Tinklaraštis
Kokteilių plaktuvai: kaip išsirinkti tinkamiausią?

Kokteilių plaktuvai – vieni svarbiausių įrankių kiekviename bare. Jų dėka klientus galite maloniai nustebinti kokybiškais ir greitai paruoštais kokteiliais. Todėl, jei nežinote, kokį įrenginį pasirinkti, šiandien ĮRANGA RESTORANAMS komanda jums parengė populiariausių kokteilių plaktuvų apžvalgą.
Kokteilių plaktuvų tipai
Rinkoje galima rasti trijų tipų kokteilių plaktuvus – Bostono, Prancūzišką ir Cobbler. Nors visi jie atlieka tą pačią funkciją, tačiau skirtingų rūšių prietaisai pasižymi skirtingais privalumais ir trūkumais.
· Bostono plaktuvas
Bostono plaktuvai paprastai sudaryti iš dviejų dalių – 12 ir 28 oz. tūrio indų. Abu indai gali būti metaliniai (tin-on-tin) arba vienas iš jų metalinis, kitas stiklinis (glass-on-tin). Šių plaktuvų pagalba kokteiliai išplakami greitai ir kokybiškai. Taip pat juose galima grūsti skirtingus priedus kokteiliams. Tačiau svarbu žinoti, jog Bostono plaktuvai reikalauja specialų įgūdžių ir žinių. Būtent dėlto jie populiariausi profesionalių barmenų tarpe.
Privalumai | Trūkumai |
Užtikrina našų darbą. | Stiklinė plaktuvo dalis gali dužti. |
Dėl paprastos formos lengva plauti. | Reikalauja specialių įgūdžių. |
Yra daugiafunkcis. | Gali būti reikalingi papildomi priedai. |
· Prancūziškas plaktuvas
Prancūziškas arba dar kitaip Paryžietišku vadinamas plaktuvas taip pat yra sudarytas iš dviejų dalių – metalinio indo ir į viršų siaurėjančio metalinio dangtelio. Nors plaktuvas atrodo stilingai ir yra lengvai plaunamas, tačiau suplakti kokteilį jame trunka kiek ilgiau nei naudojant Bostono plaktuvą. Atitinkamai šių plaktuvų kaina yra aukštesnė. Dėl visų šių priežasčių dideliuose baruose ir klubuose prancūziški plaktuvai naudojami retai.
Privalumai | Trūkumai |
Atrodo stilingai. | Pasižymi didesne kaina lyginant su kitais plaktuvais. |
Lengvai plaunamas. | Kokteiliai plakami lėčiau nei naudojant Bostono plaktuvą. |
Plaktuvą lengvą naudoti. |
|
· Cobbler plaktuvas
Kitaip nei pastarieji įrenginiai, Cobbler plaktuvas yra sudarytas iš trijų dalių – metalinio korpuso, dangtelio ir koštuvo. Šio tipo plaktuvus lengva naudoti, jie nereikalauja išskirtinių žinių, tačiau pagaminti kokteilį naudojant šį prietaisą trunka pakankamai ilgai. Tai lemia dažną jų naudojimą namų baruose. Na, o komerciniuose baruose šis įrenginys yra sutinkamas pakankamai retai.
Privalumai | Trūkumai |
Yra įvairių dydžių ir formų. | Pagaminti kokteilį trunka ilgai. |
Lengva naudoti. | Plaktuvą sunku atidaryti. |
Nereikia papildomų priedų. | Dėl greito apledėjimo plaktuvą sunkiau išplauti. |
Kokteilių plaktuvai iš ĮRANGA RESTORANAMS asortimento
Ieškote kokteilių plaktuvo barui, kavinei, restoranui ar namams? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų įstaigos poreikius ir pateiksime geriausius sprendimus.
Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: