Peiliai
Susiaurinkite paiešką
Peiliai
Nekokybiškai pasirinkti peiliai ne tik sulėtins bei apsunkins virtuvės personalo darbą, bet ir gali tapti priežastimi sugadintų ar netinkamai patiektų patiekalų priežastimi. Tiesa, ne mažiau svarbu sumažinti nelaimingų atsitikimų riziką, kurią padidina nekokybiški ir profesionaliam darbui nepritaikyti peiliai. Tad, kaip juos pasirinkti?
Plieniniai peiliai
Nors peiliai gaminami iš įvairių medžiagų – keramikos, titano ir kitų metalų mišinių, tačiau didžiausią rinkos dalį užima išskirtinai plieniniai peiliai. Renkantis peilį su plieno geležte vertėtų atkreipti dėmesį į plieno kietumą. Jei ant peilių rasite raides – HRC su įvairiais skaičiais – jos reikš plieno kietumą pagal ROCKWELLO skalę. Iki 54 HRC plienas peiliams yra per minkštas, 54–56 HRC plienas tinkamas tipiškiems virtuvės peiliams, tačiau tokie peiliai reikalauja gana dažno galandinimo. Nuo 56 iki 58 HRC plieno peiliai yra tinkami naudoti komercinėse virtuvėse, šio plieno peilius galąsti reikia gana retai. 58– 60 HRC plieno peiliai yra geros kokybės, ilgai išlieka aštrūs, tačiau jie yra gana trapūs, todėl juos galąsti sudėtingiau.
Plieninių peilių taip pat esti įvairių rūšių – gaminamų iš įrankinio plieno, anglinio plieno, nerūdijančio plieno. Komercinėse virtuvėse populiariausi yra nerūdijančio plieno peiliai. Šio plieno peiliai tvirti, atsparūs korozijai.
Peilių rankenos
Renkantis peilį reikėtų atkreipti dėmesį ir į jo rankeną. Populiariausios yra medinės, plastikinės ir polipropileno peilių rankenos. Peilį su medine rankena patogu laikyti, šie peiliai neslysta, tačiau jie nėra itin tvirti ir reikalauja didesnės priežiūros. Ilgaamžiškesni ir lengviau prižiūrimi yra peiliai su plastikinėmis rankenomis. Tačiau plastikas yra gana slidi medžiaga, dėl šios priežasties su šiais peiliais lengva susižaloti. Polipropileno rankenos pasižymi geriausiomis savybėmis – ši medžiaga atspari drėgmei, smūgiams, neslidi, lengvai plaunama.
ĮRANGA RESTORANAMS galite rasti peilių su polipropileno rankenomis, turinčiomis MICROBAN antimikrobine apsaugą, kuri stabdo bakterijų ir grybelių augimą bei pjaustymo procesą paverčia higieniškesniu.
Pomidoro testas – patikrinkite ar peilis pakankamai aštrus
Jei norite patikrinti, ar peilis pakankamai aštrus, galite atlikti nesudėtingą testą. Uždėkite peilį ant pomidoro ir palengva jį traukite nespausdami peilio žemyn. Jei peilis pomidorą perpjaus tik savo svoriu, reiškia, peilis yra pakankamai aštrus.
Profesionalūs peiliai Jūsų virtuvėje
Sunku nuspręsti, kokį peilį išsirinkti? Susisiekite su ĮRANGA RESTORNAMS komanda. Atsakysime į visus Jums rūpimus klausimus bei padėsime išsirinkti geriausiai Jūsų virtuvės poreikius atitinkančius peilius.
Na, o esant poreikiui, mūsų technologinio projektavimo ekspertai HORECA SERVISAS pasirūpins Jūsų virtuvės technologinio projekto parengimu. Kontaktus rasite ČIA.