Tinklaraštis

TOP 10 maisto gamybos įrenginiai ugdymo įstaigai

TOP 10 maisto gamybos įrenginiai ugdymo įstaigai

Kasmet į ugdymo įstaigų valgiaraščius atkeliauja vis daugiau reikšmingų pokyčių. Visų jų tikslas – užtikrinti sveikatai palankią vaikų mitybą, maisto saugą ir geriausią patiekalų kokybę. Besikeičiantis valgiaraštis atitinkamai verčia keisti ir gamybos būdus bei įrangą virtuvėje. Dėl šios priežasties, įpusėjant vasaros atostogoms, raginame įvertinti, ar jūsų ugdymo įstaigos maisto gamybos įrenginiai atitinka dabartines vaikų mitybos plano rekomendacijos, o kartu - yra tausojantys energiją, užtikrinantys našų ir greitą darbą. 

Norėdami palengvinti šį procesą, ĮRANGA RESTORANAMS dalijasi sąrašu, kuriame - 10 svarbiausių gamybos įrenginių moderniai ugdymo įstaigos virtuvei. 

1) Konvekcinė krosnis

Konvekcinė krosnis – vienas svarbiausių įrenginių šiuolaikinės ugdymo įstaigos virtuvėje, kuriame maistą galima kepti, virti bei kepti garuose. Šis prietaisas ne tik atliepia naujausias vaikų mitybos taisykles ir padeda patiekti sveikatai palankesnį maistą, bet kartu maisto gamybą sutrumpina iki 25 proc. lyginant su kitais gaminimo įrenginiais. Tai lemia ne tik greitesnį personalo darbą, bet ir energijos taupymą bei išlaidų sumažinimą.

Į ką atsižvelgti renkantis konvekcinę krosnį?

  • Kepimo funkcijas. Rekomenduojame rinktis tik tąkrosnį, kuri turi kepimo, virimo bei kepimo su garais funkcijas.
  • Talpą. Rinkdamiesi krosnį, pirmiausia įvertinkite pagaminamų patiekalų kiekį ir vietą virtuvėje.

Plačiau apie konvekcinių krosnių parametrus galite sužinoti čia

Visą asortimentą rasite ČIA.

2) Indaplovė

Moderni ir šiuolaikiška virtuvė neįsivaizduojama be profesionalios indaplovės. Šis įrenginys užtikrina nepriekaištingą indų bei įrankių švarą ir higieną bei neabejotinai padidina personalo darbo našumą - profesionali indaplovė savo darbą atlieka vos per kelias minutes. Atitinkamai, plaunant didelius kiekius indų indaplovėje sutaupoma ir vandens.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis indaplovę?

  • Indaplovės tipą. Priklausomai nuo maitinimo įstaigos gamybos apimčių bei vietos virtuvėje, galite rinktis konvejerines, kupolines arba pobarines indaploves.
  • Techninius parametrus. Rinkdamiesi indaplovę, atkreipkite dėmesį į tai, kokia temperatūra dirba įrenginys, įvertinkite indaplovės pompos galią. Taip pat, jei norite ilgaamžiškumo, rekomenduojame rinktis indaplovę su nerūdijančio plieno sparnuotėmis.

Plačiau apie indaploves ir jų pasirinkimo kriterijus galite sužinoti čia.

Visą asortimentą rasite ČIA.

3) Bulvių bei kitų daržovių valymo mašina

Bulvės bei kitos daržovės, tokios kaip burokėliai ar morkos, yra neatsiejama daugumos patiekalų dalis. Tiesa, ne paslaptis, jog šių daržovių valymas yra be galo daug laiko užimantis procesas. Bulvių valymo mašina virtuvės darbuotojams padės sutaupyti laiko - per valandą ji gali sutvarkyti apie 100 kilogramų bulvių ar kitų daržovių.  

Į ką atkreipti dėmesį renkantis bulvių valymo mašiną?

  • Našumą. Rinkdamiesi bulvių valymo mašiną, įvertinkite, kokį kiekį daržovių dažniausiai tenka sutvarkyti.

Visą asortimentą rasite ČIA.

4) Daržovių pjaustyklė

Pagal dabartines Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatas, daržovių (išskyrus bulves) ar vaisių garnyras turi sudaryti ne mažiau kaip vieną trečdalį pietų patiekalo. Tai lemia, jog daržovių apdorojimas atima didžiąją virtuvės darbuotojų laiko dalį. Padidinti darbo našumą ir efektyvumą, gaminant įvairus garnyrus, sriubas, troškinius, gali daržovių pjausyklė. Šis įrenginys padės greitai ir efektyviai supjaustyti didelius kiekius daržovių pasirinktu dydžiu ir forma – kubeliais, šiaudeliais, šaudeliais ar kita jums norima forma.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis daržovių pjaustyklę?

