Tinklaraštis

Konvekcinė krosnis – kaip ją pasirinkti?

Konvekcinė krosnis – kaip ją pasirinkti?

Šiuolaikinėje komercinėje virtuvėje konvekcinė krosnis – vienas patogiausių, pažangiausių bei bene daugiausiai funkcijų atliekantis maisto gaminimo įrenginys. Šio prietaiso dėka kokybiškai maistą pagaminsite lengviau, greičiau bei sumažinsite išlaidas už suvartojamą energiją. Visgi, ĮRANGA RESTORANAMS specialistai pastebi, jog ieškantiems konvekcinės krosnies,  neretai iškyla klausimas, kaip iš plataus šių įrenginių asortimento išsirinkti savo įstaigos poreikius labiausiai atitinkantį variantą? 

Konvekcinė krosnis – kuo ji naudinga? 

Pagrindinis skirtumas tarp įprastos krosnies ar orkaitės ir konvencinės yra pastarojoje esanti ventiliavimo sistema – konvekcija. Ši sistema padeda užtikrinti tolygų oro cirkuliavimą, o tai lemia ir tolygų maisto produktų kepimą. Tad, jei įprastoje orkaitėje keliose skardose kepamas maistas iškepa nevienodai, naudojant konvekcinę krosnį šios problemos pavyks išvengti. 

Dėl konvekcijos sistemos maistas taip pat išlieka sultingas, išsaugoma gaminio konsistencija bei gerosios jo savybės. Ne gana to, konvekcinėje krosnyje kepamas maistas iškepa 25% greičiau nei įprastose gamybos įrenginiuose, tad sutaupysite ir energijos kaštų.  

Konvekcinės krosnies funkcijos 

Konvekcinė krosnis gali pakeisti daugelį jūsų virtuvės įrenginių, kadangi joje galima kepti, virti, troškinti, atšildyti, apkepti ar net skrudinti maistą. ĮRANGA RESTORANAMS komanda pataria atkreipti dėmesį į pagrindines krosnies funkcijas ir rinktis tik tarp tų įrenginių, kurie kepimo kameroje gali pasiekti maksimalų 100 proc. drėgmės lygį.

Pagrindinės funkcijos konvekcinėse krosnyse:

  • Konvekcijos režimas (kepimas). Naudojant šią funkciją, krosnyje cirkuliuoja intensyvus sauso ir karšto oro srautas, kuris apsupa patiekalus ir leidžia jiems iškepti tolygiai. Svarbu atkreipti dėmesį, jog čia produktai turėtų būti kepami 20 °C mažesnėje temperatūroje nei įprastoje orkaitėje.
  • Garų rėžimas (virimas). Pasirinkus šią funkciją, galima gaminti pačius įvairiausius patiekalus – daržoves, žuvį, mėsą, vaisius, kruopas. Garuose verdamas maistas išlaiko savo formą, spalvą, aromatines medžiagas bei natūralų skonį. Taip pat taip pagamintame maiste išlieka visi vitaminai bei mineralai. Tiesa, jei garuose verdate daržoves, jas rekomenduojama sudėti ant skylėtos skardos – taip susikondensavęs skystis galės lengvai nutekėti. 
  • Kombinuotas rėžimas (kepimas su garais). Ši funkcija, derinant garus ir karštį, suteikia galimybę iškepti patiekalą, neprarandant jo sultingumo. Tad, kepant maistą garuose, viduje jis išliks sultingas, o jo išorė gražiai apskrus.   

Konvekcinių krosnių valdymas

Siekiant palengvinti bei paspartinti gamybos procesus, galite rinktis konvekcines krosnis su papildomomis funkcijomis. Bene populiariausia yra automatinio valdymo funkcija, kurią itin vertina didžiųjų virtuvių atstovai. Ši funkcija suteikia galimybę įrašyti dažniausiai naudojamas kepimo programas valdymo pulto atmintyje, tad vėliau pakaks vos kelių mygtukų paspaudimų programai atkurti. 

Dar viena papildoma funkcija – automatinis plovimas. Ši funkcija leis pamiršti kasdienį krosnies valymą, pakaks pasirinkti programą ir krosnies vidus išsivalys automatiškai. Taigi, papildomos krosnies funkcijos padės optimizuoti procesus ir palengvins jūsų virtuvės personalo darbus. Žinoma, pagrindinis tokių įrenginių minusas –  didesnė kaina, todėl renkantis krosnį, svarbu įvertinti tiek savo įstaigos pajėgumus, tiek papildomų funkcijų būtinybę.  

Dujinė ar elektrinė krosnis? 

Dažnai besirenkantiems konvekcinę krosnį kyla klausimas, kokio tipo krosnį rinktis? Tiesa, lyginant gamybos funkcijas, šios krosnys niekuo nesiskiria. Pagrindinis skirtumas yra kaina ir gamybos kaštai ateityje. Renkantis tarp to paties pajėgumo dujinės ir elektrinės krosnies, elektrinė krosnis dažniausiai bus pigesnė, tačiau atitinkamai šio tipo krosnies patiekalų savikaina bus 20 proc. didesnė nei gaminant dujinėje krosnyje. 

Kokio dydžio konvekcinę krosnį pasirikti? 

Nieko nenustebinsime pasakydami, jog itin svarbus pasirinkimo kriterijus yra krosnies dydis – per didelė krosnis padidins suvartojamos energijos išlaidas, tačiau per maža lėtins darbo procesus bei privers klientus laukti. 

Konvekcinių krosnių pasiūla yra gana didelė – galite rasti nuo 3 iki 40 GN 1/1 standarto kepimo skardų talpinančių įrenginių. Visgi, komercinei gamybai dažniausiai naudojamos 5 – 20 skardų talpinančios krosnys, kurios vienu metu suteikia galimybę pagaminti nuo 100 iki daugiau nei 500 porcijų patiekalų.

Turėdami ilgametę patirtį šioje sferoje pagal jūsų virtuvėje gaminamų porcijų skaičių galime nustatyti, kokio dydžio konvekcinė krosnis labiausiai atitiks jūsų poreikius. 

5 skardų krosnys: 125-150 porcijų

ĮRANGA RESTORANAMS rekomenduoja – TECNODOM NERONE 5

Techniniai duomenys:

  • Puikus sprendimas kepykloms, parduotuvėms ir visuomeninio maitinimo įstaigoms.
  • Mažos elektros energijos sąnaudos, galima įrengti praktiškai bet kurioje vietoje.
  • Dėl įmontuotos drėkinimo garais sistemos krosnelė puikiai tinka kepti net pačius sudėtingiausius patiekalus.
  • Nerūdijančiojo plieno kamera ir korpusas.
  • Stiklinės durelės su gravitaciniu vėdinimu.
  • Valdymo elementų aušinimo sistema.
  • Apsaugos klasė: IPX 3.
  • Integruota termo adata
  • Galimybė įrašyti net 9 programas.
  • Tarpas tarp kreipiančiųjų - 80 mm.
  • Matmenys: 840 x P 910 x H 750.
  • Galingumas: 3f/ 6,45 kW.
  • Galimybė kepti / kepti + virti / virti garuose! 
  • Telpa 5 kepimo skardos GN 1/1 arba konditerinės 600x400.

6 skardų krosnys: 150-180 porcijų

ĮRANGA RESTORANAMS rekomenduoja – MODULAR BEU 664P

Techniniai duomenys:

  • Nerūdijančio plieno korpusas, dvigubos stiklinės durelės;
  • Krosnelės kamera nerūdijančio plieno, su apšvietimu;
  • Programuoja iki 99  programų;
  • Su garų padavimo funkcija;
  • Temperatūrų diapazonas: nuo 50°C iki 270°C;
  • Laikmatis nuo 0 iki 300min.;
  • Talpa: 6 kepimo skardos 600x400mm, arba GN  1/1 ( 535x325 mm.);
  • 4 Kepimo žingsniai;
  • Atstumas tarp grotelių: 78 mm;
  • Komplekte 1 kepimo grotelės;
  • Matmenys: 833×712×(H)780;
  • Galia: 7.8 kW/ 3f

7 skardų krosnys: 180-210 porcijų

ĮRANGA RESTORANAMS rekomenduoja – VENIX GIUDECCA G07M

Techniniai duomenys:

  • Pagaminta pilnai iš nerūdijančio plieno
  • Dvikryptė atbulinės eigos ventiliatoriaus sistema
  • Garų kiekio kameroje reguliavimas
  • Mechaninis laikmatis 0-120 '
  • Halogeniniai kepimo kameros apšvietimas
  • Kepimas / Kepimas+virimas / Virimas garuose

12 skardų krosnys: 330-360 porcijų

ĮRANGA RESTORANAMS rekomenduoja – HENDI NANO 12x GN 1/1

Techniniai duomenys:

  • Kamera talpina 12x GN 1/1 skardas
  • Atstumas tarp grotelių: 67 mm
  • Išoriniai matmenys: 920x834x(H)1195 mm
  • Reversinių ventiliatorių skaičius: 3
  • Termostatas: iki 260 °C
  • Laikmatis: 0 iki 999 min.
  • Svoris: 151 kg
  • Galia: 400 V / 19,1 kW

Konvekcinė krosnis Jūsų virtuvėje 

Ieškote konvekcinės krosnies, tačiau vistiek nesate tikri kokio dydžio ir pajėgumų įrenginys tinkamiausias jums? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda! Įvertinsime Jūsų įstaigos poreikius ir paruošime geriausią kainos ir kokybės santykio pasiūlymą.

Susisiekite: 

  • el. paštu: uzsakymai@irangarestoranams.lt
  • telefonu: +37063099009.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: