Tinklaraštis

Smūginio užšaldymo kamera – geriausias užšaldymo būdas?

Smūginio užšaldymo kamera – geriausias užšaldymo būdas?

Dirbantieji profesionalioje maitinimo įstaigose žino, jog tinkamas maisto užšaldymas yra vienas vertingiausių maisto apdorojimo būdas, leidžiantis išlaikyti maisto skonį ir struktūrą. Visgi, nors maisto šaldymas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti viena paprasčiausių procedūrų, tačiau be tinkamos šaldymo įrangos kokybiškai užšaldyti maisto tikrai nepavyks. Dėl šios priežasties, šiandien ĮRANGA RESTORANAMS specialistai paaiškina, kuo smūginio užšaldymo kamera skiriasi nuo įprastos šaldymo kameros ir kodėl šis įrenginys yra geriausias pasirinkimas jūsų virtuvei.

1) Išlaikomos maistingosios medžiagos, skonis, kvapas ir tekstūra

Maistą šaldant lėtai, maisto produktų ląstelėse susidaręs ledas pradeda ardyti ląstelių sienelės. Dėl šios priežasties maistas praranda savo skonines savybes, kvapą bei struktūrą. Negana to, atšildant lėtai užšaldytą maistą, jis praranda didelę dalį vandens, o kartu ir maistinių medžiagų.

Naudojant smūginio šaldymo technologijas maisto produktų ląstelės yra nepažeidžiamos, kadangi visas vanduo, tiek esantis ląstelių viduje, tiek jas supantis, šąla vienodu metu. Tai lemia, jog maisto produktuose išlieka net 80-90 proc. maistingųjų medžiagų, o taip pat nepakinta maisto spalva, skonis, tekstūra.

2) Užkertamas kelias bakterijų plitimui

Bakterijos pradeda plisti jau 5 laipsnių temperatūroje, o maistą laikant kambario temperatūroje šis procesas vyksta itin sparčiai. Apsaugoti maisto produktus nuo įvairių mikroorganizmų, tokių kaip bakterijos, mielės, pelėsiai, padėti gali smūginio užšaldymo įranga. Kaip nurodo Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba – tinkamai užšaldytas maistas yra apsaugomas nuo gedimo bei negali sukelti žarnyno infekcijų pavojaus, kadangi šalčio veikiami mikrobai tampa neaktyvūs.

3) Maistas neapšerkšnija

Lėtai atšaldant maistą ne tik pažeidžiamos produktų ląstelės ir maistas praranda gerąsias savo savybes, tačiau šilti produktai ilgai būdami įprastoje kameroje apsitraukia šerkšnu. O to rezultatas – skonines savybes bei skoninę-vizualinę išvaizdą praradęs maistas. Naudojant smūginio šaldymo įrenginius maistas sušąla itin greitai, todėl jis neapsitraukia šerkšnu ir išlieka aukštos kokybės. ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvėje galite rasti HENDI smūginio užšaldymo kameras, kurios 70°C maistą gali ataušinti iki 3°C vos per 90 minučių, o tokios pat temperatūros maistą atšaldyti iki -18°C vos per 4 valandas.  

4) Padeda sumažinti išlaidas ir darbuotojų apkrovas

Kaip jau minėjome, dėka smūginio užšaldymo maistas išlieka kokybiškesnis ir sveikesnis. Tačiau nereikėtų pamiršti ir to, jog smūginio užšaldymo įrenginiai leidžia didelius maisto kiekius užšaldyti greičiau nei įprasti šaldikliai. Naudodami tokio tipo kameras sumažinsite tiek elektros išlaidas, tiek darbuotojų apkrovas. Taip pat kokybiškai užšaldomas maistas leis sumažinti maisto švaistymą.  

ĮRANGA RESTORANAMS smūginio užšaldymo įrangos asortimentą rasite ČIA.

Smūginio užšaldymo ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvėje

Ieškote kokybiškos ir profesionalios smūginio šaldymo įrangos? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų poreikius ir pateiksime išskirtinai jums tinkančių sprendimų pasiūlymą. Esant poreikiui - kartu su lizingo sąlygomis.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: