Tinklaraštis

Kokia turi būti mėsos patiekalų temperatūra ir kaip ją išmatuoti? (PDF lentelė parsisiuntimui)

Kokia turi būti mėsos patiekalų temperatūra ir kaip ją išmatuoti? (PDF lentelė parsisiuntimui)

Apsinuodijimo maistu atvejai - vis dar gana opi problema viešajame maitinimo sektoriuje. Nepaisant aiškių VMVT rekomendacijų, kai kurie virtuvės personalo darbuotojai, gamindami mėsą pasikliauna jos spalva ir kepimo trukme, tačiau tai yra blogas ir grėsmę klientų sveikatai keliantis darbo metodas. Mėsos patiekalų temperatūra privalo būti nustatyta naudojant tikslų, profesionalų termometrą ir atsižvelgiant į vidinės temperatūros rekomendacijas, taikomas skirtingoms mėsos rūšims.

Mėsos patiekalų temperatūra

Pateikiame optimalias mėsos vidaus temperatūros rekomendacijas. Primename, kad tam tikrų patiekalų, pavyzdžiui, jautienos kepsnių vidinė temperatūra gali būti kiek mažesnė, atsižvelgiant į kliento pageidaujamą iškepimo lygį.
Mėsa Optimali temperatūra (˚C)
Paukštiena 74 ˚C
Aviena
63 ˚C
Ėriena 63 ˚C
Jautiena (pjausniai, vidutiniškai kepti) 63 ˚C
Jautiena (malta) 72 ˚C
Kiauliena 63 ˚C
Maltos mėsos gaminiai (dešrelės, maltinukai, kt.) 74 ˚C
Žuvis 63 ˚C
Šią lentelę parengėme ir .PDF formatu, kad galėtumėte atsispausdinti ir pakabinti personalui virtuvės patalpoje.

Parsisiųsti mėsos patiekalų temperatūrų lentelę galite spustelėję ČIA.

Profesionalūs termometrai patiekalų temperatūrai išmatuoti

Norint sužinoti mėsos vidaus temperatūrą, užteks termometro, kurio skalės aukščiausias taškas yra 100 °C. Jei norėsite išmatuoti temperatūrą kepant maistą orkaitėje, pravartu turėti termometrą, kuris skirtas būtent krosnims ir yra atsparus aukštų temperatūrų poveikiui.

Jei planuojate matuoti ir išorės, ir maisto vidaus temperatūrą, patartina rinktis bekontaktį termometrą su zondais. Tačiau, jei Jūsų tikslas greitai nustatyti tik išorės temperatūrą, tuomet puikiai tiks infraraudonųjų spindulių termometras. Nepamirškite, kad šis termometras nebus tinkamas matuoti maisto produktų vidaus temperatūros.

Tačiau svarbu prisiminti, kad kiekvienoje profesionalioje maitinimo įstaigoje būtinas bent vienas termometras, parodantis vidinę kepamos mėsos temperatūra. Užfiksavus ją, informacija turi atsirasti ir terminio apdorojimo patiekalų žurnale.

 Plačiau - ĮRANGA RESTORANAMS vadovo Andriaus atliktame bekontakčių HENDI termometrų su zondais teste.

Mėsos apdorojimo įranga ir termometrai

Turite daugiau klausimų, susijusių su mėsos apdirbimo įranga ir termometrais? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Patarsime ir padėsime išsirinkti Jums tinkamiausius profesionalios virtuvės sprendimus. Mūsų kontaktus rasite ČIA.