Tinklaraštis

Maisto sauga: 4 svarbiausi prietaisai ugdymo įstaigų virtuvėse

Maisto sauga: 4 svarbiausi prietaisai ugdymo įstaigų virtuvėse

Maisto sauga - bene aktualiausia ir daugiausiai grėsmių ugdymo įstaigų virtuvėse kelianti tema. Siekiant išvengti apsinuodijimo protrūkių, ugdymo įstaigų valdytojams svarbu įvertinti modernių, aukščiausias higienos normas užtikrinančių technologijų naudą. Jos skirtos kovai su pagrindiniais rizikų šaltiniais - žalia mėsa, kiaušiniais, nešvara, vabzdžiais ir graužikais.

Maisto sauga ir jai būtini prietaisai

Svarbiausia virtuvėje - personalo sąmoningumas ir griežtas higienos normų laikymasis. Kad tai daryti būtų lengviau, šiandien virtuvės įrangos gamintojai siūlo gausų asortimentą įrenginių, kurių darbas - neutralizuoti pagrindines apsinuodijimo priežastis. Tokiu būdu nuimama našta nuo virtuvės personalo pečių ir apsisaugojama nuo žmogiškųjų klaidų. 

Siekiant palengvinti ugdymo įstaigų virtuvės personalo darbą, ĮRANGA RESTORANAMS komanda paruošė ir pateikia sąrašą pagrindinių, kiekvienai ugdymo įstaigai prieinamų įrenginių, užtikrinsiančių paprastą ir patikimą maisto saugos ir higienos reikalavimų išlaikymą.

    1) Kiaušinių sterilizatorius

Tai įrenginys sukurtas ir pritaikytas kovoti su pavojingiausiomis virtuvės bakterijomis - salmanelėmis. Dėka specialių UV spindulių lempų, kiaušiniai šiame įrenginyje yra dezinfekuojami, nepaliekant šansų salmanelių išgyvenimui.

 Tai patvarus ir ilgaamžis įrenginys, pagamintas iš nerūdijančio plieno korpuso bei chromu padengtų plieno grotelių. Sterilizatoriuje įprastai telpa apie 30 kiaušinių, kurie UV spinduliais dezinefekuojami per 150 s. Įrenginys taip pat užtikrina apsaugą nuo žalingos UV spinduliuotės poveikio.

ĮRANGA RESTORANAMS parduodamus profesionalius HENDI kiaušinių sterilizatorius galite rasti ČIA.

    2) Peilių sterilizatorius

Tai įrenginys skirtas dezinfekuoti bene daugiausiai bakterijų pernešti galintiems virtuvės įrankiams - peiliams. Kaip ir kiaušinių, peilių sterilizatorius veikia UV spindulius išskiriančių lempų pagalba. Ši spinduliuotė, priešingai nei įprastas indų plovimas, užtikrina patikimą ir greitą peilių dezinfekciją nuo pavojingiausių virtuvės bakterijų.

Įprastai peilių sterilizatorius montuojamas prie sienos, virtuvės personalui patogioje vietoje. Įrenginį sudaro nerūdijančio plieno korpusas ir durelės iš skaidraus organinio stiklo. Jose taip pat įmontuotas ir mikroišjungiklis.

ĮRANGA RESTORANAMS siūlomame profesionaliame HENDI sterilizatoriuje vienu metu telpa net 14 įvairaus dydžio virtuvės peilių. Jį galite rasti ČIA.

    3) Vabzdžių gaudyklė - insekticidinė lempa

Tai nei aplinkai, nei žmonėms nekenksmingas vabzdžių gaudymo įrenginys, ypač naudingas šiltuoju metu periodu. Jo skleidžiama ultravioletinė šviesa pritraukia vabzdžius, kurie vėliau surenkami įrenginyje įmontuotų lipnių juostelių arba aukštą įtampą skleidžiančių grotelių pagalba.

Priklausomai nuo įrenginio korpuso tipo, jos gali būti montuojamos prie sienos, kabinamos ant grandinių arba pastatomos pasirinktoje vietoje. Insekticidines lempas rekomenduojama rinktis atsižvelgiant į norimą apimti plotą.

ĮRANGA RESTORANAMS siūlomas insekticidines lempas galite rasti ČIA.

    4) Spalvinis virtuvės inventorius

Pagal higienos taisykles, visas virtuvėje naudojamas inventorius turi būti paženklintas pagal savo paskirtį. Atitinkamai, vieni reikmenys naudojami žaliai mėsai, kiti paukštienai, dar kiti jau pagamintiems patiekalams, duonai ar daržovėms. ĮRANGA RESTORANAMS rekomenduoja susikaupti ir atsikratyti jau nudėvėtų įrenginių, juos pakeičiant naujomis kokybiškomis prekėmis. Pjaustymo lenteles, peilius ir gamyboje naudojamus indus komplektuokite pagal spalvą:

  • raudona - žaliai mėsai;
  • geltona - paukštienai;
  • mėlyna - žuvis;
  • balta - duona ir pieno produktai;
  • žalia - daržovės;
  • ruda - virta mėsa;
  • violetinė - alergiškiems žmonėms.

Tai visuotinai priimtas standartas, užtikrinsiantis ne tik sklandesnį virtuvės personalo darbą, bet ir tvarką, švarą ir aukščiausio lygio higieną Jūsų ugdymo įstaigos virtuvėje. 

ĮRANGA RESTORANAMS įvairių dydžių spalvinių pjaustymo lentelių pasiūlą rasite ČIA, peilių - šioje nuorodoje

Katalogas

Esate pasiruošę imtis virtuvės atnaujinimo? Maisto saugai užtikrinti reikalingų prekių katalogą galite rasti ČIA.

Maisto sauga Jūsų ugdymo įstaigos virtuvėje

Nesate tikri, kaip užtikrinti aukščiausio lygio maisto saugą savo įstaigos virtuvėje? Susisiekite su mūsų technologinio projektavimo komanda - HORECA SERVISAS. Tai profesionalai, kurie ne tik atsakys į Jūsų klausimus, bet ir padės suprojektuoti virtuvę taip, kad joje apsinuodijimas nebūtų grėsmė.