Tinklaraštis

ĮRANGA RESTORANAMS pataria: kaip įrengti funkcionalią komercinę virtuvę?

ĮRANGA RESTORANAMS pataria: kaip įrengti funkcionalią komercinę virtuvę?

Virtuvės funkcionalumas ir maisto gaminimo patogumas ypatingai svarbūs kiekvienoje komercinėje maitinimo įstaigoje. Netinkamai ar skubotai įrengta virtuvė gali sukelti chaosą ir sukurti rimtus iššūkius virtuvės personalui. Dėl šios priežasties ne vieną virtuvės projektą sukūrusi ĮRANGA RESTORANAMS komanda šiandien pasirengusi papasakoti, į ką verta atkreipti dėmesį įrenginėjant komercinę virtuvę.

5 komercinės virtuvės komponentai

Nepriklausomai nuo virtuvės stiliaus ar išplanavimo, kiekvienoje komercinėje virtuvėje turėtų atsirasti penkios zonos.

1) Švaros zona

Švaros zonoje statomos kriauklės ir indaplovės. Didelės apimties maitinimo įstaigose rekomenduojama statyti konvejerines indų plovimo mašinas, mažesnėse – kupolines indaploves.

O siekiant padidinti virtuvės efektyvumą, šią zoną rekomenduojama įrengti tarp įėjimo į virtuvę ir vietos, kurioje laikomi indai.

2) Produktų laikymo zona

Šią erdvę įprastai sudaro trys dalys – šaldomų produktų, sausų produktų ir ne maisto produktų zonos. Pastarojoje erdvėje laikomi indai, rečiau naudojami įrenginiai, valymo priemonės.

Siekiant išvengti incidentų, valymo priemones ir kitus chemikalus vertėtų laikyti toliau nuo maisto produktų ir virtuvės įrangos.

3) Maisto apdorojimo zona

Tai vieta, kurioje stovi kriaukles maistui plauti ir stalviršiai maistui apdoroti. Paprastai maisto apdorojimo zona skirstoma į žalios mėsos apdirbimo skyrių bei daržovių ir vaisių apdirbimo skyrių.

Efektyviausiai darbas maitinimo įstaigoje vyksta, kai maisto apdorojimo zona yra įrengta tarp maisto produktų laikymui ir maisto gaminimui skirtų zonų.

4) Maisto gaminimo zona

Maisto gaminimo zonoje stovi visa pagrindinė virtuvės įranga – viryklės, konvekcinės krosnys ir kt. Šią zoną taip pat galima suskirstyti į smulkesnes dalis, pavyzdžiui, kepimo stotelė, grilinimo stotelė ir pan.

5) Aptarnavimo zona

Paskutinė komercinės virtuvės stotelė – aptarnavimo zona. Iš šios zonos maistas keliauja į salę pas klientus.

Populiariausi komercinės virtuvės planai

Tobulos formulės, kaip įrengti komercinę virtuvę nėra, kadangi kiekviena maitinimo įstaiga turi savo stilistiką, darbo ypatumus, skirtingus tikslus. Nepaisant to, visuomet pravartu atsigręžti į įstaigų planavimo pagrindus. Dėl šios priežasties ĮRANGA RESTORNAMS komanda pateikia tris populiariausius komercinės virtuvės planus.

 1) Virtuvė su sala

 

Šis planas puikus variantas erdvioms virtuvėms. Virtuvė su sala suteiks papildomos vietos ir leis virtuvės darbuotojams lengvai bendrauti.  

2) Klasikinė virtuvė


Tai ko gero vienas populiariausių planų, vidutinėms ir mažoms komercinėms virtuvėms. Atviras virtuvės centras leidžia darbuotojams lengvai judėti ir komunikuoti.

3) Linijinė virtuvė

Šis planas idealiai tinka įstaigoms, kuriose tiekiami dideli kiekiai maisto, tačiau turimas siauras meniu. Puikus to pavyzdys – valgyklos.  


Bendraukite su profesionalais

Tinkamas virtuvės baldų bei įrangos pasirinkimas ir išplanavimas – kertinis kokybiškai veikiančios komercinės virtuvės dėmuo. Dėl šios priežasties įrenginėjant arba atnaujint komercinę virtuvę visuomet rekomenduojame konsultuotis su profesionalais.

Funkcionali komercinė virtuvė su ĮRANGA RESTORNAMS

Turite klausimų, susijusių su komercinės virtuvės įrengimu? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime išskirtinai jūsų poreikius atitinkančius sprendimus.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų:

Facebook.

Instagram.