų technologinio projektavimo specialistai – HORECA SERVISAS komanda.