Tinklaraštis

Konvekcinės krosnys: profesionali priežiūra ir valymas

Konvekcinės krosnys: profesionali priežiūra ir valymas

Konvekcinės krosnys – svarbiausia modernios maitinimo įstaigos veiklos priemonė. Be jos (ar net keleto jų) neįsivaizduojama nei viena darbo diena, o jų dėka sukuriamas maisto gamybos rezultatas – neprilygsta jokiems kitiems virtuvės prietaisams.

Dėl šios priežasties, naujausiame tinklaraščio įraše ĮRANGA RESTORANAMS komanda pristato svarbiausias konvekcinių krosnių priežiūros ir valymo taisykles. Jų svarbu laikytis kiekvienoje profesionalioje virtuvėje!

Konvekcinės krosnys. Valymas

Turbūt nereikia nė sakyti, jog prastai prižiūrimos konvekcinės krosnys ne tik tarnauja prasčiau, bet ir sukelia maisto saugos pažeidimus. Taip pat nemalonius kvapus, persiduodančius gaminamiems produktams.

Siekiant užkirsti kelią visiems, aukščiau paminėtiems nemaloniems reiškiniams, svarbu reguliarus ir atidus krosnių valymas. Na, o kuo dažniau tai atliekama, tuo paprastesnis tampa ir pats valymo procesas.

Pirmas žingsnis. Atvėsinimas

Prieš pradėdami valyti krosnį, užtikrinkite, jog ji atvėsusi. Taip išvengsite ne tik nudegimo rizikos, bet ir nepakenksite įrenginio paviršiui.

Antras žingsnis. Vidaus ir stiklo valymas

Įsitikinę, jog krosnis atvėso, išimkite jos viduje esančias skardas bei groteles ir pradėkite valymo procesą. Venkite paviršių pažeisti galinčių šiurkščių kempinėlių. Naudodami drėgną medžiaginę šluostę, pašalinkite nešvarumus nuo krosnies sienelių. Užtikrinę jų švarą, pereikite prie durelių stiklo. Valymui galite pasitelkti buityje randamas medžiagas – citrinų sultis ar actą. Jei pastebite, jog nešvarumai pernelyg įsisenėję, į pagalbą pasitelkite profesionalias, krosnims skirtas valymo priemones.

Trečias žingsnis. Ventiliatoriaus zonos valymas

Pati svarbiausia ir daugiausiai Jūsų dėmesio reikalaujanti konvekcinių dalis yra vėdinimo anga. Kaskart valydami savo įrenginį, atkreipkite dėmesį, ar vėdinimo grotelės nėra įstrigusių maisto likučių. Taip pat, bent kartą per keletą savaičių, atsargiai atidarykite vėdinimo groteles ir išvalykite tiek jas, tiek tarpelius, į kuriuos jos įstatomos. Prisiminkite, jog prastai prižiūrima vėdinimo sistema, vieną dieną gali sukelti didelių nesklandumų darbe. Ventiliacinė sistema - esminė konvekcinių krosnių veikimo dalis!

Ketvirtas žingsnis. Skardų ir grotelių valymas

Galiausiai, užtikrinę prietaiso švarą, pasirūpinkite indais, kurie Jums tarnauja kasdien - skardomis ir grotelėmis. Kadangi neretai gaminamą maistą virtuvės personalas deda tiesiogiai ant šių indų, jie reikalauja ypatingos švaros. Puikiai žinome, jog sudėtingiausia pasirūpinti grotelėmis. Patarimas - įliekite specialių valomųjų priemonių ir palaikykite jas karštame vandenyje. Jo dėka įsisenėję maisto likučiai taps lengviau pašalinami kempinėle. Na, o plaudami skardas, ypatingą dėmesį skirkite groveliams. Būtent jie surenka didžiausią nešvarumų kiekį.

Papildomi patarimai

  • Valykite kasdien. Konvekcines krosnis naudojant kasdien ir intensyviai, pakanka vienos darbo dienos, jog jų vidus būtų pažeistas nešvarumų. Dėl šios priežasties, siekdami išvengti įsisenėjusių maisto likučių ir skysčių, taip pat - nemalonių kvapų ir maisto saugos pažeidimų, krosnis būtina valyti kasdien. Laikantis tokio grafiko, įrenginio valymas bus itin paprastas ir greitas.
  • Valykite vakare. Įrenginius rekomenduojame valyti vakare, jau pabaigus maisto gamybos darbus. Tokiu būdu palikus atviras krosnies dureles iki ryto, ji tinkama išdžius ir išsivėdins.
  • Skysčius pašalinkite iš karto. Jei kepimo metu ant krosnies dugno išbėgo skysčiai - nedelskite ir pašalinkite juos iš karto. Pridžiūvusius skysčius nuvalyti bus gerokai sunkiau! Be to, tokiu būdu išvengsite dūmų ir nemalonių kvapų kepimo metu.
  • Norite to išvengti? Įsigykite krosnį su automatinio plovimo funkcija. Nors tokio pobūdžio įrenginių kaina rinkoje yra aukštesnė už paprastas konvekcines krosnis, tačiau jos Jums suteiks prabangą pamiršti kasdienį prietaiso plovimą. Pasirinkus automatinio plovimo programą, iš vidaus krosnis išsivalys pati - automatiškai. Tačiau, ši funkcija labiau tinkama kasdienei priežiūrai. Neišvengsite to, jog kas keletą savaičių įrenginį teks kruopščiai išvalyti rankiniu būdu.

Plačiau apie nerūdijančio plieno paviršių valymą skaitykite ČIA.

Konvekcinės krosnys. Priežiūra

Pastebėję, jog Jūsų įrenginys tarnauja prasčiau, nei jį įsigijus, nedvejodami susisiekite su techninio aptarnavimo atstovais. Sulėtėjusi maisto gamyba, mažesnis garo kiekis ar kitos problemos gali būti susijusius su durelių, vėdinimo ar kitos įrenginio zonos gedimu.

Taip pat, turėkite omenyje, jog viena svarbiausių užduočių Jums - reguliari, prie krosnies jungiamo vandens minkštintojo, regeneracija. Instrukciją, kaip ją atlikti, galite rasti ČIA.

Konvekcinės krosnys Jūsų maitinimo įstaigoje

Turite klausimų, susijusių su konvekcinėmis krosnimis? Nedvejokite susisiekti su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Patarsime kaip tinkamai išsirinkti ir prižiūrėti savąją virtuvės įrangą. Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS pasiruošę padėti parengiant ir įgyvendinant detalų Jūsų ugdymo įstaigos projektą.

Susisiekite jau dabar! Mūsų kontaktus rasite čia.