Makaronų gamybos įranga
Makaronų gamybos įranga
Kyla klausimas, kaip meistriškai pagaminti pappardelle makaronus, nuostabiai
suformuoti raviolius ar klasikinius
spagečius? Tinkama makaronų gamybos įranga ir išgauta reikiama tešlos
konsistencija yra svarbiausi aspektai gaminant makaronus. Siekiant tobulumo, jų
tešla neturi būti nei per sausa, nei per skysta. Makaronams reikia naudoti
aukščiausios rūšies miltus, o norint įvairovės arba sveikesnio varianto
klasikinius miltus galima keisti avinžirnių arba lęšių miltais. Patartina
naudoti naminius kiaušinius, jie suteiks makaronams gražią gelsvą spalvą.
Kuo naudinga makaronų gamybos įranga?
Paruošus tešlą, svarbu makaronus tinkamai suformuoti. Padaryti
tai rankomis yra be galo sunki ir daug laiko atimanti užduotis. O norimą rezultatą
pasiekti pavyksta tikrai ne visada. Šiai problemai išspręsti sukurti profesionalūs
įrenginiai – makaronų pjaustyklės.
Makaronų pjaustyklės suteikia galimybę lengvai reguliuoti
tešlos lakštų storį bei norimą pagaminti makaronų kiekį. Rinkoje siūlomi du šių
įrenginių tipai – rankinės ir elektrinės pjaustyklės. Pirmosios yra patikimos
ir ilgaamžės, jos puikiai pasitarnauja gaminant spagečius arba tešlos lakštus. Iš
pastarųjų vėliau galima pagaminti raviolius arba lazanijos lakštus. Naudojant
elektrinę pjaustyklę makaronai pagaminami daug greičiau ir lengviau. Elektrinę
pjaustyklę, lyginant su rankine, taip pat lengviau išardyti ir išvalyti.
Norint išgauti skirtingas makaronų rūšis nebūtina turėti kelių
makaronų pjaustyklių. Vos pakeitus aparato antgalį galima išgauti įvairius
makaronų tipus – linguine, pappardelle, tagliatelle, tagliolini, trenette ar pagaminti skirtingų rūšių
lakštinius makaronus.
Keli patarimai! Kaip virti makaronus?
Dalijamės keletu patarimų, jei makaronų gamyba Jums dar
nauja sritis! Pagaminus
makaronus belieka juos tinkamai išvirti, tam reikia turėti didelį puodą ir įdėklą
makaronams virti. Pirmiausia pasūdykite vandenį, įberkite bent šauktą druskos,
tai makaronams suteiks skonį. Labai svarbu makaronus sudėti į vandenį tik tada,
kai jis stipriai užvirs. Sudėjus makaronus juos reikia nuolat pamaišyti, taip išvengiant
jų sulipimo. Išvirus makaronams, iš puodo išimkite įdėklą makaronams virti ir palaukite
kol vanduo šiek tiek nubėgs, tačiau nenusausinkite jų per daug, nes tuomet
makaronai sulips.
Makaronų gamybos įranga Jūsų maitinimo įstaigoje
Turite daugiau klausimų, susijusia su makaronų gamybos
įrangos pasirinkimu? Nedvejokite susisiekti su mūsų komanda! ĮRANGA RESTORANAMS kontaktus rasite ČIA.