Tinklaraštis

Smulkioji baro įranga: 5 prietaisai svarbiausiems baro darbams atlikti

Smulkioji baro įranga: 5 prietaisai svarbiausiems baro darbams atlikti

Baro įranga - tai tema, apie kurią kalbėti galime nesustojant. Dar rudens pradžioje esame skyrę dėmesio aptarti pagrindines baro organizavimo taisykles ir svarbiausią baro įrangą, efektyviam personalo darbui kurti. Šį kartą norime apžvelgti smulkesnę, tačiau ne mažiau reikšmingą baro inventoriaus temą. Kokie prietaisai svarbiausi, siekiant užtikrinti greitą ir kokybišką esminių baro užduočių atlikimą?

Smulkioji baro įranga: 5 prietaisai ir jų atrankos kriterijai

Kalbėdami apie smulkiąją baro įrangą, mes kalbame apie pastatomus ir, esant reikalui, nesunkiai pernešamus specializuotus įrenginius, skirtus konkrečioms baro užduotims atlikti. ĮRANGA RESTORANAMS komandos nuomone, moderniam, efektyviai veikiančiam barui būtina: bent vienas pažangus blenderis, sulčiaspaudė, kavos aparatas, ledo smulkintuvas ir stiklinių poliravimo mašina.

Kviečiame plačiau susipažinti su kiekvienu jų.

Baro blenderis

Tai prietaisas be kurio sunku įsivaizduoti kokteilių, šaltos kavos, smoothie ar kitų plakimo bei trynimo funkcijų reikalaujančių kokteilių gamybą. Modernūs, dideliu našumu pasižymintys baro blenderiai vienu kartu leidžia pagaminti keletą litrų gėrimų, vaisių piurė ar tyrių. Galinga blenderio ašis yra pajėgi grūsti ir malti net ir ledą. Tokiu būdu užtikrinama, jog visus ingridientus (net ir šaldytus!), baro personalas kokteiliu paversti galės vieno įrenginio pagalba.

Į ką atkreipti dėmesį?

  • Reguliavimo padėtis. Profesionalus blenderis turėtų turėti bent kelias skirtingas greičio padėtis. Tai svarbu siekiant išgauti tobulą galutinį kokteilių rezultatą. Kuo didesnė greičio padėtis, tuo greičiau pasieksite sodrią gaminamo kokteilio tekstūrą.
  • Galingumą. Blenderių galingumas skaičiuojamas vatais. Didžiausiu pajėgumu pasižymi 220-230V įrenginiai.
  • Tylos gaubtą. Modernūs baro blenderiai gali atkeliauti su specialiu tylos gaubtu, padedančiu sumažinti darbinį triukšmą. Nors tokio tipo įrenginiai pasižymi didesne kaina, tačiau tylos gaubtas ypatingai svarbus su blenderiu dirbant lankytojų salėje.

Baro blenderių asortimentą galite rasti ČIA.

Sulčiaspaudės

Profesionaliame bare galima pritaikyti keletą skirtingo tipo sulčiaspaudžių. Tai lėtaeigės, citrusinių vaisių, šakniavaisių ir įprastos, visiems puikiai pažįstamos sulčių spaudimo mašinos. Jūsų įstaigai tinkamiausią prietaiso tipą pasirinkti reikėtų įvertinus baro meniu. Jei orientuojatės į sveikuoliškus, žaliuosius receptus, Jums aktualu tiek lėtaeigės, tiek šakniavaisių sulčiaspaudės. Na, o citrusinių vaisių ir įprastosios sulčių spaudimo mašinos yra gana universalios ir reikalingos. Jos pilnu pajėgumu dirbti gali kiekviename - tiek kavinės, tiek viešbučio, tiek restorano - bare.

Į ką atkreipti dėmesį?

  • Pajėgumą. Įvertinkite kiek litrų sulčių ir per kokį laiko tarpą yra pajėgi išspausti Jūsų pasirinkta sulčiaspaudė. Nuo to priklausys Jūsų baro personalo gebėjimas dirbti greitai ir efektyviai.

