Kebabinių įranga


Kebabinių įranga

Kebabinės yra vienas iš labiausiai paplitusių greito maisto įstaigų tipų Lietuvoje. Pirmosios kebabinės mūsų šalyje pasirodė Klaipėdoje, tačiau dabar didžiausi jų kiekiai yra Kaune ir Klaipėdoje. Dėl nedidelio maisto gamybos įrenginių poreikio bei greitai pagaminamo maisto, tai vienas iš sėkmingiausiai veikiančių maisto paslaugas teikiančių verslų. Skaičiuojant grubiai tik gamybos įrangai įsigyti asmuo gali išleisti mažiau nei 1500 eurų. Pagrindiniai įrankiai reikalingi šiam verslui pradėti: kebabų kepimo grilis, kontaktinis grilis bei elektrinis peilis.

Kebabų kepimo grilis

Jokia kebabinių įranga negali apsieiti be kebabų kepimo griliaus, kuris yra tikras šios maitinimo įstaigos simbolis. Sukama ir tolygiai kepinama mėsa yra pirmas dalykas ką pamatote atvykęs į bet kurią kebabinę. Pagal rūšį šie griliai gali būti arba dujiniai arba elektriniai. Pagrindinis skirtumas tarp jų - kaina, gamybos kaštai bei patogumas. Elektrinis grilis dažniausiai turi didesnę kainą, tačiau dėka patogesnės eksploatacijos (nereikalingas dujų šaltinis) dažniausiai renkamasis šis variantas. Atsižvelgiant į tai, jog kebabinės dažniausiai būna įsirengusios kioskeliuose įprastinis dujotiekis ten nėra pasiekiamas. Tačiau, jei kebabinių įrangą naudosite kitoje erdvėje, kur naudoti dujas nėra papildomas sunkumas, ilgalaikėje perspektyvoje dujinis grilis jums apsimokės labiau - mažesnės elektros sąnaudos ir dujų sunaudojimos bei kainos santykis lemia mažesnius mokesčius.

Elektrinis peilis

Sekantis įrenginys norint gaminti kebabą yra specialus elektrinis peilis. Šiuo įrenginiu užtikrinamas sklandus ir tolygūs mėsos gabalėlių atpjovimas. Pagrindiniai skirtumai tarp šių įrenginių tipų - pritaikymas profesionaliai ir megėjiškai virtuvei, bei tai ar įrenginys yra belaidis ar ne. Ilgaamžiškumą užtikrina įrangos gamyboje naudojamos medžiagos, kurios yra pritaikytos kasdieniam bei dažnam naudojimui. Tad jei esate pasiruošęs turėti savo kebabinę - siūlome investuoti iškart į patikimesnį ir ilgaamžiškumo garantijas jums suteikiantį peilį. Perkant paprastesnį variantą, dažnai kebabinių savininkai įsigija iškart du tam, jog vienam įrenginiui sugedus darbas kebabinėje nesustotų.

Kontaktinis grilis

Reikalingas finaliniam kebabo pakepimui. Viešėdami užsienyje, galite ir neišvysti šio įrenginio, nes lavašas nėra kepinamas ir būna paliekamas šaltas. Tačiau Lietuvoje susiklosčiusi kebabų kultūra reikalauja, jog sudėjus maisto produktus į lavašą, šis būtų dar pakepinamas tam, jog įgytų traškumo. Pagrindiniai skirtumai tarp kontaktinių grilių - jų dydis. Jei planuojama kebabinė maža - tuomet ir grilis reikalingas mažesnis. Tiesa, jei jūsų planuojami klientų srautai dideli, tuomet paranku turėti net daugiau nei vieną didelį kontaktinį grilį.

Kebabinių įranga Jūsų virtuvėje

Nesate tikri kokio tipo kebabinių įranga tinkamiausiaa Jūsų virtuvei? Technologinio projektavimo HORECA SERVISAS specialistai jums gali suteikti ne tik konsultacijas dėl jūsų poreikius atitinkančios kebabinių įrangos, bet ir padėti įgyvendinti Jūsų virtuvės projektą.