Tinklaraštis
ĮRANGA RESTORANAMS pataria: kaip įrengti funkcionalią komercinę virtuvę?

Virtuvės funkcionalumas ir maisto gaminimo patogumas ypatingai svarbūs
kiekvienoje komercinėje maitinimo įstaigoje. Netinkamai ar skubotai įrengta
virtuvė gali sukelti chaosą ir sukurti rimtus iššūkius virtuvės personalui. Dėl
šios priežasties ne vieną virtuvės projektą sukūrusi ĮRANGA RESTORANAMS komanda šiandien pasirengusi papasakoti, į ką
verta atkreipti dėmesį įrenginėjant komercinę virtuvę.
5 komercinės virtuvės komponentai
Nepriklausomai nuo virtuvės stiliaus ar išplanavimo, kiekvienoje
komercinėje virtuvėje turėtų atsirasti penkios zonos.
1) Švaros zona
Švaros zonoje statomos kriauklės ir indaplovės. Didelės apimties maitinimo
įstaigose rekomenduojama statyti konvejerines indų plovimo
mašinas, mažesnėse – kupolines indaploves.
O siekiant padidinti virtuvės efektyvumą, šią zoną rekomenduojama įrengti
tarp įėjimo į virtuvę ir vietos, kurioje laikomi indai.
2) Produktų laikymo zona
Šią erdvę įprastai sudaro trys dalys – šaldomų produktų, sausų produktų ir
ne maisto produktų zonos. Pastarojoje erdvėje laikomi indai, rečiau naudojami
įrenginiai, valymo priemonės.
Siekiant išvengti incidentų, valymo priemones ir kitus chemikalus vertėtų
laikyti toliau nuo maisto produktų ir virtuvės įrangos.
3) Maisto apdorojimo zona
Tai vieta, kurioje stovi kriaukles maistui plauti ir stalviršiai maistui apdoroti.
Paprastai maisto apdorojimo zona skirstoma į žalios mėsos apdirbimo skyrių bei daržovių
ir vaisių apdirbimo skyrių.
Efektyviausiai darbas maitinimo įstaigoje vyksta, kai maisto apdorojimo
zona yra įrengta tarp maisto produktų laikymui ir maisto gaminimui skirtų zonų.
4) Maisto gaminimo zona
Maisto gaminimo zonoje stovi visa pagrindinė virtuvės įranga – viryklės, konvekcinės krosnys ir kt. Šią zoną taip pat galima suskirstyti į
smulkesnes dalis, pavyzdžiui, kepimo stotelė, grilinimo stotelė ir pan.
5) Aptarnavimo zona
Paskutinė komercinės virtuvės stotelė – aptarnavimo zona. Iš šios zonos
maistas keliauja į salę pas klientus.
Populiariausi komercinės virtuvės planai
Tobulos formulės, kaip įrengti komercinę virtuvę nėra, kadangi kiekviena
maitinimo įstaiga turi savo stilistiką, darbo ypatumus, skirtingus tikslus. Nepaisant
to, visuomet pravartu atsigręžti į įstaigų planavimo pagrindus. Dėl šios
priežasties ĮRANGA RESTORNAMS komanda pateikia tris populiariausius komercinės
virtuvės planus.
1) Virtuvė su sala
Šis planas puikus variantas erdvioms virtuvėms. Virtuvė su sala suteiks
papildomos vietos ir leis virtuvės darbuotojams lengvai bendrauti.
2) Klasikinė virtuvė
Tai ko gero vienas populiariausių
planų, vidutinėms ir mažoms komercinėms virtuvėms. Atviras virtuvės centras leidžia
darbuotojams lengvai judėti ir komunikuoti.
3) Linijinė virtuvė
Šis planas idealiai tinka įstaigoms, kuriose tiekiami dideli kiekiai maisto, tačiau turimas siauras meniu. Puikus to pavyzdys – valgyklos.

Bendraukite su profesionalais
Tinkamas virtuvės baldų bei įrangos pasirinkimas ir išplanavimas – kertinis
kokybiškai veikiančios komercinės virtuvės dėmuo. Dėl šios priežasties įrenginėjant
arba atnaujint komercinę virtuvę visuomet rekomenduojame konsultuotis su profesionalais.
Funkcionali komercinė virtuvė su ĮRANGA RESTORNAMS
Turite klausimų,
susijusių su komercinės virtuvės įrengimu? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime
jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime išskirtinai jūsų poreikius
atitinkančius sprendimus.
Daugiau naudingų
patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: