Tinklaraštis
Įranga greito maisto restoranams – kaip išsirinkti svarbiausius prietaisus?
-320x232.jpg)
Kaip ir nurodo maitinimo įstaigų pavadinimas, svarbiausias greito maisto restoranų tikslas – maistą patiekti kuo greičiau. Dėl šios priežasties tokio tipo maitinimo įstaigose itin svarbu išsirinkti įrangą, kuri užtikrintų efektyvųir kokybišką darbą per trumpiausią laiko tarpą. Žinodami, jog naujai atsidarančių greito maisto restoranų savininkus kankina begalė įrangos pasirinkimo klausimų, ĮRANGA RESTORANAMS komanda kviečia susipažinti su svarbiausia įranga greito maisto restoranams.
Įranga – pagal restorano pobūdį
Pirmasis žingsnis renkantis įrangą –
jūsų įstaigos specifiką atitinkančių įrenginių pasirinkimas. Nenustebinsime
pasakydami, jog picerija neišsivers be picų krosnies, kebabinė - be kebabų
grilio, dešrainių restoranas - be dešrelių grilio, o mėsainius gaminanti įstaiga
be elektrinio kepimo paviršiaus.
Žemiau ĮRANGA RESTORNAMS komanda
pateikia svarbiausius specializuotus įrenginius ir jų atrankos kriterijus.
Picų krosnis
Vienu iš svarbiausių picerijų įrenginių
neabejotinai yra laikoma profesionali picų krosnis. Pagrindinis krosnių
tarpusavio skirtumas yra veikimo šaltinis. Greito maisto restoranai gali rinktis iš dujomis, elektra ar malkomis veikiančios krosnies. Visų trijų tipų krosnys užtikrina aukštą kepamų produktų kokybę, o įrenginio pasirinkimą turėtų lemti techninės įstaigos galimybės: galimybė kurenti malkomis, elektra ar dujomis.
Kitas svarbus kriterijus – krosnies
dydis. Klasikinės krosnies vienoje dalyje įprastai galima iškepti nuo 4 iki 6
picų. Tad pagal įstaigos pajėgumus ir klientų srautus apskaičiuokite, reikiamą
įrenginio dydį.
ĮRANGA RESTORANAMS picų
krosnių asortimentą rasite ČIA.
Kebabų kepimo grilis
Populiariausių greito maisto restoranų
gretose rikiuojasi kebabinės. O bene svarbiausias šių įstaigų įrenginys yra
kebabų kepimo grilis, kuris užtikrina tolygų, greitą ir lengvą mėsos paruošimą.
Kaip ir picų krosnys, rinkoje yra išskiriami dujiniai ir elektriniai kebabų
kepimo griliai. Tad rinkdamiesi šį įrenginį įvertinkite įstaigos prioritetus,
ar jums svarbiau įrenginio eksploatacijos kaštais, ar įrenginio mobilumas.
ĮRANGA RESTORANAMS kebabų
kepimo grilių asortimentą rasite ČIA.
Dešrelių grilis
Prieš kelis metus vien degalinių
užkandžiu buvę dešrainiai, pastaraisiais metais tampa vis populiaresni. Kaip
vienas svarbiausių įrenginių šio tipo užkandinėse yra išskiriamas dešrelių
grilis, užtikrinantis, jog dešrelės visą dieną išliks šiltos.
Bene svarbiausias kriterijus renkantis
grilių yra jo dydis. Dažniausiai rinkoje rasite įrenginius, sudarytus iš 7, 9,
11 arba 14 ritinėlių dešrelėms kaitinti. Įvertinę savo įstaigos klientų srautus
galėsite pasirinkti jums tinkamiausio dydžio įrenginį.
ĮRANGA RESTORANAMS dešrelių
grilių asortimentą rasite ČIA.
Elektrinis kepimo paviršius
Žinoma, kalbant apie greito maisto
restoranus negalima nepaminėti mėsainių užkandinių. Vienu pagrindinių šios
įstaigos įrenginių yra tapę greitai mėsos paplotėlius iškepantys elektriniai
kepimo paviršiai.
ĮRANGA RESTORANAMS
parduotuvėje rasite lygius, rifliuotus arba dviejų paviršių įrenginius. Rinkdamiesi
kepimo paviršių, pirmiausia dėmesį atkreipkite į gaminamų patiekalų pobūdį. Jei
gaminate tolygiai iškeptus mėsos paplotėlius, rinkitės lygaus paviršiaus
įrenginį, jei mėsai siekiate suteikti grilio grotelių efektą, tuomet jums tiks kepimo
paviršius su rifliuota danga.
ĮRANGA RESTORANAMS elektrinių
kepimo paviršių asortimentą rasite ČIA.
Universali įranga greito maisto restoranams
Žinoma, ne vienas greito maisto
restoranas neišsivers be papildomų įrenginių. Dėl šios priežasties ĮRANGA RESTORANAMS komanda taip
pat atrinko universalius prietaisus, būtinus kiekvienai greito maisto užkandinei.
Nerūdijančio plieno šaldytuvai
Be nerūdijančio plieno šaldytuvų
negali išsiversti nė viena profesionaliai dirbanti maitinimo įstaiga. Jie ne
tik užtikrina visus higienos reikalavimus ir neleidžia daugintis bakterijoms,
tačiau kartu yra ilgaamžiai, atsparūs aplinkos veiksniams bei lengvai
prižiūrimi ir valomi.
Pagrindiniai kriterijai renkantis šį
įrenginį turėtų būti dydis, talpa, lentynų plotis bei energetinė klasė. Taip
pat rekomenduojame atkreipti dėmesį ir į papildomas funkcijas – atšildymo
funkciją bei „no-frost“ technologiją.
ĮRANGA RESTORANAMS nerūdijančio
plieno šaldytuvų asortimentą rasite ČIA.
Ingredientų vitrinos
Lietuvoje vis daugėjant casual fast
tipo restoranų, auga ir ingredientų vitrinų poreikis. Tai įrenginiai, kurie
padeda ilgesnį laiką išsaugoti šviežius ingredientus. Dėl šios priežasties
restoranai gali maistą pateikti ne tik greitai, bet ir pasiūlyti sveikesnes
maisto alternatyvas nei įprasta greito maisto restoranuose.
Renkantis ingredientų vitriną reikėtų
įvertinti klientų srautus bei gaminamus patiekalus. Šie kriterijai padės
nuspręsti kokio dydžio ir kiek GN indų talpinantys įrenginiai labiausiai
atitiks jūsų įstaigos poreikius. Taip pat rekomenduojame rinktis vitriną su
grūdintu stiklu. Kadangi ši medžiaga pasižymi tvirtumu ir atsparumu smūgiams.
ĮRANGA RESTORANAMS ingredientų
vitrinų asortimentą rasite ČIA.
Nerūdijančio plieno stalai
Be abejo, kiekvienoje greito maisto
restorano virtuvėje privalo būti stalai, ant kurių personalas galės pjaustyti
ingredientus, ruošti maistą. ĮRANGA
RESTORANAMS komanda pirmenybę rekomenduoja teikti nerūdijančio plieno
stalams, kadangi jie ne tik tvirti, patogūs ir lengvai valomi, tačiau taip pat
turi natūralių antibakterinių savybių.
ĮRANGA
RESTORANAMS nerūdijančio plieno stalų asortimentą rasite ČIA.
Kontaktinis grilis
Nepamainomą pagalbą greito maisto
restoranuose suteikia kontaktiniai griliai. Naudojant šiuos įrenginius galima
tiek pašildyti, tiek iškepti reikiamus patiekalus jų nevartant ir išlaikant
maisto sultingumą. Kontaktinius grilius rekomenduojame įsigyti tik sudarius
visą restorano meniu. Kadangi aiškus meniu leis lengvai nuspręsti, kokio tipo
įrenginiai – lygiu ar rifliuotu paviršiumi – jūsų įstaigai yra tinkamesni.
ĮRANGA RESTORANAMS kontaktinių
grilių asortimentą rasite ČIA.
Gruzdintuvė
Dar vienas svarbus įrenginys greito
maisto restoranuose yra gruzdintuvė. Šis prietaisas padės pagaminti tiek
pagrindinius patiekalus, tiek garnyrą ar užkandžius.
Renkantis gruzdintuvę, svarbu dėmesį
atkreipti į keletą aspektų – dydį ir gruzdinimo dalių skaičių. Dažniausiai
rinkoje rasite 4, 6 arba 8 litrų talpos gruzdintuves, kurios gali būti vienos
arba dviejų dalių. Pagrindinis kriterijus renkantis šį įrenginį turėtų būti restorano
klientų kiekis.
ĮRANGA RESTORANAMS gruzdintuvių asortimentą rasite ČIA.
Įranga greito maisto restoranams iš ĮRANGA RESTORNAMS asortimento
Turite klausimų, susijusių su įranga greito maisto restoranuose?
Susisiekite su ĮRANGA
RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime
jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime išskirtinai jūsų poreikius
atitinkančius gamybinius sprendimus.
Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų:
- Facebook.
- Instagram.
- m. programėlėje - ANDROID įrenginiuose.
- m. programėlėje - APPLE įrenginiuose.