Tinklaraštis

TOP7: svarbiausia įranga mėsos gaminių gamybai

TOP7: svarbiausia įranga mėsos gaminių gamybai

Manote, jog profesionali įranga mėsos gaminių gamybai reikalinga tik mėsos cechams bei mėsinėms? Žinoma, žaliavų tiekimu užsiimantiems mėsos cechams profesionali įranga yra būtina. Visgi, ne išimtis ir mažosios įmonės bei namuose gaminantys asmenys! Profesionalia, savo poreikius atitinkančia profesionalia įranga turėtų pasirūpinti visi, norintys išpildyti modernios receptūros keliamus iššūkius ir užtikrinti aukštą mėsos gaminių kokybę bei jų pagaminimo efektyvumą.  Svarbu atkreipti dėmesį, jog visoms mėsos gamyba užsiimančioms įstaigoms ar individualiems asmenims reikalingi iš esmės tuo pačiu principu veikiantys, tik skirtingo dydžio ir pajėgumo įrenginiai.

Dėl šios priežasties kviečiame susipažinti su TOP7 prietaisai, reikalingais kiekviename gamybos ceche ar namų sąlygomis gaminančio profesionalo virtuvėje. 

1) Mėsos malimo įranga

Jei dirbate su mėsos apdirbimu, apie mėsmalės būtinybę sakyti tikriausiai net nebūtina - tikrai žinote, jog tai yra nepamainomas įrenginys kiekvienoje įstaigose. Žinoma, rinkdamiesi šį įrenginį, nepamirškite dėmesio atkreipti į įrenginio dydį, našumą ir komplektaciją. Gaminantiems namų sąlygomis bei vidutiniams verslams nebūtina rinktis pačių našiausių ir didžiausių įrenginių. Tuo tarpu, stambiosioms įmonėms rekomenduojami įrenginiai, malantys ne mažiau kaip 300 kg mėsos per valandą.

ĮRANGA RESTORANAMS mėsos malimo įrangos asortimentą rasite ČIA.

2) Faršo maišyklės

Net neabejojame, jog visi maisto pramonėje dirbantys sutiks, jog rankiniu būdu pagaminti dešimtis ar šimtus kilogramų maltos mėsos - be galo daug fizinių jėgų ir laiko reikalaujantis procesas. Norint sumažinti personalo apkrovas bei didinti darbo našumą, rekomenduojame pagalvoti apie faršo maišyklės įsigijimą. Tai įrenginys, kuris padės greitai ir lengvai sumaišyti faršą su prieskoniais ir kitais ingredientais.

Vienas svarbiausių pasirinkimo kriterijų yra faršo maišyklės talpa. Todėl siekiant pasirinkti jūsų įstaigai tinkamiausią įrenginį, pirmiausia, reikėtų įvertinti įprastai per dieną gaminamų produktų kiekius litrais.

ĮRANGA RESTORANAMS faršo maišyklių asortimentą rasite ČIA.

3) Dešrų kimšimo įranga

Įrenginys, ypač aktualus šiuo metų laiku! Artėjant didžiosioms metų šventėms dešrelių gamybos poreikis itin išauga. Pakelti darbo našumą ir gaminių kokybę jums padėti gali dešrų kimštuvai. Tai įrenginiai, kurie užtikrina greitą, lengvą ir kokybišką didelių kiekių natūralių, rūkytų ar vytintų dešrelių paruošimą.

Pagrindiniai kriterijai renkantis šį įrenginį yra talpa, cilindrų komplektacija ir greičio padėtys. Tad nepamirškite įvertinti įstaigos gamybos poreikių - kasdien gaminamo kiekio bei gaminamų produktų tipo. Siekiant užtikrinti našų darbą, siūlome rinktis prietaisus turinčius bent dvi skirtingas greičio padėtis.

ĮRANGA RESTORANAMS dešrų kimšimo įrangos asortimentą rasite ČIA.

