Tinklaraštis

Ruošiamės vasarai: lauko griliai, jų tipai ir svarbiausi aksesuarai

Ruošiamės vasarai: lauko griliai, jų tipai ir svarbiausi aksesuarai

Prasidėjus šiltajam metų sezonui, prasideda ir lauko grilių sezonas kupinas kulinarinių skonių bei patirčių. Ar gali būti kas geriau, nei poilsiaujant iškeptas sultingas mėsainis ar sultingas, burnoje tirpstantis jautienos steikas? Pavasariui einant į pabaigą, pats laikas suskubti ir išsirinkti labiausiai Jūsų namų poreikius atitinkantį grilių. Patys populiariausi yra trijų tipų griliai – kūrenami anglimis, dujiniai arba elektriniai.

Anglimi kūrenami griliai

Šias kepsnines renkasi klasikiniai grilių mėgėjai, kadangi kepamas maistas jose įgauna intensyvų dūmo aromatą ir skonį. Taip pat šio tipo kepsninės gali pasiekti itin aukštą temperatūrą – net iki 400 °C. Dėl šios priežasties, anglimis kūrenamose kepsninėse maistas išlieka itin sultingas. ĮRANGA RESTORANAMS komanda rekomenduoja įvertinti, apsvarstyti ir pasidomėti keramikiniais griliais KAMADO.

Keraminiai griliai KAMADO

KAMADO griliai yra pagaminti iš aukštos kokybės karščiui atsparių medžiagų. Šių kepsninių konstrukcijos leidžia pasiekti iki 400 °C kepimo temperatūrą, ilgai išsaugoti karštį ir jį tolygiai paskirstyti kepsninės viduje, taip maistas iškepamas greičiau ir praranda mažiau sulčių. Taip pat šios kepsninės yra panašios į malkomis kūrenamas krosnis, dėl šios priežasties jose galima ne tik kepti ar rūkyti mėsą, bet ir paruošti kitus gaminius, tokius kaip pica, sausainiai, pyragas, duona.

KAMADO kepsninėms naudojamos medžio anglys, kurios nepalieka daug pelenų, kitaip nei anglies briketai. Šios anglys taip pat neturi priemaišų, dėl šios priežasties nekinta kepamo maisto skonis, o aromatas būna tarsi natūraliai ant laužo kepto maisto.

ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvėje (Veiverių g. 153, Kaunas) galite apžiūrėti ir išbandyti aukšta kokybe, geru aptarnavimu ir ilgaamžiškumu išsiskiriančius KAMADO BONO grilius. Apsilankykite!

Dujiniai griliai

Dujiniai griliai išsiskiria naudojimo paprastumu. Užtenka įjungti kepsninę, palaukti kelias minutes kol grilis įkais ir kepti mėsą. Dėl šios priežasties šio tipo griliai yra paklausesni nei anglimi kūrenami, tarp pirkėjų, ieškančių greitesnio darbų proceso. Šio tipo kepsnines galima prijungti prie dujų baliono arba prie tiesioginės dujų tiekimo įrangos.

Elektriniai griliai

Elektriniai griliai gali būti naudojami ir lauke, ir namuose, tačiau būtina rasti vietą netoli elektros lizdo. Šie griliai yra vieni iš saugiausių, nes juose įmontuotas karščio šaltinis, todėl išvengiama nemalonių dūmų ir svilimo. Nors elektrinių grilių kaina yra mažesnė nei dujinių grilių, tačiau kuro išlaidos susidarys didesnės. Pagrindinis elektrinių grilių minusas – juose kepamas maistas neįgauna išraiškingo aromato bei skonio.

Aksesuarai

Pasirinkus kepsninę, svarbu pasirūpinti ir reikiamais aksesuarais. Vieni iš jų reikalingi kepant maistą, tai –  termometras, grotelės, kepsninės žnyplės, lavos akmenys, jei naudojate dujinį grilių, arba anglys, jei pasirinkote anglimis kūrenamą grilių. Taip pat svarbu nepamiršti ir kepsninių priežiūros aksesuarų, tokių kaip gremžtukas, šepetėlis, apsauginis kepsninės dangalas ir kiti įrankiai, skirti kepsninės valymui ir priežiūrai.

Profesionalūs griliai iš ĮRANGA RESTORANAMS

Turite daugiau klausimų, susijusių su griliais ir jų aksesuarais? Aplankykite naująją ĮRANGA RESTORANAMAS parduotuvę Veiverių g. 153, Aleksote, arba susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda šiais kontaktais. Patarsime ir padėsime išsirinkti Jūsų poreikius atitinkančią įrangą.

Na, o ieškodami kepimo patarimų, prisijunkite prie FACEBOOK grupės LITHUANIA GRILLING AND SMOKING, kurioje renkasi BBQ ir grill kultūrai neabejingi žmonės.