Vakuumatoriai
Susiaurinkite paiešką
Vakuumatoriai
Vakuumatoriai yra profesionalūs prietaisai, kurių dėka visas
oras yra greitai pašalinamas iš specialiai šiems prietaisams sukurtų ir pritaikytų
maišų. Prietaiso tikslas – padėti Jums sukurti sąlygas gamyboje naudojamus
produktus išlaikyti ilgiau šviežiais.
Maisto produktas |
Įprastas produktų išsilaikymas (dienos) |
Vakuumuotų produktų išsilaikymas (dienos) |
Kepta mėsa |
4-5 |
9-10 |
Žalia šviežia mėsa |
2-3 |
9-10 |
Šviežia žuvis |
2-3 |
7-8 |
Duona |
1-2 |
8-10 |
Padažai/sriubos |
2-3 |
10-15 |
Švieži vaisiai |
4-8 |
14-18 |
Vakuumatoriai – kokį pasirinkti?
Norint suprasti kokie vakuumatoriai labiausiai atitinka jūsų
poreikius, svarbu atsižvelgti į kelias ypatybes. Pirma, koks produktas bus
vakuumuojamas? Antra, koks jo dydis?
Išskiriami dviejų tipų vakuumatoriai – bekameriai ir kameriniai. Bekameriai
vakuumatoriai yra pigesni ir kompaktiškesni, tačiau jie yra rankiniai, todėl proceso
metu maišeliai turi būti laikomi rankomis. Kameriniai vakuumatoriai veikia
automatiškai. Į jo vidų įdedamas maišelis, o vakuumatoriuje iš maišelio
ištraukiamas oras. Yra ir tokių vakuumatorių, kurie pritaikyti ir rankiniam, ir
automatiniam režimui.
Vakuumuoti skysčius – sriubas arba padažus – galima tik su
kameriniu vakuumatoriumi. Bekameris prietaisas
orą traukia išorėje, todėl į išorę gali
būti ištraukiama ir dalis skysčių. Jei norima vakuumuoti nesustojant, ilgą
laiko tarpą, taip pat patartina rinktis kamerinį vakuumatorių, jis gali
supakuoti 100 ar daugiau maišelių
nesustodamas. Tuo tarpu bekameris vakuumatorius dirbdamas ilgą laiką – kaista, dėl
šios priežasties reikalingos pertraukos, o tai sulėtina darbo procesą.
Vakuumatoriams naudojami maišeliai dažniausiai skirstomi į
dvi rūšis – grublėtais paviršiais (gofruoti) ir lygiais paviršiais. Bekameriams
vakuumatoriams naudojami maišeliai tik grublėtu paviršiumi, o kameriniuose vakuumatoriuose
galima naudoti įvairaus tipo maišelius.
Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokio dydžio
produktai bus vakuumuojami. Jei planuojama vakuumuoti didelius produktus, geriau
rinktis vakuumatorių, kuriame yra gili kamera ir išgaubtas dangtis.
Sous-vide
Šis prancūziškas žodžių junginys reiškia „po vakuumu“. Tai
maisto gaminimo metodas, kai vakuumatoriaus pagalba apsaugoto maisto maišelis
įdedamas į lėtpuodį ir ruošiamas lėtuoju būdu, žemoje temperatūroje. Virimo temperatūra
dažniausiai svyruoja nuo 55 iki 60 °C mėsai, šiek tiek aukštesnė
daržovėms. Tikslas – maistą išvirti tolygiai, kad produkto vidus nebūtų žalias,
o išorė perkepusi. Taip paruoštas maistas
nepraranda spalvos ir skonio, jis gali išbūti šviežias ilgiau nei įprastai.
ĮRANGA RESTORANAMS lėtpuodžių (cirkuliatorių) asortimentą galite rasti ČIA.
Profesionalūs vakuumatoriai Jūsų virtuvėje
Jei sunku nuspręsti, kuris vakuumatorius labiausiai atitinka
jūsų poreikius, susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus
Jums rūpimus klausimus ir padėsime išsirinkti geriausią sprendimą Jūsų virtuvei.
Na, o esant poreikiui, mūsų technologinio projektavimo
ekspertai HORECA SERVISAS pasirūpins Jūsų virtuvės technologinio projekto
parengimu. Jų kontaktus rasite ČIA.