Tinklaraštis
TOP7: svarbiausia įranga mėsos gaminių gamybai
Manote, jog profesionali įranga mėsos gaminių gamybai reikalinga tik mėsos cechams bei mėsinėms? Žinoma, žaliavų tiekimu užsiimantiems mėsos cechams profesionali įranga yra būtina. Visgi, ne išimtis ir mažosios įmonės bei namuose gaminantys asmenys! Profesionalia, savo poreikius atitinkančia profesionalia įranga turėtų pasirūpinti visi, norintys išpildyti modernios receptūros keliamus iššūkius ir užtikrinti aukštą mėsos gaminių kokybę bei jų pagaminimo efektyvumą. Svarbu atkreipti dėmesį, jog visoms mėsos gamyba užsiimančioms įstaigoms ar individualiems asmenims reikalingi iš esmės tuo pačiu principu veikiantys, tik skirtingo dydžio ir pajėgumo įrenginiai.
Dėl šios priežasties kviečiame susipažinti su TOP7 prietaisai, reikalingais kiekviename gamybos ceche ar namų sąlygomis gaminančio profesionalo virtuvėje.
1) Mėsos malimo įranga
Jei dirbate su mėsos apdirbimu, apie mėsmalės
būtinybę sakyti tikriausiai net nebūtina - tikrai žinote, jog tai yra nepamainomas
įrenginys kiekvienoje įstaigose. Žinoma, rinkdamiesi šį įrenginį, nepamirškite
dėmesio atkreipti į įrenginio dydį, našumą ir komplektaciją. Gaminantiems namų sąlygomis bei
vidutiniams verslams nebūtina rinktis pačių našiausių ir didžiausių įrenginių. Tuo tarpu,
stambiosioms įmonėms rekomenduojami įrenginiai, malantys ne mažiau kaip 300 kg
mėsos per valandą.
ĮRANGA RESTORANAMS mėsos malimo įrangos asortimentą rasite ČIA.
2) Faršo maišyklės
Net neabejojame, jog visi maisto
pramonėje dirbantys sutiks, jog rankiniu būdu pagaminti dešimtis ar šimtus
kilogramų maltos mėsos - be galo daug fizinių jėgų ir laiko reikalaujantis procesas. Norint
sumažinti personalo apkrovas bei didinti darbo našumą, rekomenduojame pagalvoti
apie faršo maišyklės įsigijimą. Tai įrenginys, kuris padės greitai ir lengvai
sumaišyti faršą su prieskoniais ir kitais ingredientais.
Vienas svarbiausių pasirinkimo
kriterijų yra faršo maišyklės talpa. Todėl siekiant pasirinkti jūsų įstaigai tinkamiausią
įrenginį, pirmiausia, reikėtų įvertinti įprastai per dieną gaminamų produktų kiekius litrais.
ĮRANGA RESTORANAMS faršo maišyklių asortimentą rasite ČIA.
3) Dešrų kimšimo įranga
Įrenginys, ypač aktualus šiuo metų laiku! Artėjant didžiosioms metų šventėms dešrelių gamybos poreikis itin išauga. Pakelti darbo našumą
ir gaminių kokybę jums padėti gali dešrų kimštuvai. Tai įrenginiai, kurie
užtikrina greitą, lengvą ir kokybišką didelių kiekių natūralių, rūkytų ar
vytintų dešrelių paruošimą.
Pagrindiniai kriterijai renkantis šį
įrenginį yra talpa, cilindrų komplektacija ir greičio padėtys. Tad nepamirškite
įvertinti įstaigos gamybos poreikių - kasdien gaminamo kiekio bei gaminamų produktų tipo. Siekiant užtikrinti našų darbą, siūlome rinktis prietaisus turinčius bent dvi skirtingas
greičio padėtis.
ĮRANGA RESTORANAMS dešrų kimšimo įrangos asortimentą rasite ČIA.
4) Mėsos purentuvai
Ko gero, net nereikia minėti, jog
norint paruoši sultingus ir minkštus kepsnius ar vyniotinius, mėsą pirmiausia
būtina tolygiai išmušti. Deja, bet šis darbas reikalauja daug fizinių pastangų
ir laiko. Dėl šios priežasties, mėsos purentuvas – tai dar vienas įrenginys, kuris padės
greitai ir be didelių pastangų paruošti didelius kiekius mėsos.
Rinkoje yra išskiriami dviejų rūšių
purentuvai – mechaniniai ir automatiniai. Mažesnius mėsos kiekius
apdorojantiems, pavyzdžiui dirbantiems namuose, rekomenduojame mechaninį
purentuvą. Tuo tarpu, įmonėms, kurios pasižymi didelėmis gamybos apimtimis,
vertėtų rinktis automatinius įrenginius.
ĮRANGA RESTORANAMS mėsos purentuvų asortimentą rasite ČIA.
5) Kaulų pjūklai
Siekiant užtikrinti efektyvų mėsos
apdirbimą, pamiršti nereikėtų ir kaulų pjūklų. Nors gali pasirodyti, jog tai
siauros specializacijos įrankis, tačiau jo pagalba galėsite apdoroti ne tik
kaulus, bet visus kietuosius produktų, tokius kaip šaldyta žuvis arba mėsa.
Rinkdamiesi tinkamą kaulų pjūklą,
atsižvelkite į įrenginio išmatavimus bei jo galingumą. Namuose gaminantiems
arba įstaigoms, kuriuose mėsos apdirbimas nėra prioritetinė veikla, turėtų
pakakti 1 kW galingumo pjūklo. Na, o mėsos cechams ir mėsinėms rekomenduojame
rinktis galingesnį įrenginį.
ĮRANGA RESTORANAMS kaulų pjūklus
rasite ČIA.
6) Šaldytuvai
Šviežia mėsa priskiriama prie greitai
gendančių maisto produktų, dėl šios priežasties Sveikatos apsaugos ministerija yra
patvirtinusi taisyklės, kurių
privalo laikytis visi prekiaujantys mėsos gaminiais. Todėl, siekiant užtikrinti
mėsos šviežumą ir kokybę, kiekvienoje profesionalioje virtuvėje turėtų
atsirasti nerūdijančio plieno šaldytuvas. Tiesa, renkantis šaldymo įrenginį
itin svarbu atkreipti dėmesį į jo dydį – apgalvokite, kiek vietos jam galite
skirti savo virtuvėje bei kiek produktų planuojate jame laikyti. Šiandien rinkoje populiariausi pasirinkimai: vienaduriai, dviduriai arba triduriai nerūdijančio plieno šaldytuvai.
ĮRANGA RESTORANAMS šaldytuvų
asortimentą rasite ČIA.
7) Vytinimo ir brandinimo spintos
Skaičiuojama, jog pastaraisiais metais
Lietuvos ūkiuose užaugintos ir brandintos mėsos paklausa išaugo dvigubai. Todėl
visus mėsos cechus vis dar svarstančius apie mėsos brandinimą, raginame
suskubti įsigyti kokybišką brandinimo spintą, kuri padės užtikrinti efektyvų, pirkėjų poreikius atliepiančios kokybiškos mėsos paruošimą. Žinoma,
renkantis įrenginį reikėtų nepamiršti individualių savo poreikių - būtent prie jų priderinti įrenginio dydį ir talpą.
ĮRANGA RESTORANAMS brandinimo
spintų asortimentą rasite ČIA.
Įranga mėsos gaminių gamybai su ĮRANGA RESTORANAMS
Turite klausimų, susijusių su mėsos apdirbimo
prietaisų pasirinkimu? Susisiekite su ĮRANGA
RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų poreikius
ir pateiksime išskirtinai jums tinkančių gamybinių sprendimų pasiūlymą kartu su
lizingo sąlygomis.
Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite
mūsų:
- Facebook.
- Instagram.
- m. programėlėje - ANDROID įrenginiuose.
- m. programėlėje - APPLE įrenginiuose