Sulčiaspaudžių asortimentą galite rasti ČIA.

Kavos aparatai

Turbūt nė sakyti nereikia, jog esminis baro įrenginys yra kavos aparatas. Jo tipą ir pajėgumo lygį pasirinkti rekomenduojama atsižvelgiant į įstaigos veikimo modelį. Jei kava tik gretutinis, gana retai užsakomas produktas, tikėtina, jog Jums užteks nedidelio, automatiniu būdu veikiančio cappuccino aparato. Jei kavą Jūsų klientai skanauja dažnai, o ji - neatsiejama nuo Jūsų meniu, tuomet reikėtų rinktis didesnio pajėgumo, pusiau automatinius kavos aparatus.

Į ką atkreipti dėmesį?

  • Tipą. Kavos aparatai skirstomi į automatinius ir pusiau automatinius. Pirmieji pasirūpina kavos pagaminimu nuo pirmo iki paskutinio žingsnio be Jūsų įsikišimo. Renkantis automatinį aparatą svarbu įvertinti, ar jis išgauna pieno putą, ar gamyba apsiriboja tik juodos kavos virimu. Pusiau automatinių aparatų atveju reikalingas personalo dalyvavimas kavos gamyboje, tačiau rezultatai dažnai išsiskiria aukštesnės kokybės skoniu.

Kavos aparatų asortimentą galite rasti ČIA.

Poliravimo mašinos

Taurių poliravimo mašina - esminis prietaisas tvarkant nešvarias gėrimų stiklines. Įrenginys yra suformuotas taip, jog lengvai pasiektų ir išvalytų net siauriausių stiklinių vidų, o jo naudojimas užtikrintų greitą ir efektyvų darbą. Tereikia uždėti taures ant šepetėlio ir keletą kartų spustelėti. Na, o jei pasirinkote elektrinį įrenginį, tuomet neprireiks net ir spustelėjimo.

Į ką atkreipti dėmesį?

  • Veikimo principą. Stiklinių poliravimo mašinos gali būti rankinės arba elektrinės. Pirmųjų visiškai pakanka nedidelės apimties barui ar maitinimo įstaigai. Tačiau jei dideli nešvarių stiklinių srautai iš lankytojų salės plaukia nuolatos, tuomet rekomenduojama apsvarstyti našesnių elektrinių prietaisų įsigijimą.

Poliravimo mašinų asortimentą galite rasti ČIA.

Ledo smulkintuvai

Jei blenderį kokteiliams naudojate retai, tačiau jiems pagaminti Jums būtinas grūstas ledas, tuomet vertėtų apsvarstyti profesionalaus ledo smulkintuvo įsigijimą. Šio tipo prietaisai įprastus ledo kubelius paverčia smulkiu, daugelyje populiariausių kokteilių naudojamu grūstu ledu. Ir tai padaro su minimaliomis personalo pastangomis!

Į ką atkreipti dėmesį?

  • Talpos dydį. Ledo gamybos pramonėje naudojami didieji, dešimtimis litrų ledų susmulkinti galintys prietaisai. Tačiau vidutinio dydžio barui įprastai pakanka mažesniųjų, keletą litrų ledo vienu kartu susmulkinančių įrenginių.

Ledo smulkintuvą galite rasti ČIA.

____

Patarimus apie tai, kaip projektuoti baro erdvę ir kokią įrangą būtina integruoti, rasite ČIA.

____

Smulkioji baro įranga Jūsų įstaigoje

Baro įranga, jos atrankos kriterijai ir projektavimas kelia daugiau klausimų? Nedvejokite susisiekti su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Patarsime kaip tinkamai išsirinkti ir prižiūrėti savo įstaigos prietaisus. Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS pasiruošę padėti parengiant ir įgyvendinant detalų Jūsų įstaigos projektą.