Tinklaraštis

Blenderiai: įrenginių tipai ir jų pasirinkimo galimybės

Blenderiai: įrenginių tipai ir jų pasirinkimo galimybės

Blenderiai – nepamainomi prietaisai, norint susmulkinti, suplakti ar sutrinti įvairius maisto produktus, vaisius ir daržoves, gėrimus ar net ledą. Tinkamai pasirinktas įrenginys jūsų kavinėje, bare, restorane ar kitoje maitinimo įstaigoje padės užtikrinti sklandų ir efektyvų darbą.

Jei svarstote apie šio įrenginio įsigijimą, tačiau nežinote, kokį prietaisą pasirinkti, ĮRANGA RESTORANAMS komanda pasiruošusi jums padėti ir papasakoti, ką būtina žinoti renkantis profesionalų blenderį.

Komerciniai baro blenderiai

Komerciniai baro blenderiai skirti kokteiliams, desertams, glotnučiams, sriuboms ir kitiems patiekalams gaminti. Tiesa, galingesni įrenginiai gali būti naudojami net ledui smulkinti. Įprastai šio tipo blenderiai yra sudaryti iš dviejų pagrindinių dalių – elektrinio blenderio stovo ir indo plakimui.

ĮRANGA RESTORANAMS komercinių baro blenderių asortimentą rasite ČIA.

Rankinis blenderis

Jei norite iki vientisos masės sutrinti didelius kiekius minkšto arba skysto maisto, puikus pasirinkimas – rankinis blenderis. Tai gana nedidelis įrenginys, neturintis savo smulkinimo indo, todėl naudojamas trinti maistą esantį gaminimo induose – puoduose arba keptuvėse.

ĮRANGA RESTORANAMS rankinių blenderių asortimentą rasite ČIA.

Blenderio galia

Renkantis smulkinimo įrenginį svarbiausia įvertinti, kokį maistą juo trinsite bei kaip dažnai įrenginį naudosite.

Variklio galia

Naudojimas

0,5 HP

Skirtas apdoroti minkštą ir skystą maistą, iki 50 porcijų per dieną.

1 HP

Skirtas apdoroti vidutinio kietumo maistą, iki 75 porcijų per dieną.

2 HP

Skirtas apdoroti vidutinio kietumo ir kietą maistą, 75-100  porcijų per dieną.

3 HP

Skirtas apdoroti kietą maistą, virš 100 porcijų per dieną.

 

Kaip pasirinkti blenderio indą?

Mąstant, kokį blenderio indą pasirinkti, visų pirma, rekomenduojame sau atsakyti į šiuos klausimus:

·        Iš kokios medžiagos pagamintas indas?

Vienos populiariausių medžiagų blenderių indams gaminti – nerūdijantis plienas, polikarbonatas, kopoliesteris bei stiklas.

o   Nerūdijančio plieno indai yra patvarūs, lengvai valomi ir puikiai tinka skirtingų temperatūrų maistui ruošti. Tiesa, dėl nepermatomos medžiagos negalėsite matyti, kokios konsistencijos yra trinamas maistas.

o   Iš polikarbonato pagaminti indai yra išskirtinai tvirti, tačiau šioje medžiagoje aptinkamas sintetinis junginys – BPA. Dėl pastarosios medžiagos indai nėra tinkami karštų patiekalų gamybai.

o   Patvarūs ir smūgiams atsparūs kopoliesterio indai savo sudėtyje neturi BPA, todėl gali būti naudojami gaminant tiek karštą, tiek šaltą maistą.

o   Iš tvirto stiklo pagaminti smulkinimo indai yra ilgaamžiai, tinkami įvairių temperatūrų maistui ruošti.

·        Kokios talpos blenderį rinktis?

Įvertinkite, kokius kiekius maisto žadate smulkinti. Jei blenderis jums reikalingas tik sriuboms ar kitiems didelių kiekių minkštiems produktams trinti, pagalvokite apie rankinio blenderio įsigijimą.

·        Ar indas turi rankenas?

Smulkinimo indas – su rankenomis ar be jų? Jei ieškote didesnės talpos indų, rekomenduojame juos rinktis su rankenomis. Tokius indus bus patogiau pakelti ir pernešti. Tuo tarpu, mažesni, ranka apimami, indai gali būti ir be rankenų. Tiesa, jei planuojate naudoti skirtingų dydžių smulkinimo indus, norėdami sutaupyti vietos virtuvėje, atkreipkite dėmesį, ar juos galima sudėti vienas į kitą.

·        Ar indas yra sugraduotas?

Dar vienas svarbus aspektas, apie kurį dažnai pamirštama pagalvoti – gradacija. Naudojant graduotus indus, darbas virtuvėje vyks kur kas greičiau ir sklandžiau, kadangi jums nereikės kitų indų produktams matuoti.

·        Ar ant blenderio indo dedasi tylos gaubtas?

Jei prietaisą naudosite lankytojų salėje, vertėtų rinktis įrenginį su tylos gaubtu. Šis priedas padės išvengti triukšmo ir nedrums jūsų klientų jaukaus laiko.

Blenderiai iš ĮRANGA RESTORANAMS asortimento

Ieškote blenderio profesionaliai virtuvei, tačiau nežinote, kokį įrenginį pasirinkti? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda! Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime Jūsų įstaigos poreikius ir padėsime išsirinkti geriausią kainos ir kokybės santykio pasiūlymą.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: