Tinklaraštis

Pramoninis šaldytuvas: viskas, ką turite žinoti apie jo pasirinkimą

Pramoninis šaldytuvas: viskas, ką turite žinoti apie jo pasirinkimą

Pramoninis šaldytuvas - neatsiejamas kiekvienos viešojo maitinimo įstaigos elementas. Tiesa, pastebime, jog itin platus jų pasirinkimas rinkoje pirkėjams gerokai apsunkina įsigijimo procesus. Kyla problema - kaip žinoti, kuris įrenginys labiausiai atitinka mano poreikius? Dėl šios priežasties šiandien ĮRANGA RESTORANAMS apžvelgia pagrindinius pramoninių šaldytuvų tipus ir dalinasi patarimais, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis šį prietaisą. Kartu primename - šaldymo įrenginių aktyviai veikiančioje maitinimo įstaigoje NIEKADA nebus per daug!

Nerūdijančio plieno šaldytuvai

Be nerūdijančio plieno šaldytuvų dažniausiai neįsiverčia nė viena maitinimo įstaiga. Tai specialiai komercinei veiklai pritaikyti įrenginiai, pasižymintys ilgaamžiškumu, atsparumu aplinkos veiksniams bei lengva priežiūra ir valymu.

Rinkdamiesi nerūdijančio plieno šaldytuvus turite įvertinti keletą esminių kriterijų: šaldytuvo dydį, talpą, lentynų plotį, energetinę klasę, taip pat papildomas funkcijas, tokias kaip atšildymo funkcija, „no-frost“ technologija.

ĮRANGA RESTORANAMS nerūdijančio plieno šaldytuvų asortimentą rasite ČIA.

Prekybiniai šaldytuvai

Vieni populiariausių šio tipo šaldytuvų yra atviri prekybiniai šaldytuvai. Jie užtikrina komfortą klientui, kadangi jis gali lengvai ir greitai apžiūrėti norimus produktus. Visgi, svarbu atkreipti dėmesį, jog šiuose šaldytuvuose laikyti galima tik supakuotus produktus.

Kitas itin dažnas pasirinkimas – prekybos centrų šaldytuvai su stiklinėmis durimis. Tai talpūs, išvaizdūs ir platų produktų racioną talpinantys šaldytuvai. Kaip nurodo pavadinimas, šie įrenginiai dažniausiai naudojami prekybos centruose.

Galiausiai, tiekiantiems produktus, kurie klientus vilioja savo prekine išvaizda, pavyzdžiui tortus ir pyragus, reikėtų pagalvoti apie prekybinį šaldytuvą su stikliniais šonais. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, jog pagal privalomuosius maisto saugos reikalavimus, prekybiniuose šaldytuvuose galima laikyti tik supakuotus arba tik atvirus produktus, tad jei jūsų asortimente galima rasti abiejų tipų produktų, rekomenduojame rinktis du mažesnius prekybinius šaldytuvus.

ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvėje rasite platų prekybinių šaldytuvų asortimentą. Spauskite ČIA.

Baro šaldytuvai

Baro šaldytuvai – tai įrenginiai, kurie užtikrina, jog klientams bare bus teikiami tik atšaldyti gėrimai. Nors šie įrenginiai svarbūs visais metų laikais, tačiau ypač jų svarba išauga šiltuoju metų laiku. Renkantis šio tipo šaldytuvą svarbiausia įvertinti šaldytuvo dydį ir vietą, kurioje jį statysite. Per didelis šaldytuvas gali sugadinti vietos estetiką, tačiau jei aptarnaujate didelius klientų srautus, pernelyg mažas įrenginys lėtins darbo procesus. Atitinkamai, atkreipkite dėmesį ir į šaldytuvo duris bei jų poziciją. Jei šaldytuvas bus statomas klientams matomoje vietoje, rinkitės stiklinių durų šaldytuvą. Taip klientai visuomet matys, kokių gėrimų turite. O, jei bare nėra daug vietos, rekomenduojame rinktis šaldytuvą su stumdomomis durimis.

Taip pat, rinkdamiesi šaldytuvą, pirmenybę teikite nerūdijančio plieno korpusui. Nors šie šaldytuvai yra kiek brangesni nei plastikiniai, tačiau jie patvaresni, ilgaamžiškesni bei tausoja energiją.

ĮRANGA RESTORANAMS baro šaldytuvų asortimentą rasite ČIA.

Šaldymo virtinos


Šaldymo vitrinos yra puikus pasirinkimas įstaigoms, kurios prekiauja jau pagamintais šaltaisiais patiekalais arba žaliais maisto produktais: mėsa, žuvimi, pieno produktais. Dažniausiai išskiriamos dviejų tipų šaldymo virtinos - atviros arba uždaros. Atviros vitrinos leidžia įstaigai dirbti savitarnos principu, tuo tarpu uždaros dažniau naudojamos pardavinėjant neapdorotus produktus. Tokių virtinų naudojimas leidžia užtikrinti aukščiausius higienos reikalavimus.

ĮRANGA RESTORANAMS šaldymo vitrinų asortimentą rasite ČIA.

SVARBU! Nauji ekologiniai reikalavimai

Nuo 2020 metų sausio 1 dienos, vykdant Europos Parlamento ir Europos Tarybos reglamento klimato kaitos konvencijos nuostatas, Lietuvoje įsigalioja „F-dujų reglamentas“, kuris skelbia fluorinto, šiltnamio efektą sukeliančių, dujų apribojimą dėl aplinkos taršos didinimo. O nuo 2030 metų planuojama visiškai uždrausti įrenginius, naudojančius fluorinto dujas. Kadangi dalis šaldymo agentų iki šiol gaminami su fluorintomis dujomis (dažniausiai - su hidrofluorangliavandeniliu (HFCs)), į šiuos nuostatus dėmesį atkreipti turėtų ir ketinantys įsigyti naują pramoninį šaldytuvą arba šaldiklį. 

Pramoninis šaldytuvas iš plataus ĮRANGA RESTORANAMS asortimento

Ieškote naujo šaldytuvo savo maitinimo įstaigai, tačiau nesate tikri, koks įrenginys jums tinkamiausias? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Ne tik padėsime išsirinkti labiausiai jūsų įstaigos interesus atitinkantį sprendimą, tačiau, esant poreikiui, įrangą atvešime, sumontuosime ir pakonsultuosime visą virtuvės komandą įrangos naudojimo ir priežiūros klausimais. O, jei susidursite su įrangos sutrikimais, mes pasirūpinsime garantiniu servisu.

Virtuvės įrengimo klausimais konsultuojame tiek gyvai, tiek nuotoliniu būdu.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: