Tinklaraštis
6 svarbiausi įrenginiai mėsos apdirbimui ūkyje (ir ne tik!)

Prieš gerą dešimtmetį Lietuvos ūkiuose užaugintų gyvulių mėsa įprastai būdavo parduodama dideliems mėsos apdirbimo cechams. Tačiau pastaraisiais metais, rinkoje pastebėjus šviežių ir kokybiškų mėsos gaminių poreikį, situacija ėmė pamažu kisti ir šiandien vis daugiau ūkininkų ryžtasi patys perdirbti mėsą ir galutinį produktą tiekti tiesiogiai vartotojui.
Dėl šios priežasties ĮRANGA RESTORANAMS komanda nusprendė pasidalinti, kokie įrenginiai mėsos apdirbimui ūkyje yra patys svarbiausi.
1) Mėsos malimo įranga
Kokybiška mėsos malimo įranga, ko gero, yra viena svarbiausių ir reikalingiausių mėsos apdirbimo cecho dedamųjų. Rinkdamiesi malimo įrenginius, dėmesį būtinai atkreipkite – į jų našumą, komplektaciją, įrenginių priežiūrą ir valymą.
Efektyviam darbui užtikrinti vertėtų rinktis įrenginius, kurie pajėgūs sumalti bent kelis šimtus kilogramų mėsos. Taip pat rekomenduojama pirmenybę teikti nerūdijančio plieno aparatams, kadangi tai garantuoja aparatų ilgaamžiškumą ir lengvesnę priežiūrą. Galiausiai įvertinkite papildomas mėsmalės funkcijas. Rekomenduojame rinktis įrenginius, kuriuose įmontuotas oru aušinamas trifazis variklis, užtikrinantis nepertraukiamą darbą, yra atbulinės eigos funkcija (angl. reverse), darbo saugumą garantuojančios apsaugos nuo įjungimo / išjungimo, neslystančios kojelės.
ĮRANGA RESTORANAMS mėsos malimo įrangos asortimentą rasite ČIA.
2) Faršo maišyklės
Dirbantieji mėsos apdirbimo srityje žino, jog didelių faršo kiekių apdirbimas rankomis atima marias laiko ir jėgų. Tuo tarpu, pasitelkus faršo maišykles, mėsa su prieskoniais ar kitais priedais sumaišoma ne tik greitai, bet ir tolygiai.
Vienas iš pagrindinių kriterijų renkantis faršo maišykles – jų talpa. Rinkoje galite rasti įrenginius talpinančius nuo keliolikos iki kelių šimtų kilogramų mėsos.
ĮRANGA RESTORANAMS faršo maišyklių asortimentą rasite ČIA.
3) Kaulų pjūklai
Dar vienas svarbus įrenginys kiekviename mėsos apdirbimo ceche – kaulų pjūklai. Tai galingi įrenginiai, kurių dėka kaulus bei kitus produktus, pavyzdžiui, šaldytą mėsą, cecho darbuotojai supjaustys be didelių pastangų.
Ieškant kokybiško įrenginio, pirmiausia derėtų įvertinti jo galingumą, peilių ilgį, pjovimo storį ir aukštį. Taip pat pravartu dėmesį atkreipti ir į papildomus elementus, tokius kaip aukščio reguliatorius, avarinis mygtukas, variklio stabdis.
ĮRANGA RESTORANAMS kaulų pjūklų asortimentą rasite ČIA.
4) Mėsos purentuvai
Jei savo ūkyje planuojate ruošti ir pardavinėti mėsą kepsniams ar kitiems gaminiams, vertėtų pasirūpinti mėsos purentuvu. Šis įrenginys išpurena mėsą, dėl ko ji tampa minkšta, geriau išsimarinuoja bei tolygiau iškepa.
Rinkoje galite rasti rankinius ir elektrinius mėsos purentuvus. Kurį įrenginį pasirinkti, priklausys nuo jūsų darbo apimčių. Visgi, didmenine mėsos prekyba užsiimantiems ūkiams, rekomenduojama rinktis elektrinius aparatus.
ĮRANGA RESTORANAMS mėsos purentuvų asortimentą rasite ČIA.
5) Dešrelių kimšimo įranga
Tuo tarpu ūkiams, kurie į savo asortimentą nori įtraukti įvairias dešreles, svarbu įsigyti dešrų kimštuvus. Prekyboje randamas platus šių įrenginių asortimentas, tačiau svarbiausi kriterijai, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį yra talpa, cilindro dydis, antgalių komplektacija bei greičio padėtys.
ĮRANGA RESTORANAMS dešrelių kimšimo įrangos asortimentą rasite ČIA.
6) Brandinimo spintos
Vis populiaresniu įrenginiu mėsos ūkiuose tampa brandinimo spintos. Šių įrenginių dėka klientams galima pasiūlyti išskirtinės kokybės, minkštesnę bei intensyvesnio skonio mėsą. Rinkdamiesi brandinimo spintą įvertinkite jos talpą, darbinės temperatūros diapazoną ir komplektaciją.
Įrenginiai mėsos apdirbimui ūkyje iš ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvės
Ieškote kokybiškų ir profesionalių įrenginių mėsos apdirbimui ūkyje? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų poreikius ir pateiksime išskirtinai jums tinkančių sprendimų pasiūlymą.
Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: