Tinklaraštis

Gastronominės pjaustyklės: kaip išsirinkti tinkamiausią?

Gastronominės pjaustyklės: kaip išsirinkti tinkamiausią?

Dirbantieji maisto gamybos, pardavimo arba viešojo maitinimo įstaigose žino, jog tinkamas mėsos, sūrių, duonos ir kitų produktų pjaustymas gali tapti nemenku iššūkiu. Dėl šios priežasties šiam darbui atlikti geriausias, produktus tinkamai pateikti leidžiantis sprendimas - profesionalios gastronominės pjaustyklės. Jų pagalba užtikrinama, kad mėsos, sūrio ir kiti gaminiai supjaustomi greitai, norimo dydžio gabalėliais bei nepažeidžiant jų formos ar sandaros. 

Jei svarstote apie šio įrenginio įsigijimą, tačiau kyla klausimų kaip išsirinkti tinkamiausią, ĮRANGA RESTORANAMS komanda pasiruošusi pasidalinti patarimais, į ką atsižvelgti renkantis jūsų įstaigos poreikius atliepiančią gastronominę pjaustyklę.

Į ką atsižvelgti renkantis pjaustyklę?

Renkantis gastronominę pjaustyklę svarbiausia apgalvoti – ką, kaip dažnai ir kokiais kiekiais ketinate pjaustyti. Atsižvelgdami į šiuos kriterijus išskiriame trijų lygių pjaustykles, pritaikytas skirtingų tipų maitinimo įstaigoms.

1) Pirminio lygio pjaustyklės

Jei pjaustyklė jūsų įstaigoje bus naudojama valandą ar dvi per dieną, tuomet pirmo lygio įrenginys – tinkamiausias pasirinkimas jums. Šio tipo pjaustyklės įprastai pasižymi žemesne kaina, tačiau jos užtikrina darbų saugą ir yra lengvai valdomos.

·        Naudojimas: rankinis

·        Ašmenų dydis: nuo 23 cm iki 30 cm

·        Galia: nuo 45 W iki 250 W

·        Sūrio pjaustymas: nerekomenduojama

2) Vidutinio lygio pjaustyklės

Šio tipo pjaustyklės turi didesnio skersmens peilius, pasižymi aukštesne galia ir gali būti naudojamos visą darbo dieną. Taip pat dalis šios kategorijos modelių yra tinkami pjaustyti sūrio produktams.

·        Valdymas: rankinis arba automatinis

·        Ašmenų dydis: nuo 25 cm iki 35 cm

·        Galia: nuo 250 W iki 370 W

·        Sūrio pjaustymas: nuo 1 iki 6 valandų per dieną

3) Premium tipo pjaustyklės

Premium tipo pjaustyklės naudojamos pramoninėse ir viešojo maitinimo įstaigose, kurioms reikia apdoroti didelius kiekius mėsos. Dauguma šių įrenginių yra skirti nuolatiniam naudojimui ir gali pjaustyti tiek įvairią mėsą, tiek sūrį. Nors šios pjaustyklės pasižymi kiek aukštesne kainą, tačiau jos užtikrina greitį ir pjūvių tikslumą.

·        Valdymas: rankinis arba automatinis

·        Ašmenų dydis: nuo 33 cm

·        Galia: nuo 370 W

·        Sūrio pjaustymas: nuolatinis

Papildomos ypatybės

Produktų laikiklio dydis. Svarbu pagalvoti, kokio dydžio produktus ketinate pjaustyti. Tradicinėse pjaustyklėse didžiausias pjaunamo produkto skersmuo įprastai būna apie 15 cm, tad, jei ruošiatės pjaustyti didesnius gaminius, atkreipkite dėmesį į šią ypatybę.

Tolygus pjaunamo storio reguliavimas. Apgalvokite, kokios storio gabalėliais įprastai teks pjaustyti mėsą ar kitus gaminius. Jei ieškote pjaustyklės, kuri produktus supjaustytų itin plonai, rinkitės įrenginį, kurio griežinėlio storio reguliavimas prasideda nuo 0 mm. 

Montavimas ir valymas. Renkantis pjaustyklę taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar pjaustyklė lengvai išmontuojama ir valoma.

Gastronominė pjaustyklė ĮRANGA RESTORANAMS el. parduotuvėje

Ieškote kokybiškų gastronominių pjaustyklių? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų poreikius ir pateiksime išskirtinai jums tinkantį pasiūlymą. Esant poreikiui – kartu su lizingo sąlygomis.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: