Tinklaraštis

Seminaruose pristatomi subalansuoto maisto receptai ir jiems būtina virtuvės įranga (video)

Seminaruose pristatomi subalansuoto maisto receptai ir jiems būtina virtuvės įranga (video)

Gruodžio viduryje ĮRANGA RESTORANAMS lankėsi Kauno mokykloje-darželyje ŠVIESA. Čia kartu su skirtingų Kauno darželių virtuvės personalu ir VšĮ SVEIKATAI PALANKUS vadove Raminta Bogušiene, diskutavome apie bei dirbome ties subalansuoto maisto raciono tema ir virtuvės įranga, būtina jam pagaminti.

Akimirkos iš praktinio seminaro darželiams Kaune

Dviejų valandų seminaras prasidėjo nuo VšĮ SVEIKATAI PALANKUS vadovės Ramintos pristatytų vaikučių sveikatai palankių receptų. Susipažinusios su jais seminaro dalyvės ėmėsi jų gamybos, o eigoje nuolat diskutavo apie vaikų valgymo įpročius bei dalinosi patiekalų pateikimo būdais. 

Visų patiekalų gamyba buvo užbaigta profesionalioje konvekcinėje krosnyje, ĮRANGA RESTORANAMS vadovui Andriui praktiškai pristatant kepimo ir virimo metodus bei šio įrenginio svarbą. Seminarą finalizavo pagamintų patiekalų degustacija ir susitikimą apibendrinanti dalyvių diskusija.

ĮRANGA RESTORANAMS komandos vardu galime tik dar kartą pasidžiaugti dalyvių įsitraukimu, motyvacija tobulėti ir puikia nuotaika. Sakome AČIŪ!

Kuo praktiniai seminarai naudingi Jūsų įstaigos virtuvės personalui?

Profesionali virtuvės įranga ir sveikatai palankus meniu - tai bene aktualiausios temos šiandieninėje ugdymo įstaigos virtuvėje. Nuo 2018 m. rugsėjo 1 d. dėl priimtos sumažintos kalorijų normos visoms ugdymo įstaigoms, tiek mokyklos, tiek vaikų darželiai privalo sudaryti naują – sveikatai palankų – valgiaraštį. Pagal Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos rekomendacijas, valgiaraščių pagrindu turi tapti garuose virtas arba juose keptas maistas. Jo gamybą pramoniniu būdu gali užtikrinti tik profesionali konvekcinė krosnis.

Tad praktinių seminarų metu paliečiamos visos, šiandieninei ugdymo įstaigai aktualios temos:

- sveikatai palankus mitybos planas;

- vizualiai patrauklus jo pateikimas;

- virtuvės įranga, būtina tam įgyvendinti.

Sveikatai palankaus maisto gaminimui svarbiausias įrenginys yra profesionali konvekcinė krosnis. Tačiau tai tik pirmas numeris reikalingos įrangos sąraše. Plačiau apie konvekcinę ir kitus Jūsų maitinimo įstaigai reikalingus prietaisus skaitykite ČIA.

Na, o susisiekti su mumis galite spustelėję ČIA.