Tinklaraštis

Šaldiklių ir šaldytuvų temperatūra - kokią išlaikyti ir kaip ją matuoti? (PDF temperatūrų lentelė)

Šaldiklių ir šaldytuvų temperatūra - kokią išlaikyti ir kaip ją matuoti? (PDF temperatūrų lentelė)

Tinkamos šviežių maisto produktų transportavimo, šaldymo ir apdorojimo sąlygos neatsiejamos nuo temperatūros matavimo. Jau aptarėme šiluminio apdorojimo metu privalomą pasiekti vidinę mėsos produktų temperatūrą. Šį kartą Jūsų dėmesį norime atkreipti ir priminti, kokia šaldiklių ir šaldytuvų temperatūra privalo būti šviežių produktų laikymo periodu. Taip pat - kaip ir su kuo ją tiksliai išmatuoti?

Šaldiklių ir šaldytuvų temperatūra profesionalioje virtuvėje

Pateikiame šaldytuvų ir šaldiklių temperatūros rekomendacijas, vyraujančias viešojo maitinimo sektoriuje. Šaldytuvų temperatūros negali peržengti nurodytos ribos. Tuo tarpu, šaldiklyje galimas kelių laipsnių svyravimas. 

Rekomenduotina, kad šaldymo įrangos temperatūra būtų sekama ir vedama į šaldytuvų kontrolės žurnalą kasdien. Pastebėjus temperatūros pokyčius, būtina reaguoti greitai - susisiekti su įrangą aptarnaujančia kompanija ar specialistu. 

ĮrenginysTemperatūra (˚C)
Šaldytuvas (švieži maisto produktai)0-6 ˚C 
Šaldytuvas (šviežia mėsa)-2-4 ˚C
Šaldiklis-18 ˚C

Parsisiųsti ir atsispausdinti šaldytuvų temperatūros lentelę galite ČIA.

Profesionalūs, kalibruoti šaldymo įrangos termometrai

Komercinei maisto gamybos veiklai skirti termometrai klasifikuojami pagal paskirtį. Įprastai šaldymo įrangai skirtų termometrų diapazonas siekia nuo -50 iki +25 ˚C. Tad, rinkdamiesi matavimo prietaisą savo įstaigai, atkreipkite dėmesį ar prietaisas atitinka šias rekomendacines ribas. 

Antrasis svarbus momentas yra prietaisų kalibravimas. Pagal rekomendacijas maitinimo įstaigoms, bent vienas iš šaldymo įrenginiuose naudojamų termometrų privalo būti kalibruotas, t.y. profesionaliai patikrintas ir sureguliuotas. Taip pat, rekomendacijos nurodo, kad kiekvienas šaldiklis ir šaldytuvas įstaigoje turi turėti po atskirą termometrą. Atitinkamai, kalibruotasis termometras tampa Jūsų atskaitos tašku tikrinant, ar likusieji veikia tiksliai. 

Visų jų užfiksuoti duomenys turi būti vedami į žurnalą. Kaip minėta anksčiau, pastebėjus pakitimų, reikia kreiptis į šaldymo įrangos specialistus. Tačiau, visų pirma, kalibruotojo pagalba įsitikinkite ar problema - ne termometras. 

ĮRANGA RESTORANAMS termometrų asortimentą rasite ČIA.
ĮRANGA RESTORANAMS šaldymo įrangos asortimentą rasite ČIA.

Termometrų ir šaldymo įrangos pasirinkimas kartu su ĮRANGA RESTORANAMS

Jei nežinote, kokį termometrą tikslingiausia pasirinkti Jūsų įmonei, susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į Jūsų klausimus ir padėsime išsirinkti Jūsų lūkesčius atitinkančius produktus.

O mūsų technologinio projektavimo partnerių HORECA SERVISAS komanda gali padėti parengti Jūsų maitinimo įstaigos projektą.

Kontaktus rasite ČIA.