Tinklaraštis
Ruošiamės vasarai: lauko griliai, jų tipai ir svarbiausi aksesuarai

Prasidėjus šiltajam metų sezonui, prasideda ir lauko grilių
sezonas kupinas kulinarinių skonių bei patirčių. Ar gali būti kas geriau, nei poilsiaujant
iškeptas sultingas mėsainis ar sultingas, burnoje tirpstantis jautienos
steikas? Pavasariui einant į pabaigą, pats laikas suskubti ir išsirinkti
labiausiai Jūsų namų poreikius atitinkantį grilių. Patys populiariausi yra
trijų tipų griliai – kūrenami anglimis, dujiniai arba elektriniai.
Anglimi kūrenami griliai
Šias kepsnines renkasi klasikiniai grilių mėgėjai, kadangi
kepamas maistas jose įgauna intensyvų dūmo aromatą ir skonį. Taip pat šio tipo
kepsninės gali pasiekti itin aukštą temperatūrą – net iki 400 °C. Dėl šios
priežasties, anglimis kūrenamose kepsninėse maistas išlieka itin sultingas. ĮRANGA RESTORANAMS komanda rekomenduoja įvertinti, apsvarstyti ir pasidomėti keramikiniais
griliais KAMADO.
Keraminiai griliai KAMADO
KAMADO griliai yra pagaminti iš aukštos kokybės karščiui
atsparių medžiagų. Šių kepsninių konstrukcijos leidžia pasiekti iki 400 °C
kepimo temperatūrą, ilgai išsaugoti karštį ir jį tolygiai paskirstyti kepsninės
viduje, taip maistas iškepamas greičiau ir praranda mažiau sulčių. Taip pat
šios kepsninės yra panašios į malkomis kūrenamas krosnis, dėl šios priežasties jose
galima ne tik kepti ar rūkyti mėsą, bet ir paruošti kitus gaminius, tokius kaip
pica, sausainiai, pyragas, duona.
KAMADO kepsninėms naudojamos medžio anglys, kurios nepalieka
daug pelenų, kitaip nei anglies briketai. Šios anglys taip pat neturi
priemaišų, dėl šios priežasties nekinta kepamo maisto skonis, o aromatas būna
tarsi natūraliai ant laužo kepto maisto.
ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvėje (Veiverių g. 153, Kaunas) galite apžiūrėti
ir išbandyti aukšta kokybe, geru aptarnavimu ir ilgaamžiškumu išsiskiriančius
KAMADO BONO grilius. Apsilankykite!
Dujiniai griliai
Dujiniai griliai išsiskiria naudojimo paprastumu. Užtenka
įjungti kepsninę, palaukti kelias minutes kol grilis įkais ir kepti mėsą. Dėl
šios priežasties šio tipo griliai yra paklausesni nei anglimi kūrenami, tarp
pirkėjų, ieškančių greitesnio darbų proceso. Šio tipo kepsnines galima
prijungti prie dujų baliono arba prie tiesioginės dujų tiekimo įrangos.
Elektriniai griliai
Elektriniai griliai gali būti naudojami ir lauke, ir
namuose, tačiau būtina rasti vietą netoli elektros lizdo. Šie griliai yra vieni
iš saugiausių, nes juose įmontuotas karščio šaltinis, todėl išvengiama
nemalonių dūmų ir svilimo. Nors elektrinių grilių kaina yra mažesnė nei dujinių
grilių, tačiau kuro išlaidos susidarys didesnės. Pagrindinis elektrinių grilių
minusas – juose kepamas maistas neįgauna išraiškingo aromato bei skonio.
Aksesuarai
Pasirinkus kepsninę, svarbu pasirūpinti ir reikiamais
aksesuarais. Vieni iš jų reikalingi kepant maistą, tai – termometras, grotelės, kepsninės žnyplės,
lavos akmenys, jei naudojate dujinį grilių, arba anglys, jei pasirinkote
anglimis kūrenamą grilių. Taip pat svarbu nepamiršti ir kepsninių priežiūros
aksesuarų, tokių kaip gremžtukas, šepetėlis, apsauginis kepsninės dangalas ir
kiti įrankiai, skirti kepsninės valymui ir priežiūrai.
Profesionalūs griliai iš ĮRANGA RESTORANAMS
Turite daugiau klausimų, susijusių su griliais ir jų
aksesuarais? Aplankykite naująją ĮRANGA RESTORANAMAS parduotuvę Veiverių g. 153, Aleksote, arba
susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda šiais kontaktais. Patarsime ir
padėsime išsirinkti Jūsų poreikius atitinkančią įrangą.
Na, o ieškodami kepimo patarimų, prisijunkite prie FACEBOOK grupės LITHUANIA GRILLING AND SMOKING, kurioje renkasi BBQ ir grill kultūrai neabejingi žmonės.