Baro inventorius
Susiaurinkite paiešką
Baro inventorius
Turbūt sutiksite, jog kokteilių kultūra bei kokteilių entuziastų skaičius šiandien sparčiau auga ir vystosi. Atitinkamai, vis didesnę svarbą įgauna ir baro inventorius. Siekdami išlaikyti esamus klientus ir pritraukti naujų, turite pasirinkti Jūsų baro darbo specifiką atitinkantį inventorių, kuris padės užtikrinti baro
kokybę.
Kokteilių plaktuvai
Kokteilių plaktuvas – vienas svarbiausių įrankių kiekviename
bare. Yra išskiriamos trys pagrindinės kokteilių plaktuvų rūšys – Bostono, prancūziškas
bei cobbler plaktuvas.
·
Bostono plaktuvai populiariausi tarp
profesionalių barmenų. Šie plaktuvai susideda iš dviejų dalių – stiklinės ir nerūdijančio
plieno, jie užtikrina greitą kokteilių gaminimą ir pasižymi didele talpa – vienu metu galima suplakti daugiau nei vieną
kokteilį, taip pat dėl paprastos formos, juos lengva plauti. Šie plaktuvai
nerekomenduojami pradedantiesiems barmenams, kadangi neturint įgūdžių stiklinė
plaktuvo dalis gali būti gana greitai sudaužoma.
·
Pasaulyje, o taip pat ir Lietuvoje, labiausiai
paplitę yra cobber tipo plaktuvai. Šiuos plaktuvus galima rasti tiek
baruose, tiek kokteilių entuziastų namuose. Jie susideda iš trijų dalių –
metalinio korpuso, siaurėjančio dangtelio ir koštuvo. Vis dėlto, profesionalai dažniausiai
nesirenka cobber tipo plaktuvų, kadangi gaminti kokteilį su šiuo
plaktuvu užtrunka ilgiau, nei su Bostono plaktuvu.
·
Prancūzišką plaktuvą Lietuvos baruose išvysime itin
retai. Nors jis stilingas, lengvai valomas, tačiau šio plaktuvo kaina
didžiausia, o suplakti kokteilį su juo
užtrunka ilgiau nei su Bostono tipo plaktuvu.
Kiti baro priedai
Siekiant teikti kuo kokybiškesnes paslaugas, itin svarbu pasirūpinti
ir smulkiaisiais baro priedais – baro šaukštu, koštuvu, menzūrėle.
·
Baro šaukštas naudingas ne tik kokteiliams maišyti.
Šis įrankis gali būti naudojamas mažiems kiekiams pamatuoti (šaukšto talpa
dažniausiai būna 5 g), sluoksniniams gėrimams gaminti, taip pat, jei įsigysite
šauktą su metaliniu antgaliu, jį galėsite naudoti kaip grūstuvą.
·
Jei pasirinkote dviejų dalių plaktuvą (Bostono
arba prancūzišką), Jums būtinai reikės ir koštuvo. Neturint šio įrankio,
kokteiliai jūsų bare nebus švarūs, juose klientai gali rasti vaisių sėklų,
žievelių. Koštuvų skylučių dydis ir kiekis priklauso nuo to, kokio tipo
kokteilį planuojate gaminti.
· Siekiant preciziškai pagaminti kokteilius, būtina turėti ir dviejų dalių menzūrėlę. Lietuvoje šis įrankis dažniausiai būna 40 ml ir 20 ml talpos.
Profesionalus baro inventorius Jūsų įstaigoje
Jei kyla klausimų apie baro inventorių, nedvejodami
susisiekite su ĮRANGA RASTORANAMS komanda. Atsakysime į visus Jums iškilusius
klausimus ir patarsime, koks baro inventorius geriausiai atitinka Jūsų verslo
ypatumus. Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS gali jums
padėti išsirinkti ne tik tinkamiausius įrenginius Jūsų barui, bet ir
paruošti bei įgyvendinti visą Jūsų įstaigos technologinį projektą.