  • Pjaustymo diskus. Pagal maitinimo įstaigoje gaminamus patiekalus, įvertinkite, kiek skirtingų pjaustymo formų gali reikėti.
  • Angas daržovėms sudėti. Atsižvelgę į suvartojamus daržovių kiekius, įvertinkite, kokio dydžio įrenginys jūsų įstaigai tinka labiausiai.

Visą asortimentą rasite ČIA.

5) Tešlos maišyklė

Tešlos maišyklė skirta tešlos pagrindu gaminamų patiekalų paruošimui. Šie įrenginiai itin naudingi gaminant bandeles, duoną, blynelius ir kitus miltinius patiekalus. Tešlos maišyklės ne tik padidins darbo efektyvumą, bet ir padės pagerinti kepinių kokybę.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis tešlos maišyklę?

  • Talpą. Įvertinkite jūsų gaminamų miltinių patiekalų tipą ir preliminarų kiekį.

Visą asortimentą rasite ČIA.

6) Planetarinis mikseris

Planetariniai mikseriai – tai aukštu universalumu pasižyminčios tešlos maišyklės. Naudojant šiuos įrenginius galima ne tik paruošti tešlą, bet ir išmaišyti daugelį kitų virtuvėje naudojamų produktų.  Planetariniai mikseriai ne tik didina darbo efektyvumą, bet ir užtikrina jo saugumą, kadangi šiuolaikiniai mikseriai turi įmontuotus saugos jungiklius.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis planetarinį mikserį?

  •  Talpą. Planetarinio mikserio dydį rinkitės įvertinę planuojamų pagaminti patiekalų kiekį.  
  • Papildomus priedus. Jei įrenginys bus skirtas gaminti ne vien tešlos gaminiams, jums gali prireikti papildomų priedų. Tad įvertinkite, kokius patiekalus gaminant planetarinis mikseris jums gali būti naudingas ir pagal tai rinkitės papildomus priedus.

Visą asortimentą rasite ČIA.

7) Nerūdijančio plieno šaldytuvas

Nė viena šiuolaikinė maitinimo įstaiga negali išsiversti be šaldytuvo. Nerūdijančio plieno šaldytuvai užtikrina, jog maistas jūsų įstaigoje bus laikomas saugiai bei atitiks visus higienos reikalavimus. Atitinkamai, tokio tipo šaldytuvai yra pritaikyti komerciniai veiklai, todėl pasižymi paprastu įrenginio valdymu, atsparumu aplinkos poveikiui bei ilgaamžiškumu.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis nerūdijančio plieno šaldytuvą?

  • Dydį. Rinkdamiesi šaldytuvą įvertinkite, įstaigos patalpų dydį ir darbo apimtis.
  • Energetinę klasę. Siekiant sutaupyti, rekomenduojame rinktis aukštesnės energetinės klasės įrenginį.

Visą asortimentą rasite ČIA.

8) Šaldiklis

Kaip be šaldytuvo, taip ir be šaldiklio šiandien sunkiai išsiversti gali bet kuri ugdymo įstaigos virtuvė. Šis įrenginys padeda užtikrinti tinkamus higienos reikalavimus ir išlaikyti maisto produktus tinkamoje temperatūroje ilgesnį laiką.  

Į ką atkreipti dėmesį renkantis šaldiklį?

  • Dydį. Įvertinkite savo virtuvės erdvę bei mokinių srautus, tai leis nesunkiai nustatyti, kokio dydžio įrenginys jums tinkamiausias.

Visą asortimentą rasite ČIA.

9) Kiaušinių sterilizatorius

Siekiant užtikrinti aukščiausią maisto gamybos saugą, kiekvienoje ugdymo įstaigoje nuo šiol turėtų atsirasti kiaušinių sterilizatorius. Vos per kelias minutes šis aparatas gali nudezinfekuoti iki 30 kiaušinių.

Visą asortimentą rasite ČIA.

10) Viryklė

Viryklė – tai įrenginys be kurio savo gyvenimo neįsivaizduoja nė viena ugdymo įstaiga. Šis įrenginys reikalingas tiek verdant, tiek kepant ar troškinant. Viryklės yra funkcionalūs ir praktiški prietaisai, atitinkantys šiuolaikinės virtuvės specializacijos.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis viryklę?

  • Tipą. Priklausomai nuo jūsų virtuvės specializacijos ir galimų skirti lėšų, galite rinktis iš elektrinių, dujinių bei indukcinių viryklių.

Daugiau apie virykles ir jų pasirinkimo kriterijus skaitykite čia.

Visą asortimentą rasite ČIA.

Maisto gamybos įrenginiai Jūsų ugdymo įstaigai

Naujai įrenginėjate arba siekiate atnaujinti ugdymo įstaigos virtuvę? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime geriausius sprendimus.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: