Viryklės


Konvekcinės krosnys, modernūs griliaigruzdintuvės bei cirkuliatoriai vis stipriau įsitvirtina modernios restorano virtuvės procesuose. Tačiau iki šiol nei viena maitinimo įstaiga neįsivaizduojama be didelį maisto gamybos krūvį atlaikančių, tradicinių viryklių. Viryklės pasitarnauja verdant, kepant, troškinant ar parengiant maisto produktus tolimesniam gamybos procesui. Dėl šios priežasties, ĮRANGA RESTORANAMS dalijasi žiniomis apie virykles ir jų tarpusavio skirtumai. Kaip pasirinkti Jūsų įstaigos virtuvei tinkamiausią įrenginį?

Elektrinės viryklės

Elektrinės viryklės išsiskiria sauga bei platesnėmis panaudojimo galimybės. Lyginant su dujiniais, šio tipo įrenginiai yra gerokai saugesni - išvengiama atviros ugnies išplitimo rizikos. Taip pat elektrinės viryklės naudingos tuomet, kuomet maitinimo įstaigoje nėra galimybės įsirengti priėjimą prie gamtinių dujų. Tai ypač aktualu toliau už miestų, ar miestų senamiesčiuose įsikūrusioms įstaigoms, kur dujų įrengimas gali stipriai sumažinti turimą įstaigos įrengimo biudžetą. Tačiau, ypač senesnio modelio elektrinės viryklės turi du reikšmingus trūkumus. Jos pasižymi ilgesniu įkaitimo laiku bei mažesniu ekonomiškumu. 

Dujinės viryklės

Lyginant su elektrinėmis, dujinės viryklės užtikrina kur kas greitesnį ir ekonomiškesnį veikimo principą. Kaitros reguliavimo procesas yra itin paprastas ir lengvas, o liepsnos dėka reikiamas karštis pasiekiamas vos įjungus viryklę. Taip pat, gamtinės dujos, užtikrina mažesnius energijos sunaudojimo kaštus. Tačiau, priešingai nei elektrinės ar indukcinės, dujinės viryklės neretai tampa nelaimės priežastimi. Dirbant su šiuo įrenginiu, užsiliepsnojimo ir atviros liepsnos išplitimo rizika yra pati didžiausia. 

Indukcinės viryklės

Šio tipo įrenginiai išsiskiria trimis pranašumais - jie taupo virtuvės laiką, sąnaudas bei užtikrina darbo saugą. Dėl elektromagnetine jėga paremto veikimo, kaitinimo procesas vyksta tik toje zonoje, kurioje stovi kaitinamasis indas. Dėl šios priežasties, maistas ar vanduo įšyla ženkliai greičiau nei elektrinėje, ar dujinėje viryklėje, o indas ar pati viryklė neįkaista. Taip išvengiama nudegimo, ugnies išplitimo rizikos bei taupoma elektros energija. Šio tipo viryklės - efektyviausias ir greičiausias maisto gaminimo būdas.

Vienintelis aspektas, kurį turite žinoti prieš įsigydami indukcinę viryklę - jai reikalingi specialūs, magnetą traukiantys puodai ir keptuvės. Šio tipo indai pažymėti į spiralę panašiu simboliu, įprastai įspaustu indo apačioje.

WOK viryklės

Įprastai WOK viryklės veikia gamtinių dujų pagalba, tad vienintelis jų skirtumas nuo tradicinių dujinių - kaitvietės forma. Šio tipo viryklės pritaikytos gilioms WOK keptuvėms, į mūsų virtuves atkeliavusioms iš Azijos. WOK maisto gamybai būtina didelė kaitra ir nuolatinis gaminamo maisto vartymas, tad didelis viryklės našumas bei kaitvietės ir keptuvės išlenkimas būtinas teisingam rezultatui išgauti.

Lyginant su aukščiau aptartomis viryklių rūšimis, pagrindinis WOK viryklių skirtumas - universalumo stoka. Su šiuo prietaisu galėsite gaminti tik giliuose ir išgaubtuose WOK tipo kepimo induose.

Viryklės Jūsų maitinimo įstaigos virtuvėje

ĮRANGA RESTORANAMS siūlo platų asortimentą visų aukščiau paminėtųjų profesionalių viryklių. Atsižvelgiant į Jūsų poreikius ir lūkesčius, mūsų komanda atrinks tik geriausius, kainos ir kokybės santykį atitinkančius sprendimus. Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS parengs individualų Jūsų savitarnos linijos projektą.

Mūsų kontaktus rasite ČIA.