Tinklaraštis

Smūginio užšaldymo įranga: vienintelis teisingas būdas šaldyti maistą

Smūginio užšaldymo įranga: vienintelis teisingas būdas šaldyti maistą

Maisto užšaldymas yra neatsiejamas kiekvienos profesionalios virtuvės procesas. Tačiau ruošiant maistą maitinimo įstaigose ir norint pasiekti reikiamą rezultatą, nepakanka įprastinės namų virtuvėse naudojamos šaldymo įrangos. Įprastiniai užšaldymo aparatai savo funkcijas atlieka lėčiau. Tokiu būdu išauga įvairios rizika prarasti maisto produktų ir patiekalų kokybę.

Įranga restoranams komanda dalijasi patirtimi ir pateikia pagrindinius argumentus, kodėl smūginio užšaldymo įranga yra būtina Jūsų maitinimo įstaigos virtuvėje.

Smūginio užšaldymo įranga užkerta kelią bakterijų plitimui

Bene didžiausia grėsmė Jūsų maitinimo įstaigai ir Jūsų klientams yra maiste, o ypač mėsoje plisti galinčios bakterijos. Net ir laikantis visų higienos reikalavimų, sunku apsisaugoti nuo nematomų parazitų, kurie į virtuvę gali patekti kartu su kitais maisto produktais, ant maišelių ar paprasčiausiai iš lauko. 

Smūginis užšaldymo įranga maistą šaldo žaibišku greičiu. Tokiu būdu užkertamas kelias bakterijų plitimui ir dauginimuisi bei užtikrinama staigi jų žūtis.  Tokiu būdu bus išvengta maisto gedimo ar apsinuodijimo rizikos, jis išsaugos aukščiausią įmanomą kokybę.

Išlaikomos geriausios maisto savybės

Lėtas šaldymas, reiškia, jog maistas užšąla palaipsniui, sluoksniais ir neiškart. Iš lėto atiduodamas šilumą maistas tuo pačiu išgarina ir savo maistines medžiagas. Taip pat lėtas užšalimas apgadina maisto kokybę, gadina jo skonį.

Smūginis užšaldymas užtikrina, jog maistas užšaltų vientisai ir iš karto. Tokiu būdu visos maistines medžiagos pasilieka produktų viduje ir neleidžia, tiesiogine to žodžio prasme, skoniui išgaruoti.

Maistas neapšerkšnija

Kaip jau minėjome, lėtas šaldymas, reiškia lėtą šilumos ir dregmės atidavimą. Ilgai būdamas šiltas kameroje, maistas apsitraukia šerkšnu, kuris pažeidžia produkto išorę ir vidų, gali panaikinti jo estetinę išvaizdą.

Smūginio užšaldymo įranga padeda išvengti šerkšno, išlaiko drėgmę viduje ir taip palaiko aukštą maisto kokybę.

Smūginio užšaldymo įranga: vienintelis teisingas būdas šaldyti maistą

Rinkdamiesi smūginio užšaldymo įrangą užtikrinsite, jog maistas nesugestų, užkirsite kelią bakterijų plitimui, išlaikysite maisto kokybę ir visas geriausias jo savybes. 

Jei smūginio užaldymo įranga ir jų komplektavimas kelia daugiau klausimų - nedvejokite susisiekti su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Patarsime kaip tinkamai išsirinkti ir prižiūrėti savo įstaigos prietaisus. Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS pasiruošę padėti parengiant ir įgyvendinant detalų Jūsų įstaigos projektą.