Mėsos apdirbimo įranga


Mėsos apdirbimo įranga ir jos atrankos kriterijai – tema, aktuali tiek maitinimo įstaigoms, tiek mėsos cechams, prekybos centrams, viešbučiams, mokyklų ir ligoninių virtuvėms. Atsižvelgiant į išvardintų įstaigų poreikius, ĮRANGA RESTORANAMS komanda sukomplektavo šešių mėsos apdorojimui svarbiausių įrenginių asortimentą. Papildę jais savo gamybos cechą ar virtuvę, Jūs galėsite būti ramūs, jog Jūsų gaminami patiekalai susideda tik iš kokybiškų žaliavų, o apdorojimo metu nebuvo paveikti kokybę žalojančiais elementais.

Maisto apdirbimo įranga ir jos atrankos kriterijai

Turbūt sutiksite, jog pagrindinės mėsos apdirbimo užduotys yra porcijavimas, nukaulinimas, malimas, minkštinimas ir prieskoniavimas bei formavimas. Visiems šiems darbams atlikti sukurti profesionalūs ir rinkoje savo vertę jau įrodę prietaisai. Tai – mėsmalės, mėsos purentuvai, dešrų kimštuvai, faršo maišyklės, kaulų pjūklai ir hamburgerių formavimo aparatai.

Į ką atkreipti dėmesį juos renkantis?

Mėsmalės

Įvertinkite įrenginio našumą ir komplektaciją. Efektyviam darbui rekomenduojama rinktis profesionalias mėsmales, per valandą galinčias sumalti bent kelis šimtus kilogramų mėsos. Taip pat, atkreipkite dėmesį, jog komplektacijoje būtų Jums tinkamo stambumo-plonumo sieteliai bei kiti Jūsų veiklai būtini mėsmalės priedai.

Mėsos purentuvai

Mėsai suminkštinti ir gerai išmarinuoti sukurti purentuvai gali būti dviejų tipų – mechaniniai ir automatiniai. Pirmuoju atveju Jūs sutaupysite finansinių išteklių, tačiau turėsite įdėti kur kas daugiau fizinių pastangų ir laiko ilgainiui. Nors išsiskiriantys gerokai didesne kaina, automatiniai mėsos purentuvai nuo Jūsų personalo pečių nuims reikšmingą mėsos paruošimo darbų dalį.

Dešrų kimštuvai

Renkantis šiuos prietaisus svarbiausia atkreipti dėmesį į įrenginio talpą ir komplektacijoje esančių cilindrų dydį. Įprastai galite rinktis nuo vos kelis litrus mėsos vienu kartu talpinančių prietaisų iki didžiųjų, dešimtis litrų maltos mėsos kemšančių įrenginių. Kiekvienas jų komplektacijoje turi nuo kelių iki keleto skirtingo diametro cilindrų, leidžiančių išgauti skirtingus gamybos rezultatus. Tinkamiausią Jums reikėtų pasirinkti atidžiai įvertinus įprastus Jūsų įstaigos gamybos pajėgumus.

Faršo maišyklės

Lengvai, greitai ir tolygiai išmaišyti faršą leidžiančios automatinės maišyklės tarpusavyje skiriasi dydžiu ir galingumu. Juose vienu kartu gali suktis nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų faršo. Kaip ir aukščiau minėtųjų prietaisų atveju, maišykles reikėtų rinktis įvertinus įprastai ruošiamo faršo kiekius.

Kaulų pjūklai

Šie prietaisai sukurti ne tik kaulams, bet ir kitiems itin kieta konsistencija išsiskiriantiems produktams supjaustyti ir suporcijuoti. Renkantis juos, atkreipkite dėmesį į peilio išmatavimus ir pjovimo storį bei ilgį. Tai įvertinkite pamatavę įprastai apdorojamų žaliavų dydį.

Hamburgerių formavimo aparatai

Mėsos paplotėliams porcijuoti ir formuoti sukurti aparatai gali būti rankiniai arba automatiniai. Kaip ir aukščiau minėtųjų purentuvų atveju, rankiniai leis sutaupyti finansinių išteklių, tačiau sukurs gerokai mažiau efektyvumo, nei mechaniniai. Jums tinkamiausią sprendimą rekomenduojame pasirinkti atsižvelgiant į Jūsų įstaigos gamybos pajėgumus.

Maisto apdirbimo įranga pagal Jūsų poreikius

Ieškote aukščiau išvardintų įrenginių, tačiau vis tiek nesate tikri, kuris iš jų Jums tinkamiausias? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda! Padėsime išsirinkti Jums tinkamiausius įrenginius ir supažindinsime su teisinga jų priežiūra.

Na, o mūsų technologinio projektavimo komanda HORECA SERVISAS padės paruošti Jūsų cecho ar virtuvės projektą bei jį tinkamai įgyvendinti.