Tinklaraštis

Profesionalios kepimo formos - kokią medžiagą rinktis?

Profesionalios kepimo formos - kokią medžiagą rinktis?

Ieškote profesionalios kepimo formos, tačiau sunku išsirinkti tinkamiausią? ĮRANGA RESTORANAMS komanda išanalizavo populiariausių kepimo formų privalumus ir trūkumus ir pateikia jums išsamų kepimo formų gidą.

ĮRANGA RESTORANAMS asortimentą rasite ČIA.

Silikoninės kepimo formos

Pastaraisiais metais lanksčios silikoninės kepimo formos užkariavo ne vieno profesionalo širdį. Jei ieškote kepimo formų kanelėms, keksiukams, madlenoms ar kitiems forminiams desertams gaminti – silikoninės formos idealus pasirinkimas.

Privalumai

Trūkumai

Nereikia tepti riebalais arba barstyti miltais

Prastai išlaiko šilumą

Silikoninės formos ypatingai greitai įkaista

Silikoną lengvą įpjauti

Universalios – jose galima kepti, šaldyti arba šildyti įvairius gaminius

 

Elastingos formos

 

Platus formų ir dydžių pasirinkimas

 

 

Nerūdijančio plieno kepimo formos

Nerūdijantis plienas – viena populiariausių medžiagų, iš kurios gaminamos kepimo skardos, o dėl atsparumo korozijai ir lengvos priežiūros šios formos itin pamėgtos profesionalių kepėjų. Dėl šios priežasties, jei jūsų kavinė arba kepykla specializuojasi duonos, bandelių, pyragų ir kitų kepinių gamyboje, tikrai neprašausite pasirinkę šias skardas.

Privalumai

Trūkumai

Atsparios korozijai

Nerūdijantis plienas nėra geras šilumos laidininkas, todėl šiluma šiose formose gali sklisti netolygiai

Nerūdijantis plienas tvirta ir ilgaamžė medžiaga

 

Gerai išlaiko šilumą

 

Lengva prižiūrėti ir plauti

 

Nerūdijantis plienas nereaguoja su maistinėmis rūgštimis, todėl maistas nepraranda natūralaus skonio

 

 

Aliuminio kepimo formos

Aliuminio kepimo skardos populiariausias pasirinkimas gaminantiems sausainius, bandeles ir kitus kepinius, kuriems reikalingas trumpas kepimo laikas bei gana aukšta temperatūra. Tiesa, norėdami, jog aliuminio indai tarnautų ilgai, juos reikėtų plauti rankomis ir naudoti metalui tinkamus indų ploviklius.

Privalumai

Trūkumai

Greitai įšyla ir tolygiai paskirsto šilumą

Aliuminis reaguoja su maistinėmis rūgštimis

Atsparus rūdims ir korozijai

 

Aliuminis – lengva medžiaga

 

 

Stikliniai kepimo indai

Nors stiklas laikomas vienu ekologiškiausių ir švariausių indų tipų, profesionaliose kepyklose šie kepimo indai nenaudojami itin dažnai. Pagrindinė to priežasties – kepimo indų svoris bei dužimo galimybė.

Privalumai

Trūkumai

Atsparūs didelei kaitrai

Stiklinės kepimo formos ganėtinai sunkios

Stiklas priskiriamas ekologiškam švarių indų tipui

Stiklinės formos lengvai dūžta

Stiklas nereaguoja su maisto rūgštimis ir nesugeria kvapų

Stiklas neatsparus šilumos šuoliams

 

Keramikinės kepimo formos

Dėl gero šilumos išlaikymo keramikinės kepimo formos puikus pasirinkimas, norintiems šiltus kepinius patiekti tiesiai ant stalo. Profesionalai iš šios medžiagos pagamintas formas dažniausiai naudoja suflė, apkepams bei įvairiems pyragams kepti.

Privalumai

Trūkumai

Pagamintos naudojant natūralias medžiagas

Ilgai įšyla

Keramika vienodai paskirsto šilumą ir ją ilgai išlaiko

Formos ganėtinai sunkios

Šiuose induose keptus kepinius galima iškart tiekti ant stalo

 

 

Profesionalios kepimo formos – ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvėje

Ieškote kokybiškų ir profesionalių kepimo formų? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų poreikius ir pateiksime išskirtinai jums tinkančių sprendimų pasiūlymą.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: