Mėsmalės
Mėsmalės
Mėsmalės – įrenginys, būtinas kiekvienoje, mėsos gaminius
apdirbančioje įstaigoje ar restorane, kuriame norima patiekti šviežią, aukščiausios
kokybės mėsą. Renkantis profesionalią mėsos malimo mašiną svarbu įvertinti Jūsų
maitinimo įstaigos poreikius ir pajėgumus. Kokius mėsos kiekius ir kaip dažnai
Jūsų įstaigoje planuojama malti?
Profesionalios mėsmalės ir jų parametrai
Mėsmalės skirstomos pagal dydį ir našumą. Jei mėsmalė bus naudojama vos keletą kartų į
savaitę ar mėnesį, ir norima, kad ji neužimtų daug vietos, rekomenduojama rinktis
mažesniuosius – iki 5 kg sveriančius
įrenginius. Tačiau, nereikėtų pamiršti, kad dažniausiai mažos mėsmalės nėra itin
galingos, tad siekiant užtikrinti sąlygas efektyviam personalo darbui, svarbu
atkreipti dėmesį į mėsmalės našumą. Įprastai, smulkaus verslo poreikius puikiai
atitinka įrenginiai, apdirbantys, nuo 120 kg iki 300 kg mėsos per valandą. Stambiosioms
įstaigoms rekomenduojama rinktis mėsmalę, kurios našumas yra ne mažesnis kaip 300
kg/val.
Jei mėsa malama nuolat, reikėtų rinktis įrenginį, kuris gali
dirbti nepertraukiamai. Oru aušinamas trifazis variklis užtikrina mėsmalės nesustojamą
veikimą, todėl svarbu atkreipti dėmesį ar tokio tipo variklis yra mėsmalėje. Taip
pat geriau rinktis mėsmalę, kuri turi atbulinės eigos funkciją (angl. reverse).
Ji leidžia lengvai išvalyti mėsmalę, jei joje kas nors užstrigo. Taip pat – saugo
ją nuo perkaitimo.
Galiausiai, atkreipkite dėmesį, ar mėsmalė pagaminta iš
nerūdijančio plieno. Tai apsaugo įrenginį nuo rūdijimo ir garantuoja jo
ilgaamžiškumą. Taip pat nerūdijančio plieno mėsmalę lengviau išvalyti, todėl po
sunkios darbo dienos susitvarkyti bus daug paprasčiau.
Priedai
Renkantis mėsmalę svarbu atkreipti dėmesį, kad
komplektacijoje būtų reikalingi priedai – tinkamo stambumo-plonumo tinkleliai.
Dažniausiai komplektuojami tinkleliai, kurių skylučių skersmuo 6 mm ir 8 mm. Tačiau
yra mėsmalių, kuriose yra tik vieno dydžio tinkleliai arba skylučių skersmuo
yra 5 mm ir 9 mm, todėl svarbu pasirinkti, kuris tinklelio dydis jūsų gamybos
poreikiams yra tinkamiausias. Jei įmonėje
gaminamos dešros arba dešrelės, patikrinkite ar komplektacijoje yra antgalis
dešroms kimšti.
Profesionalios mėsmalės Jūsų maitinimo įstaigoje
Vis dar sunku apsispręsti, kuri mėsmalė jūsų įmonei tinkamiausia? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Padėsime išsirinkti tinkamiausią mėsmalę ir papasakos apie jos priežiūra. O mūsų technologinio projektavimo komanda HORECA SERVISAS pasirūpins Jūsų cecho ar virtuvės technologinio projekto parengimu bei įgyvendinimu.