Tinklaraštis
Ketaus indai: privalumai, trūkumai ir priežiūros ypatybės

Ne paslaptis, jog
patiekalų skonis priklauso ne tik nuo virtuvės darbuotojų įgūdžių, maisto produktų
kokybės, bet ir nuo indų, kuriuose gaminami patiekalai. Dėl šios priežasties
šiandien ĮRANGA RESTORANAMS komanda pasirengusi papasakoti apie vieną iš indų rūšių –
ketaus indus. Tad, jei jau kurį laiką galvojate, jog ketaus indai reikalingi
jūsų restorano virtuvėje, kviečiame skaityti toliau.
Ketaus indų privalumai ir trūkumai
Kaip ir kiekvieno
tipo indai, iš ketaus pagaminti virtuvės reikmenys turi privalumų ir trūkumų. Tiesa,
šiuolaikiškų ir kokybiškų ketaus indų privalumai tikrai nusveria jų trūkumus.
Privalumai |
Trūkumai |
Ypatingai patvarūs ir deformacijai
atsparūs indai, kurie kokybiškai tarnauja ilgą laiką. |
Ketaus indai yra sunkūs. |
Ketaus indai tolygiai paskirsto
šilumą ir ilgai ją išlaiko. |
Šie indai lėtai įkaista. |
Indai yra universalūs – juos galima
naudoti ant indukcinių, elektrinių ar dujinių viryklių, orkaitėse. |
Ketaus indai gali reaguoti su
rūgščiu maistu. |
Prie tinkamai paruoštų ketaus indų
nelimpa ir nesvyla maistas, todėl gaminant galima naudoti mažiau aliejaus. |
Ketaus indai gali sugerti kvapus,
todėl juose nerekomenduojama ilgą laiką laikyti maisto. |
Indai tinkami naudoti pačiam
įvairiausiam maistui gaminti – nuo sriubų iki desertų. |
|
Kitaip nei nepridegančių keptuvių
dangoje, ketaus induose nėra kenksmingų medžiagų. |
|
Kaip paruošti ketaus indus naudojimui?
Svarbu žinoti,
jog prieš pradedant naudoti ketaus indus, juos būtina tinkamai paruošti. Kiti
atveju jie gali pradėti rūdyti, traukti maistą. Taigi, visų pirma, keptuvę,
puodą ar kitą iš ketaus pagamintą virtuvės reikmenį būtina nuplauti šiltu
vandeniu ir švelniu plovikliu. Tuomet, gerai nusausintus indus, reikėtų ištepti
augaliniu aliejumi iš vidaus ir išorės. Šiam žingsniui specialistai
rekomenduoja rinktis kukurūzų arba rapsų aliejų. Paskutinis etapas – indų
kaitinimas orkaitėje. Orkaitę įkaitinkite iki 200-230°C laipsnių ir joje ketaus
indus palaikykite apie 30 minučių. Šį procesą rekomenduojama pakartoti 3-4
kartus. Taip bus sukuriamas natūralus riebalinis sluoksnis, neleisiantis gaminamam
maistui prisvilti.
5 patarimai, naudojant ketaus indus
1) Į įkaitusią ketaus keptuvę nepilkite
šalto vandens – ji gali skilti.
2) Ketaus indus išsausinkite
iškart po plovimo.
3) Iš ketaus pagamintų indų
nemirkykite kriauklėje.
4) Kartas nuo karto indus
ištepkite aliejumi ir pakaitinkite.
5) Ketaus indų valymui
nenaudokite kietų šveitiklių, vietoj jų rinkitės valgomąją druską.
Ketaus indai ĮRANGA RESTORANAMS el. parduotuvėje
Ieškote ketaus
indų savo restorano virtuvei? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime
jūsų įstaigos poreikius ir pateiksime geriausius sprendimus.
Daugiau naudingų
patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų:
m. programėlėje
- ANDROID įrenginiuose.
m. programėlėje
- APPLE įrenginiuose