Stalo indai

Susiaurinkite paiešką


Stalo indai

Lėkštės, puodeliai, stiklinės, taurės, ąsočiai ir kiti stalo indai yra tarpiniai įrankiai tarp virtuvės ir kliento. Šie indai turi būti patvarūs, kokybiški, patogūs naudoti virtuvėje, tačiau tuo pačiu metu jie turi atspindėti restorano įvaizdį, kelti estetinį pojūtį klientams.

Dažniausios stalo indų medžiagos 

Renkantis stalo indus labai svarbu atkreipti dėmesį į medžiagas iš kurių jie pagaminti. Nuo pasirinktos medžiagos priklauso indų patvarumas, jų kaina bei estetinis vaizdas. 

Porcelianas – viena populiariausių stalo indams gaminti skirtų medžiagų, kuri gaunama iš baltojo molio pagal specialią technologiją. Jau nuo seniausių laikų ši medžiaga laikoma prabangos ženklu, todėl iš jos pagaminti indai puikiai tiks klasikinio stiliaus restoranams. Šių indų priežiūra taip pat nėra sudėtinga, juos galima plaukti indaplovėje, kaitinti mikrobangų krosnelėje. Tačiau atkreipkite dėmesį, ar ant indų nėra auksinių, sidabrinių arba platininių detalių. Su šiais metalais indų dėti į mikrobangų krosnelę negalima. 

Moliniai indai yra šiek tiek pigesni nei porcelianiniai. Šie indai itin tiks toms vietoms kuriose vyrauja tradiciniai motyvai, ypač lietuviškos virtuvės restoranams. Moliniai indai yra atsparūs karščiui, patvarūs. Restoranams patartina rinktis tik glazūruotus molinius indus. Nors molis nėra nuodingas, tačiau neglazūruoti indai yra trapesni, į juos įsigeria anksčiau buvusių patiekalų kvapas.  

Melaninas yra stiprus, atsparus įbrėžimams, dūžiams plastikas. Nors seniau iš šios medžiagos pagaminti indai nebuvo itin išvaizdus, tačiau tobulėjant technologijoms melanino indai atrodo inovatyviai ir stilingai. ĮRANGA RESTORANAMS galite rasti CUBE ir GLOBAL melanino indų, kurie pasižymi naujoviška stalo koncepcija, minimalistinėmis formomis ir praktišku dizainu. Šiuos indus nesudėtinga prižiūrėti, juos galima plauti indaplovėje, tačiau svarbu nepamiršti, kad melanino indų negalima dėti į mikrobangų krosnelę, orkaitę ar kitaip šildyti maistą šiuose induose, nes šildomas melaninas išskiria nuodingus garus. 

stiklo dažniausiai gaminamos taurės ir stiklinės. Renkantis šiuos stalo indus atkreipkite dėmesį ar jie pagaminti iš paprasto stiklo, grūdinto ar kito aukštųjų technologijų tvirto stiklo. Iš grūdinto arba kito tvirto stiklo pagamintos taurės ir stiklinės yra tvirtesnės ir net po ilgo naudojimo išlieka blizgios ir skaidrios. 

Profesionalūs stalo indai Jūsų maitinimo įstaigoje

Sunku apsispręsti, kokie stalo indai tinkamiausi Jūsų maitinimo įstaigai? Susisiekite su mumis! Atsakysime į visus iškilusius klausimus ir padėsime išsirinkti Jūsų poreikius labiausiai tenkinančius stalo indus. 

Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS gali Jums padėti išsirinkti ne tik tinkamiausius indus jūsų virtuvei, bet ir paruošti bei įgyvendinti visą Jūsų įstaigos technologinį projektą.