Konditerijos reikmenys

Susiaurinkite paiešką


Konditerijos reikmenys

Nesvarbu ar turite tinklinę ar mažą kepyklėlę, gaminant konditerinius gaminius Jums bus būtinos ne tik konditerinys krosnys, maišyklės, bet ir smulkieji konditerijos reikmenys – įvairios konditerinės skardos, formos ir formelės, švirkštai, maišeliai, maišelių antgaliai ir kiti priedai. 

Kepimo formos

Norint išgauti tinkamą kepinių konsistenciją, iškepimo lygį, būtina išsirinkti tinkamą kepimo formą. Šiuo metu populiariausios yra nerūdijančio plieno ir silikoninės formos.

Silikoninės kepimo formos 

Dar prieš kelis metus konditerijos srityje dominavo metalinės ir stiklinės kepimo skardos, tačiau dabar vis populiaresnės tampa silikoninės. Neišbandžiusiems šios medžiagos formų gali pasirodyti, kad jos per daug minkštos, nestabilios. Tačiau šią savybę galima įvardinti kaip privalumą, kadangi dėl formos lankstumo kepiniai neprilimpa ir yra lengvai išimami. Taip pat ši medžiaga pasižymi universalumu – joje galima ne tik kepti, bet jose galite laikyti ir norimus sustingdyti maisto patiekalus tiek šaldytuve, tiek šaldiklyje. 

Visgi, reikėtų atkreipti dėmesį į nurodymus, kurie pateikti ant formos, dažniausiai maksimali temperatūra silikoninėms formoms yra 250°C, o minimali  -40ºC. Taip pat imdami kepinį iš šios formos, nenaudokite peilių ar kitų aštrių įrankių, kadangi silikoną lengva pradurti.  

Nerūdijančio plieno formos

Nerūdijantis plienas yra patvarus ir saugus metalas, kuris komercinėje virtuvėje naudojamas pačiais įvairiausiais tikslais. Šios medžiagos gaminiai greitai įšyla ir tolygiai paskirsto šilumą bei lyginant su kitais metalais yra atsparūs korozijai, rūdijimui. Atkreipkite dėmesį, jog konditerinio gaminio iškepimas taip pat priklauso ir nuo formos spalvos – tamsaus metalo formos labiau traukia šilumą bei ją išlaiko nei šviesaus metalo. Dėl šios priežasties tamsioje formoje maistas iškeips greičiau.  

Smulkioji įranga 

Konditeriniai gaminiai pirkėjus pirmiausia traukia savo išvaizda. Norint kepinius papuošti kremu arba glajumi jums reikės konditerinių maišelių bei maišelių antgalių. ĮRANGA RESTORANAMS el. parduotuvėje galite rasti pačių įvairiausių dydžių ir formų konditerinių maišelių antgalių. Jei tik pradedate verslą, rekomenduojama įsigyti antgalių komplektą, kuriame bus populiariausi ir dažniausiai naudojami antgaliai. 

Jei ruošiate mielinę, trapią arba kapotą tešlą, pravartu turėti ir tešlos pjaustyklę. Tačiau rinkdamiesi pjaustyklę, atkreipkite dėmesį į tai ar jos plotį galima reguliuoti. O jei pardavinėjate tortus dalimis rekomenduojama įsigyti ir markerius tortams, kurie paspartins darbą ir leis lygiomis dalimis padalinti kepinį.

Konditerijos reikmenys Jūsų maitinimo įstaigoje

Turite daugiau klausimų, susijusia su konditerijos reikmenų pasirinkimu? Nedvejokite susisiekti su mūsų komanda! Patarsime kaip tinkamai išsirinkti ir prižiūrėti savo įstaigos reikmenis. 

ĮRANGA RESTORANAMS kontaktus rasite ČIA.