Tinklaraštis

Profesionalios virtuvės reikmenys: 8 prietaisai, apie kuriuos turite pagalvoti

Profesionalios virtuvės reikmenys: 8 prietaisai, apie kuriuos turite pagalvoti

Siekiant įgyvendinti sėkmingą maitinimo įstaigos projektą, būtini tinkamai parinkti profesionalios virtuvės reikmenys. Pagrindiniai kriterijai, lemiantys jų pasirinkimą, turėtų priklausyti nuo maitinimo įstaigos dydžio, meniu, pajėgumų bei kitų svarbių įstaigos poreikių įvertinimo.

Tiesa, yra keletas esminių prietaisų, be kurių sunkiai išsiversti gali bet kokia maitinimo įstaiga. Būtent apie šiuos įrenginius ir jų atrankos kriterijus šiandien pasakoja ĮRANGA RESTORANAMS  komanda.

1) Konvekcinė krosnis

Šiandien konvekcinė krosnis yra tapusi vienu svarbiausių įrenginių kiekvienoje profesionalioje virtuvėje. Šis įrenginys užtikrina aukščiausios kokybės maisto apdirbimą net trimis skirtingais būdais – jame galima kepti, virti bei kepti garuose. Negana to, dėka krosnies viduje esančių ventiliavimo sistemų (konvekcijos), įrenginys užtikrina greitesnį ir tolygesnį maisto kepimą.

Į ką atsižvelgti renkantis konvekcinę krosnį?

·        Kepimo funkcijas. Prieš pirkdami konvekcinę krosnį įsitikinkite ar visos trys kepimo funkcijos yra integruotos.

·        Dydį ir talpą. Įvertinkite savo virtuvės dydį ir pagaminamų patiekalų kiekį, tai padės nuspręsti, kokia konvekcinė krosnis jums yra tinkamiausia.

Visą asortimentą rasite ČIA.

2) Viryklė

Viryklė – tai įrenginys, be kurio sunkiai išsiverčia bet kokia maitinimo įstaiga. Visų pirma viryklės pasitarnauja tiek kepant, verdant ir troškinant. Taip pat dėka modernių sprendimų šiuolaikinės viryklės yra ekonomiškesnės, saugesnės bei lengviau valdomos.

Į ką atsižvelgti renkantis viryklę?

·        Viryklės tipą. Rinkoje galite rasti trijų tipų virykles – dujinę, elektrinę ir indukcinę, atsižvelgdami į įstaigos ypatybes pasirinkite jums tinkamiausią įrenginį.  

Visą asortimentą rasite ČIA.

3) Nerūdijančio plieno šaldytuvas

Nesvarbu, ar vasara, ar žiema, modernioje virtuvėje be šaldytuvo jausitės kaip be rankų. Kyla klausimas, kodėl verta rinktis nerūdijančio plieno šaldytuvą? Šio tipo šaldytuvai yra pritaikyti komercinei veiklai – jie atitinka visus higienos reikalavimus, yra atsparūs aplinkos poveikiui, ilgaamžiai bei lengvai valomi.

Į ką atsižvelgti renkantis nerūdijančio plieno šaldytuvą?

·        Dydį. Renkantis šaldytuvą svarbu įvertinti virtuvės dydį bei darbo apimtis.

·        Energetinę klasę. Jei norite sutaupyti, rekomenduojame rinktis aukštesnės energetinės klasės įrenginį.

·        Papildomas funkcijas. Atkreipkite dėmesį, ar šaldytume yra tokios funkcijos, kaip atšildymo funkcija bei „No-frost“ technologija.

Visą asortimentą rasite ČIA.

4) Šaldiklis

Dar vienas įrenginys, be kurio retai apsieinama maitinimo įstaigų virtuvėse yra šaldiklis. Šaldiklyje laikomi produktai ilgiau išsaugo skonį, spalvą, kvapą bei maistinę vertę.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis šaldiklį?

·        Tipą. Rinkoje galite rasti įvairių tipų šaldiklių – prekybinius šaldiklius, dažyto plieno korpuso šaldiklius, smūginio užšaldymo įrangą.

·        Dydį. Įvertinkite savo patalpas bei šaldomo maisto kiekius, tai padės nuspręsti, kokio dydžio įrenginio jums gali prireikti.

Visą asortimentą rasite ČIA.

5) Mėsos apdirbimo įranga

Jei restorane, kavinėje ar kitoje maitinimo įstaigoje gaminate patiekalus iš šviežios mėsos, jums tikrai prireiks mėsos apdirbimo įrangos. Vienas dažniausiai naudojamų šios kategorijos įrenginių yra mėsmalė, tačiau, jei mėsos apdirbimas sudaro nemažą dalį jūsų virtuvės personalo laiko, apsvarstykite ir apie tokių įrenginių kaip faršo maišyklė ar mėsos purentuvas įsigijimą.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis mėsos apdirbimo įrangą?

·        Dydį ir našumą. Įvertinkite savo virtuvės poreikius ir pagal tai nuspręskite, koks įrenginys jums tinkamiausias.

Visą asortimentą rasite ČIA.

6) Daržovių apdirbimo įranga

Maitinimo įstaigos, tiekiančios šviežią maistą, taip pat turėtų pasirūpinti ir daržovių apdirbimo įranga. Jei dirbate restorane arba kavinėje, ko gero tikrai žinote, jog daržovių valymas ir pjaustymas atima reikšmingą dalį laiko. Tuo tarpu, daržovių apdirbimo įranga gali padėti greitai ir efektyviai sutvarkyti įvairaus tipo daržoves.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis daržovių apdirbimo įrangą?

·        Pjaustymo diskus. Apgalvokite, kiek skirtingų pjaustymo formų gali prireikti jūsų gaminamiems patiekalams.

·        Našumą. Įvertinkite kiek daržovių planuojate kasdien nuvalyti ir supjaustyti.

Visą asortimentą rasite ČIA.

7) Indų plovimo įranga

Šiandien nė viena moderni virtuvė neįsivaizduojama be indaplovės. Tai įrenginys, kuris ne tik užtikrina aukščiausias higienos normas, tačiau net kelis kartus padidina virtuvės darbo našumą. Tiesa, taip pat svarbu pažymėti, jog, plaunant didelius kiekius indų indaplovėje, sutaupoma vandens.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis indų plovimo įrangą?

·        Indaplovės tipą. Atsižvelgiant į maitinimo įstaigos dydį ir poreikius, galite rinktis konvejerines, kupolines arba pobarines indaploves.

·        Techninius parametrus. Rinkdamiesi indaplovę įvertinkite, kokia temperatūra dirba įrenginys, kokios valymo priemonės jam tinkamos, kokia yra indaplovės pompos galia.

Visą asortimentą rasite ČIA.

8) Planetarinis mikseris

Planetariniai mikseriai gali suteikti pagalbą ruošiant tešlą, padažus, kremus, glazūras bei kitus maišymo reikalaujančius patiekalus. Kaip ir daugelis šiame sąraše įvardintų prietaisų, taip ir planetariniai mikseriai užtikrina tiek kokybišką maisto paruošimą, tiek padeda sumažinti virtuvės darbuotojų apkrovas.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis planetarinį mikserį?

·        Dydį ir galią. Įvertinę savo įstaigos poreikius ir galimybes, galėsite pasirinkti tinkamiausio dydžio ir galios įrenginį.

Visą asortimentą rasite ČIA.

Profesionalios virtuvės reikmenys iš ĮRANGA RESTORANAMS asortimento

Naujai įrenginėjate arba siekiate atnaujinti savo įstaigos virtuvę? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime geriausius sprendimus. Esant poreikiui – kartu su lizingo sąlygomis.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: