Tinklaraštis

Nerūdijančio plieno gaminiai virtuvei: kodėl profesionaliai veiklai reikia rinktis būtent juos?

Nerūdijančio plieno gaminiai virtuvei: kodėl profesionaliai veiklai reikia rinktis būtent juos?

Reikšmingą dalį ĮRANGA RESTORANAMS asortimento sudaro nerūdijančio plieno gaminiai. Kokybiška ir ilgaamžė HENDI, NOVAMETA bei kitų gamintojų produkcija, išsiskiria ne tik savo praktine nauda, bet ir užtikrina Jūsų virtuvės profesionalumą bei higieną.

Nerūdijantis plienas – išsiskiria iš visų kitų metalų. Pagrindinė jo ypatybė yra galimybė jį naudoti ten, kur už viską svarbiau nepriekaištinga kokybė. Šiuo atveju, be nerūdijančio plieno įrankių negalėtų išsiversti nei vienas baras, kepykla, kavinė ar kita įstaiga, kuriai būtina restoranų įranga, kavos aparatai bei kulinariniai įrenginiai.

Nerūdijančio plieno gaminiai virtuvei

Nerūdijančio plieno virtuvės įranga pasižymi atsparumu korozijai ir aplinkos poveikiui bei reikalauja mažai priežiūros. Dėl šios priežasties bei nuolatinio blizgesio, nerūdijantis plienas yra ideali medžiaga profesionaliai virtuvės veiklai. Taip pat, iš šios medžiagos gaminami virtuvės įrankiai pasižymi lengvu plovimo procesu. Įrankiai nebijo vandens, todėl juos galima valyti ir sterilizuoti garuose, t.y. aukštą temperatūrą naudojančiose indaplovėse. Nerūdijančio plieno virtuvės įranga yra ilgaamžė - įprastai ji gali tarnauti apie 50-60 metų.

Nerūdijančio plieno gaminiai yra atsparūs ne tik laikui ar rūdims, tačiau ir ugniai bei aukštai temperatūrai. Tad iš šios medžiagos pagaminti virtuvės įrenginiai garantuoja saugumą. Nerūdijančio plieno sudėtyje yra mažiausiai 10,5% chromo ir ne daugiau nei 1,2% anglies. Kontaktuodamas su oru chromas sukuria chromo oksidą – savaime atsinaujinančią metalinio paviršiaus plėvelę, kuri apsaugo jį nuo korozijos.

Iš nerūdijančio plieno gaminama virtuvės įranga pasižymi ir aukšto lygio higiena. Tai viena iš priežasčių, kodėl nerūdijančio plieno gaminiai yra nepamainomi maisto pramonėje. Higieniški, lengvai valomi ir patvarūs virtuvės įrenginiai yra be galo svarbūs kiekvienos kavinės, baro, restorano ar kitos maistą tiekiančios įstaigos dalis.

Nerūdijančio plieno gaminių spektras

Greta visiems puikiai pažįstamų, kasdien naudojamų, nerūdijančio plieno keptuvių, puodų, dubenėlių, įrankių ir kitų smulkių virtuvės atributų, profesionali maitinimo įstaigos virtuvė sunkiai įsivaizduojama be:

  • Nerūdijančio plieno stalų ir plautuvių. Profesionalioje virtuvėje, tai yra vieta, kur prasideda maisto paruošimo darbai. Dėka atsparumo ir lengvo valymo, stalai gali tarnauti tiek žalios mėsos paruošimui, tiek paruoštų patiekalų kelionei į lėkštes. Vienintelė higienos sąlyga - kiekvienas stalas turi turėti savo paskirtį. Ten kur plaunama ar ruošiama žalia mėsa, negali būti jau pagamintų produktų.

    Stalų ir stalų su plautuvėmis išmatavimai, išdėstymas, plautuvių ar lentynų skaičius yra parenkami pagal Jūsų maitinimo įstaigos poreikius. 

  • Nerūdijančio plieno stelažų ir lentynų. Tai labai svarbi Jūsų virtuvės tvarkos ir higienos priemonė. Lengvai plaunami stelažai padės išlaikyti tvarką švarių indų zonoje, o lentynos - sausų, konservuotų produktų bei darbo procese naudojamos smulkios įrangos zonose.

    Stelažų aukštis ir plotis yra parenkami pagal Jūsų virtuvės išplanavimą. Na, o lentynos gali būti tiek tvirtinamos prie sienų, tiek prie nerūdijančio plieno stalų.

  • Nerūdijančio plieno vežimėliai. Jų dėka patiekalų patekimas į lankytojų salę ir nešvarių indų grįžimas iš jos, bus sklandus, greitas ir paprastas. Kaip ir aukščiau minėtos nerūdijančio plieno gaminių kategorijos, vežimėlių aukštis, dydis ir principas parenkamas pagal Jūsų įstaigos dydį ir tipą.

Nerūdijančio plieno gaminių valymas

Nors nerūdijančio plieno gaminių priežiūra yra bene paprasčiausia iš visų kitų virtuvėje naudojamų medžiagų, tačiau ir jie reikalauja dėmesio. ĮRANGA RESTORANAMS komanda pateikia pagrindines taisykles, aktualias prižiūrint visus nerūdijančios plieno gaminius, įrankius, indus bei įrangą:

  • Naudokite tinkamus valymo įrankius. Geriausiai nerūdijančio plieno gaminių priežiūrai tinka minkšto audinio, mikropluošto kempinės bei šluostės. Venkite naudoti metalinius šveitiklius arba kietąsias kempinėlių puses, šepetėlius ar kitus paviršių subraižyti galinčius valymo įrankius. 
  • Valykite linijų kryptimi. Nerūdijančio plieno gaminiai įprastai turi linijas (raštą), matomą visose gaminių pusėse. Valydami ar blizgindami paviršius, stenkitės jų paisyti - valyti lygiagrečiai joms. 
  • Naudokite tinkamas valymo priemones. Geriausiai nerūdijančio plieno priežiūrai tinka šarminiai bei chlorido savyje neturintys valikliai. Gaminių priežiūrai rekomenduojama naudoti specialiai nerūdijančio plieno priežiūrai sukurtas priemones.
  • Sumažinkite kieto vandens poveikį. Jei Jūsų virtuvės vanduo itin kietas, tačiau galimybių jį suminkštinti neturite, po kiekvieno nerūdijančio plieno gaminių panaudojimo, stenkitės juos kruopščiai išsausinti. Ant jų paviršiaus neturėtų likti nė kiek kieto vandens likučių.
  • Naudokite plastikinius, silikoninius arba medinius kepimo bei virimo įrankius. Virdami ar kepdami nerūdijančio plieno puoduose bei keptuvėse, naudokite paviršiui nepavojingus įrankius. Metalines menteles, samčius bei šaukštus rekomenduojame pakeisti plastikiniais, silikoniniais ar mediniais kepimo bei virimo įrankiais.
  • Venkite tiesioginio sąlyčio su druska. Druską į nerūdijančio plieno puodus bei kitus gaminius pilkite tik tuomet, kuomet vanduo jame jau verda.
  • Pašalinkite visus maisto likučius. Plovimo metu atidžiai įvertinkite ar ant gaminių - įrankių, puodų, keptuvių bei įrangos - paviršiaus neliko maisto produktų likučių. Įsisenėjusios maisto produktų liekanos gali pažeisti nerūdijančio plieno paviršius, taip sukeldamos rūdžių grėsmę.

Nerūdijančio plieno gaminiai Jūsų virtuvėje

ĮRANGA RESTORANAMS jums siūlo HENDI, NOVAMETA bei kitų gamintojų nerūdijančio plieno gaminius. Jei svarstote apie jų įrengimą savo virtuvėje, siūlome pasidomėti ĮRANGA RESTORANAMS specialistų patarimais apie tai, kokie virtuvės sprendimai yra tinkamiausi Jūsų poreikiams. 

Papildomai, technologinio projektavimo HORECA SERVISAS specialistai jums gali suteikti ne tik konsultacijas dėl Jūsų poreikius atitinkančios įrangos, bet ir padėti įgyvendinti Jūsų virtuvės projektą.