Tinklaraštis

Profesionalios virtuvės įranga: 6 būtiniausi prietaisai ir jų atrankos kriterijai

Profesionalios virtuvės įranga: 6 būtiniausi prietaisai ir jų atrankos kriterijai

Renkantis profesionalios virtuvės įrangą svarbu pradėti nuo būsimos maitinimo įstaigos poreikių ir pajėgumų įvertinimo. Jūsų meniu ir Jūsų restorano ar kavinės dydis lemia tai, kokie įrenginiai privalo atsirasti gamybinėje erdvėje. Tačiau modernioje maitinimo srityje, sklandi bet kurio restorano, kavinės ar valgyklos veikla neįsivaizduojama be keleto esminių įrenginių. 

Profesionalios virtuvės įranga

ĮRANGA RESTORANAMS ir HORECA SERVISAS specialistų komanda sudarė 6 punktų sąrašą, padėsiantį pagrindą Jūsų naujosios maitinimo įstaigos virtuvės projektavimui. Tiesa, kad virtuvės įrengimas vyktų sklandžiai, pridedame ir esminius svarbiausios įrangos atrankos kriterijus. 

1. Konvekcinė krosnis

Konvekcinės krosnys yra efektyviai veikiančios restorano virtuvės pagrindas ir būtina profesionalios virtuvės įranga. Šiame įrenginyje maisto gamybos laikas sutrumpėja iki 25 proc. Atsižvelgiant į krosnies dydį, vienu metu galima gaminti net keletą šimtų porcijų patiekalų. Na, o dėka įrenginio viduje esančio išskirtinės ventiliavimo sistemos - konvekcijos - užtikrinama tolygi oro cirkuliacija, o kartu ir tolygus maisto produktų kepimas.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Renkantis konvekcinę krosnį, svarbiausias parametras yra kepimo funkcijos. Profesionali konvekcinė krosnis turėtų turėti kepimo, kepimo su garais bei virimo garuose funkcijas. Tokiu būdu Jūsų įrenginys bus pajėgus įvairiapusiškai atitikti Jūsų poreikius.

Įvertinus planuojamus maitinimo įstaigos pajėgumus ir savo veiklos sritį, taip pat reiktų atkreipti dėmesį į konvekcinės krosnies talpą, drėkinimo sistemos tipą, valdymo skydelio veiklos principą bei paskirtį. Plačiau apie šiuos parametrus galite sužinoti čia

2. Nerūdijančio plieno šaldytuvai

Profesionalūs nerūdijančio plieno korpuso šaldytuvai turi tris pagrindines savybes, užtikrinančias efektyvų maitinimo įstaigos darbą. Tai temperatūra, higiena ir dydis. Dėl juose pasiekiamos žemos temperatūros, maistas yra apsaugomas nuo bakterijų atsiradimo ir ilgiau išlieka šviežias. Nerūdijančio plieno korpusas bei pramoninei veiklai pritaikytas šaldytuvo vidus, užtikrina lengvą įrenginio valymą ir aukštą higienos sąlygų išlaikymą. Na, o dėka profesionaliai virtuvei pritaikyto dydžio, nerūdijančio plieno šaldytuvuose produktus galėsite laikyti Jums patogiose talpose (pavyzdžiui, GN 1/1 skardose).

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Nors šaldytuvų niekada nebus per daug, tačiau renkantis juos svarbu įvertinti kiek vietos jiems yra Jūsų gamybinėje erdvėje. Rinkoje siūloma platus įvairaus pobūdžio - vienadurių, dvidurių, tridurių - nerūdijančio plieno korpuso šaldytuvų asortimentas. Tad atsižvelgiant į gamybinių patalpų dydį bei planuojamus virtuvės pajėgumus, didžiausią dėmesį svarbu skirti būtent įrenginių dydžiui. 

3. Nerūdijančio plieno darbo stalai

Nerūdijančio plieno darbo stalai gali būti gaminami iš įvairių, drėgmei atsparių medžiagų. Tad kodėl reikėtų rinktis būtent nerūdijantį plieną? Visų pirma, tokio pobūdžio gaminių būtinybė numatoma kiekvienai maitinimo įstaigai galiojančiose higienos taisyklėse. Pagrindinės to priežastys - aukšto lygio higienos išlaikymas ir atsparumas korozijai. Nerūdijantis plienas yra itin lengvai valoma, karščiui, drėgmei bei aplinkos poveikiui atspari ir ilgaamžė medžiaga. Nerūdijančio plieno darbastalis ir neatsiejama nuo to, ką laikome tinkama profesionalios virtuvės įranga. 

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Kaip ir nerūdijančio plieno šaldytuvų atveju, svarbiausias darbo stalų atrankos kriterijus yra Jūsų gamybos patalpų išplanavimas. Įprastai nerūdijančio plieno darbo stalai yra pritaikyti gamybinei veiklai, tad svarbiausias jų parametras yra patogus išdėstymas virtuvės zonoje. Tiesa, turėkite omenyje, jog darbastalių taip pat niekada nebus per daug!

4. Indukcinė viryklė

Nors didžiąją dalį darbo profesionalioje virtuvėje atlieka konvekcinė krosnis, tačiau tai visai nesumenkina indukcinės viryklės svarbos. Dėka ženkliai trumpesnio virimo laiko, ekonomiškumo bei lengvo valymo, ĮRANGA RESTORANAMS profesionalioje virtuvėje rekomenduoja rinktis indukcinę viryklę. Tai pažangiausio tipo viryklė, kurios veikimas paremtas magnetine trauka. Jos pagalba kaista ne viryklės viršus, bet kaitinamo indo dugnas. Tokiu būdu virimas pasiekiamas vos per kelias minutes, o trumpesnis gamybos laikotarpis užtikrina ekonomišką maisto gamybą.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Indukcinės viryklės skirstomos pagal dydį ir galingumą. Įrenginiai gali būti nešiojami - įprastai vienos arba dviejų dalių, arba integruojami - įprastai keturių dalių. Tai, kokio dydžio indukcinė viryklė reikalinga Jūsų maitinimo įstaigoje, lemia Jūsų meniu. Tačiau net jei ir suklysite įvertindami planuojamus pajėgumus, virtuvę indukcine viryklė papildyti bus nesudėtinga ir ateityje.

5. Nerūdijančio plieno gartraukis

Natūralu, jog aktyviai veikiančioje maitinimo įstaigos virtuvėje gausu kvapų bei garų. Svarbiausias Jūsų tikslas - jog jie nepatektų į klientų aptarnavimo erdvę. Siekiant šio tikslo, vienu iš esminių Jūsų virtuvės įrenginių tampa gartraukis. Jis turėtų būti suprojektuotas virš prietaisų, kuriuose vyks maisto gamyba. Didžiąją dalimi - tai konvekcinė krosnis ir viryklė. 

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

ĮRANGA RESTORANAMS rekomenduoja rinktis tik iš profesionaliai virtuvei pritaikytų, našių ir pajėgių gartraukių, užtikrinsiančių maksimalų gamybos procese išsiskiriančių kvapų bei garų surinkimą. Na, o siekiant išlaikyti aukštą švaros lygį bei prietaisų ilgaamžiškumą, rekomenduojama rinktis tik nerūdijančio plieno gaminius.

6. Profesionali indaplovė

Moderni virtuvė neįsivaizduojama be našios ir greitai veikiančios indų plovimo įrangos. Profesionaliai veiklai sukurtos indų plovimo mašinos savo darbą atlieka vos per kelias minutes, taupydamos virtuvės personalo darbo laiką bei užtikrindamos, jog maitinimo įstaigoje niekuomet nepritrūks švarių indų. Profesionalioje nerūdijančio plieno indaplovėje pasiekiama aukšta temperatūra taip pat užtikrina ir aukštą indų higieną, švarą bei nepriekaištingą blizgesį.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Renkantis indaplovę, svarbu atidžiai įvertinti jos techninius parametrus. ĮRANGA RESTORANAMS komanda rekomenduoja atkreipti dėmesį ar indaplovėje integruota vandens pompa pajėgi išstumti susikaupusius riebalų kamščius bei užsikimšusią kanalizaciją. Taip pat patariama ieškoti indaplovės su nerūdijančio plieno sparnuotėmis - plastmasinės ilgainiui pradeda tirpti nuo plovime naudojamos chemijos. Galiausiai, rinkitės presuoto plieno plovimo kamerą. Taip išvengsite erozijos bei prakiurimo rizikos suvirinimo vietose.

Profesionalios virtuvės įranga kelia daugiau klausimų?

Virtuvės įrangos pasirinkimas kelia daugiau klausimų? Nedvejokite susisiekti su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Patarsime kaip tinkamai išsirinkti ir prižiūrėti savo virtuvės įrangą. Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS pasiruošę padėti parengiant ir įgyvendinant detalų Jūsų maitinimo įstaigos projektą.

 

Susisiekite jau dabar! Mūsų kontaktus rasite čia.