Tinklaraštis
TOP 10 maisto gamybos įrenginiai ugdymo įstaigai
Kasmet į ugdymo įstaigų valgiaraščius atkeliauja vis daugiau reikšmingų pokyčių. Visų jų tikslas – užtikrinti
sveikatai palankią vaikų mitybą, maisto saugą ir geriausią patiekalų kokybę. Besikeičiantis
valgiaraštis atitinkamai verčia keisti ir gamybos būdus bei įrangą virtuvėje. Dėl šios priežasties, įpusėjant vasaros atostogoms, raginame įvertinti,
ar jūsų ugdymo įstaigos maisto gamybos įrenginiai atitinka dabartines vaikų mitybos plano rekomendacijos, o kartu - yra tausojantys energiją, užtikrinantys našų ir greitą darbą.
Norėdami palengvinti šį procesą, ĮRANGA RESTORANAMS dalijasi sąrašu, kuriame - 10
svarbiausių gamybos įrenginių moderniai ugdymo įstaigos virtuvei.
1) Konvekcinė krosnis
Konvekcinė krosnis – vienas
svarbiausių įrenginių šiuolaikinės ugdymo įstaigos virtuvėje, kuriame maistą
galima kepti, virti bei kepti garuose. Šis prietaisas ne tik atliepia naujausias
vaikų mitybos taisykles ir padeda patiekti sveikatai palankesnį maistą, bet kartu
maisto gamybą sutrumpina iki 25 proc. lyginant su kitais gaminimo įrenginiais. Tai lemia ne tik greitesnį personalo darbą, bet ir energijos taupymą bei išlaidų sumažinimą.
Į ką atsižvelgti renkantis konvekcinę krosnį?
- Kepimo funkcijas.
Rekomenduojame rinktis tik tąkrosnį, kuri turi kepimo, virimo bei kepimo su garais
funkcijas.
- Talpą. Rinkdamiesi krosnį, pirmiausia
įvertinkite pagaminamų patiekalų kiekį ir vietą virtuvėje.
Plačiau apie konvekcinių krosnių parametrus galite sužinoti čia.
Visą asortimentą rasite ČIA.
2) Indaplovė
Moderni ir šiuolaikiška virtuvė
neįsivaizduojama be profesionalios indaplovės. Šis
įrenginys užtikrina nepriekaištingą indų bei įrankių švarą ir higieną bei neabejotinai
padidina personalo darbo našumą - profesionali indaplovė savo darbą
atlieka vos per kelias minutes. Atitinkamai, plaunant didelius kiekius indų indaplovėje sutaupoma ir vandens.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis indaplovę?
- Indaplovės tipą. Priklausomai
nuo maitinimo įstaigos gamybos apimčių bei vietos virtuvėje, galite rinktis
konvejerines, kupolines arba pobarines indaploves.
- Techninius parametrus. Rinkdamiesi
indaplovę, atkreipkite dėmesį į tai, kokia temperatūra dirba įrenginys,
įvertinkite indaplovės pompos galią. Taip pat, jei norite ilgaamžiškumo,
rekomenduojame rinktis indaplovę su nerūdijančio plieno sparnuotėmis.
Plačiau apie indaploves ir jų pasirinkimo kriterijus galite sužinoti čia.
Visą asortimentą rasite ČIA.
3) Bulvių bei kitų daržovių valymo mašina
Bulvės bei kitos daržovės, tokios kaip
burokėliai ar morkos, yra neatsiejama daugumos patiekalų dalis. Tiesa, ne paslaptis,
jog šių daržovių valymas yra be galo daug laiko užimantis procesas. Bulvių
valymo mašina virtuvės darbuotojams padės sutaupyti laiko - per
valandą ji gali sutvarkyti apie 100 kilogramų
bulvių ar kitų daržovių.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis bulvių valymo mašiną?
- Našumą. Rinkdamiesi bulvių valymo mašiną, įvertinkite, kokį kiekį daržovių dažniausiai tenka sutvarkyti.
Visą asortimentą rasite ČIA.
4) Daržovių pjaustyklė
Pagal dabartines Valstybinės
maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatas, daržovių (išskyrus bulves)
ar vaisių garnyras turi sudaryti ne mažiau kaip vieną trečdalį pietų patiekalo.
Tai lemia, jog daržovių apdorojimas atima didžiąją virtuvės darbuotojų laiko dalį.
Padidinti darbo našumą ir efektyvumą, gaminant įvairus garnyrus, sriubas,
troškinius, gali daržovių
pjausyklė. Šis įrenginys padės greitai ir efektyviai supjaustyti didelius
kiekius daržovių pasirinktu dydžiu ir forma – kubeliais, šiaudeliais, šaudeliais
ar kita jums norima forma.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis daržovių pjaustyklę?
- Pjaustymo diskus. Pagal
maitinimo įstaigoje gaminamus patiekalus, įvertinkite, kiek skirtingų pjaustymo
formų gali reikėti.
- Angas daržovėms sudėti. Atsižvelgę į suvartojamus daržovių kiekius, įvertinkite, kokio dydžio įrenginys jūsų įstaigai tinka labiausiai.
Visą asortimentą rasite ČIA.
5) Tešlos maišyklė
Tešlos maišyklė skirta
tešlos pagrindu gaminamų patiekalų paruošimui. Šie įrenginiai itin naudingi
gaminant bandeles, duoną, blynelius ir kitus miltinius patiekalus. Tešlos
maišyklės ne tik padidins darbo efektyvumą, bet ir padės pagerinti kepinių
kokybę.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis tešlos maišyklę?
- Talpą. Įvertinkite jūsų gaminamų miltinių patiekalų tipą ir preliminarų kiekį.
Visą asortimentą rasite ČIA.
6) Planetarinis mikseris
Planetariniai
mikseriai – tai aukštu universalumu pasižyminčios tešlos maišyklės. Naudojant šiuos įrenginius galima ne tik
paruošti tešlą, bet ir išmaišyti daugelį kitų virtuvėje naudojamų produktų. Planetariniai mikseriai ne tik didina darbo efektyvumą, bet ir užtikrina jo
saugumą, kadangi šiuolaikiniai mikseriai turi įmontuotus saugos jungiklius.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis planetarinį mikserį?
- Talpą. Planetarinio mikserio dydį rinkitės
įvertinę planuojamų pagaminti patiekalų kiekį.
- Papildomus priedus. Jei įrenginys bus skirtas gaminti ne vien tešlos gaminiams, jums gali prireikti papildomų priedų. Tad įvertinkite, kokius patiekalus gaminant planetarinis mikseris jums gali būti naudingas ir pagal tai rinkitės papildomus priedus.
Visą asortimentą rasite ČIA.
7) Nerūdijančio plieno šaldytuvas
Nė viena šiuolaikinė maitinimo įstaiga
negali išsiversti be šaldytuvo. Nerūdijančio
plieno šaldytuvai užtikrina, jog maistas jūsų įstaigoje bus
laikomas saugiai bei atitiks visus higienos reikalavimus. Atitinkamai, tokio
tipo šaldytuvai yra pritaikyti komerciniai veiklai, todėl pasižymi paprastu
įrenginio valdymu, atsparumu aplinkos poveikiui bei ilgaamžiškumu.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis nerūdijančio plieno šaldytuvą?
- Dydį. Rinkdamiesi šaldytuvą įvertinkite,
įstaigos patalpų dydį ir darbo apimtis.
- Energetinę klasę. Siekiant
sutaupyti, rekomenduojame rinktis aukštesnės energetinės klasės įrenginį.
Visą asortimentą rasite ČIA.
8) Šaldiklis
Kaip be šaldytuvo, taip ir be šaldiklio šiandien
sunkiai išsiversti gali bet kuri ugdymo įstaigos virtuvė. Šis įrenginys padeda užtikrinti tinkamus higienos
reikalavimus ir išlaikyti maisto produktus tinkamoje temperatūroje ilgesnį
laiką.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis šaldiklį?
- Dydį. Įvertinkite savo virtuvės erdvę bei mokinių srautus, tai leis nesunkiai nustatyti, kokio dydžio įrenginys jums tinkamiausias.
Visą asortimentą rasite ČIA.
9) Kiaušinių sterilizatorius
Siekiant užtikrinti aukščiausią maisto gamybos saugą, kiekvienoje ugdymo įstaigoje nuo šiol turėtų atsirasti kiaušinių sterilizatorius. Vos per kelias minutes šis aparatas gali nudezinfekuoti iki 30 kiaušinių.
Visą asortimentą rasite ČIA.
10) Viryklė
Viryklė – tai
įrenginys be kurio savo gyvenimo neįsivaizduoja nė viena ugdymo įstaiga. Šis
įrenginys reikalingas tiek verdant, tiek kepant ar troškinant. Viryklės yra
funkcionalūs ir praktiški prietaisai, atitinkantys šiuolaikinės virtuvės
specializacijos.
Į ką atkreipti dėmesį renkantis viryklę?
- Tipą. Priklausomai nuo jūsų virtuvės
specializacijos ir galimų skirti lėšų, galite rinktis iš elektrinių, dujinių
bei indukcinių viryklių.
Daugiau apie virykles ir jų pasirinkimo kriterijus skaitykite čia.
Visą asortimentą rasite ČIA.
Maisto gamybos įrenginiai Jūsų ugdymo įstaigai
Naujai įrenginėjate arba siekiate
atnaujinti ugdymo įstaigos virtuvę? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus,
įvertinsime jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime geriausius
sprendimus.
Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite
mūsų:
- Facebook.
- Instagram.
- m. programėlėje - ANDROID įrenginiuose.
- m. programėlėje - APPLE įrenginiuose.