4) Mėsos purentuvai

Ko gero, net nereikia minėti, jog norint paruoši sultingus ir minkštus kepsnius ar vyniotinius, mėsą pirmiausia būtina tolygiai išmušti. Deja, bet šis darbas reikalauja daug fizinių pastangų ir laiko. Dėl šios priežasties, mėsos purentuvas – tai dar vienas įrenginys, kuris padės greitai ir be didelių pastangų paruošti didelius kiekius mėsos.

Rinkoje yra išskiriami dviejų rūšių purentuvai – mechaniniai ir automatiniai. Mažesnius mėsos kiekius apdorojantiems, pavyzdžiui dirbantiems namuose, rekomenduojame mechaninį purentuvą. Tuo tarpu, įmonėms, kurios pasižymi didelėmis gamybos apimtimis, vertėtų rinktis automatinius įrenginius.

ĮRANGA RESTORANAMS mėsos purentuvų asortimentą rasite ČIA.

5) Kaulų pjūklai

Siekiant užtikrinti efektyvų mėsos apdirbimą, pamiršti nereikėtų ir kaulų pjūklų. Nors gali pasirodyti, jog tai siauros specializacijos įrankis, tačiau jo pagalba galėsite apdoroti ne tik kaulus, bet visus kietuosius produktų, tokius kaip šaldyta žuvis arba mėsa.

Rinkdamiesi tinkamą kaulų pjūklą, atsižvelkite į įrenginio išmatavimus bei jo galingumą. Namuose gaminantiems arba įstaigoms, kuriuose mėsos apdirbimas nėra prioritetinė veikla, turėtų pakakti 1 kW galingumo pjūklo. Na, o mėsos cechams ir mėsinėms rekomenduojame rinktis galingesnį įrenginį.

ĮRANGA RESTORANAMS kaulų pjūklus rasite ČIA.

6) Šaldytuvai

Šviežia mėsa priskiriama prie greitai gendančių maisto produktų, dėl šios priežasties Sveikatos apsaugos ministerija yra patvirtinusi taisyklės, kurių privalo laikytis visi prekiaujantys mėsos gaminiais. Todėl, siekiant užtikrinti mėsos šviežumą ir kokybę, kiekvienoje profesionalioje virtuvėje turėtų atsirasti nerūdijančio plieno šaldytuvas. Tiesa, renkantis šaldymo įrenginį itin svarbu atkreipti dėmesį į jo dydį – apgalvokite, kiek vietos jam galite skirti savo virtuvėje bei kiek produktų planuojate jame laikyti. Šiandien rinkoje populiariausi pasirinkimai: vienaduriai, dviduriai arba triduriai nerūdijančio plieno šaldytuvai. 

ĮRANGA RESTORANAMS šaldytuvų asortimentą rasite ČIA.

7) Vytinimo ir brandinimo spintos

Skaičiuojama, jog pastaraisiais metais Lietuvos ūkiuose užaugintos ir brandintos mėsos paklausa išaugo dvigubai. Todėl visus mėsos cechus vis dar svarstančius apie mėsos brandinimą, raginame suskubti įsigyti kokybišką brandinimo spintą, kuri padės užtikrinti efektyvų, pirkėjų poreikius atliepiančios kokybiškos mėsos paruošimą. Žinoma, renkantis įrenginį reikėtų nepamiršti individualių savo poreikių - būtent prie jų priderinti įrenginio dydį ir talpą. 

ĮRANGA RESTORANAMS brandinimo spintų asortimentą rasite ČIA.

Įranga mėsos gaminių gamybai su ĮRANGA RESTORANAMS

Turite klausimų, susijusių su mėsos apdirbimo prietaisų pasirinkimu? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų poreikius ir pateiksime išskirtinai jums tinkančių gamybinių sprendimų pasiūlymą kartu su lizingo sąlygomis. 

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: