Tinklaraštis

Picerijų įranga: svarbiausi prietaisai ir ką būtina apie juos žinoti

Picerijų įranga: svarbiausi prietaisai ir ką būtina apie juos žinoti

Turbūt sutiksite, jog pagrindiniai sėkmingai veikiančios picerijos veiksniai yra greitas aptarnavimas ir skanus bei kokybiškas maistas. Tad, kaip ir kiekvienoje maitinimo įstaigoje, picerijos sėkmės istorija prasideda užkulisiuose, o pagrindinius vaidmenis atlieka personalas bei jam padedanti picerijų įranga.

Kokie prietaisai būtini kiekvienai moderniai picerijai ir kaip tinkamai juos pasirinkti? 

Picerijų įranga ir jos atrankos kriterijai

Picerijų verslas patrauklus tuo, jog jis gali sutilpti ir į nedidelę, kompaktišką erdvę. Esminis ir daugiausiai vietos užimsiantis Jūsų darbo įrankis - profesionali picų krosnis.  Tarp kitų pagrindinių įrenginių yra tešlos maišymo ir kočiojimo prietaisai bei smulkus gamybinis ir aptarnavimo inventorius.

Picų krosnys

Pagrindinis profesionalių picų krosnių tarpusavio skirtumas - dujinis arba elektrinis veikimo šaltinis. Dujinė krosnis skirta tradicinei, didelius klientų srautus aptarnaujančiai picerijai. Ji užtikrins, jog Jūsų kepamos picos iškeps tolygiai, bus traškios ir gražiai apskrudusios. Tačiau jei Jūsų įstaigoje nėra galimybės pajungti dujų tiekimą, tuomet išeitis Jums - elektrinė picų krosnis. Kaip ir dujiniai, elektriniai prietaisai užtikrins aukštą kepamų produktų kokybę bei dėl savo mobilumo jie galės būti naudojami net lauko prekyba užsiimančiose įstaigose. Pavyzdžiui, po renginius važinėjančiuose maisto vagonėliuose.

Kitas parametras, kurį būtina įvertinti renkantis pagrindinę picerijų įrangą, yra dydis. Įprastai vienoje krosnies dalyje vienu metu gali būti kepama nuo 4 iki 6 picų, tad įvertinti reikalingą prietaiso dydį reikėtų apskaičiuoti planuojamus įstaigos pajėgumus. Jei nesate tikri, nedvejokite pasikonsultuoti su ĮRANGA RESTORANAMS komanda.

Tešlos maišyklės

Profesionali tešlos maišyklė - nepamainomas įrenginys visose įstaigose, kuriose didžiąją dalį meniu sudaro miltiniai patiekalai. Su minimaliomis personalo pastangomis vienu metu šis įrenginys gali paruošti keliasdešimt litrų tešlos, taip sutaupydamas daugybę sklandžiam darbui brangaus laiko.

Pagrindinis kriterijus į kurį būtina atkreipti dėmesį taip pat yra dydis. ĮRANGA RESTORANAMS asortimente gausu įvairaus tipo ir dydžio tešlos maišyklių, kurios vienu metu gali pagaminti nuo 10 iki 50 litrų picų tešlos. Įvertinti Jums reikalingiausią dydį reikėtų atsižvelgus į įstaigos darbo apkrovas, arba susisiekus konsultacijai su ĮRANGA RESTORANAMS komanda.

Tešlos kočioklės

Vienas iš daugiausiai jėgų, preciziškumo ir laiko reikalaujantis picerijos darbo procesas - tešlos minkymas. Dėl šios priežasties, vienas pagrindinių Jūsų įstaigos pagalbininkų yra tešlos kočioklė.  Specialiai profesionaliai virtuvei sukurtos kočiojimo mašinos ne tik nuima šią naštą nuo virtuvės personalo pečių, bet ir užtikrina, jog tešla visada bus norimo storio ir dydžio.

Renkantis šį įrenginį reikėtų atkreipti dėmesį į diametrą picų, kurias ketinate tiekti klientams. Kočioklės dydis turi atitikti preliminarius gaminamų patiekalų dydžius.

Šaldomos ingridientų vitrinos

Siekiant optimizuoti picerijos personalo darbą, įstaigai būtinos modernios ingridientų šaldymo vitrinos. Jų dėka visi gamybai būtini produktai bus patikimai laikomi darbuotojams lengvai pasiekiamoje vietoje.

Šaldymo vitrinos naudingos keletu pagrindinių aspektų. Pirma, ši picerijų įranga užtikrins tvarką gamybinėje zonoje. Jūsų personalas gamybai būtinus produktus susipjaustys ir pasiruoš vienu metu, visuomet galės lengvai sekti ar virtuvėje jų - pakankamas kiekis. Antra, šaldymo vitrinos užtikrins, jog pagrindiniai ingridientai personalui bus pasiekiami vienu rankos judėsiu. Tai padės taupyti laiką. Trečia, šiuose įrenginiuose šaldomi produktai ilgai išliks šviežūs ir tinkami naudojimui.

Kaip ir kitų aukščiau minėtųjų įrenginių atveju, šaldymo vitrinų dydį rekomenduojama rinktis atsižvelgiant į įstaigos darbo apkrovas ir gamyboje naudojamų produktų kiekius. 

Smulkus picerijų inventorius

Greta pagrindinės picerijų įrangos, svarbų vaidmenį gamybos procese atlieka smulkusis inventorius. Tarp pagrindinių įrankių picų gamybai ir picerijos aptarnavimui yra ližės, pristatymo krepšiai, kepimo skardos, picų lėkštės, tešlos gremžtukai ir kita. ĮRANGA RESTORANAMS siūlo platų visų šių ir daugelio kitų įrankių asortimentą. Siekiant įsigyti būtiniausius ir našų darbą užtikrinančius darbo įrankius, nedvejokite susisiekti ir pasikonsultuoti su patyrusia mūsų komanda.

Profesionali picerijų įranga Jums

Turite klausimų, susijusių su picerijų įranga? Nedvejokite susisiekti su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Patarsime kaip tinkamai išsirinkti ir prižiūrėti savąją virtuvės įrangą. Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS pasiruošę padėti parengiant ir įgyvendinant detalų Jūsų ugdymo įstaigos projektą.

 

Susisiekite jau dabar! Mūsų kontaktus rasite čia.