Tinklaraštis

Profesionalios mėsmalės - kaip išsirinkti tinkamiausią?

Profesionalios mėsmalės - kaip išsirinkti tinkamiausią?

Vadovaujate mėsos cechui? Šviežios mėsos parduotuvei? O galbūt savo restorane norite patiekti tik šviežią, aukščiausios kokybės mėsą? Bet kokiu atveju, profesionalios mėsmalės – įrenginiai, apie kuriuos turėtumėte pagalvoti! Jų pagalba galėsite užtikrinti kokybišką mėsos produktų apdorojimą bei optimizuoti virtuvės personalo darbą.

Tad, jei svarstote apie šio įrenginio įsigijimą, tačiau kyla klausimų, ĮRANGA RESTORANAMS komanda pasiruošusi padėti ir atsakyti į visus jums rūpimus klausimus apie profesionalias mėsmales.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis mėsmalę?

Rinkoje galite rasti pačių įvairiausių dydžių elektrinių mėsmalių – nuo mažų, ant stalviršių statomų įrenginių, iki didžiulių, mėsos cechams pritaikytų modelių. Lyginant skirtingus modelius ypač svarbu atkreipti dėmesį į tai, kiek kilogramų mėsos per valandą gali apdoroti mėsmalė. Smulkiajam verslui puikiai tiks įrenginiai, kurių našumas siekia 120-300 kilogramų mėsos per valandą. Tuo tarpu, stambiosioms įstaigoms vertėtų rinktis mėsmalę, kuri pajėgi apdirbti bent 300 kilogramų mėsos per valandą.  

Atitinkamai, nepamirškite įvertinti papildomų mėsmalės ypatybių. Jei jūsų įstaigoje mėsa malama nepertraukiamai, rinkitės mėsmalę su oru aušinamu trifaziu varikliu, kuris užtikrina nepertraukiamą darbą. Taip pat siūlome pirmenybę teikti įrenginiams su atbulinės eigos funkcija (angl. reverse). Šios funkcijos dėka ne tik galėsite lengvai išvalyti mėsmalę, bet mėsmalė kartu bus apsaugota nuo perkaitimo.

Profesionalių mėsmalių priedai

·        Tinkleliai

Pagrindinis priedas, lemiantis kaip smulkiai bus sumaltas faršas, yra mėsmalės tinklelis. Įprastai mėsmalės komplektacijoje randami dviejų skirtingų dydžių tinkleliai, tačiau, jei jūsų meniu sudaro plataus spektro mėsos gaminiai, ko gero teks pasirūpinti papildomais mėsos tinkleliais. Juos rinkitės atsižvelgdami į patiekalams reikalingo faršo smulkumą.

·        Antgaliai dešroms kimšti

Kai kurių mėsmalių komplektacijoje galite rasti antgalius, skirtus kimšti dešroms. Tiesa, jei dešrų kimšimas yra vienas iš prioritetinių jūsų įmonės darbų, tuomet rekomenduojame įsigyti profesionalią dešrų kimšimo įrangą.

·        Faršo maišyklės

Dirbantiems su šviežia mėsa, rekomenduojame pasirūpinti ne tik profesionalia mėsmale, bet ir faršo maišykle. Tai didelį našumą užtikrinantis įrenginys, padedantis sparčiai sumaišyti faršą su įvairiais prieskoniais.

5 patarimai kokybiško faršo paruošimui

·        Malkite tik atšaldytą mėsą.

·        Norint paruošti vientisą faršą, pirmiausia mėsą reikėtų supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais.

·        Kokybiškam faršui paruošti būtini aštrūs peiliukai. Jei pajutote, jog mėsmalės našumas krito, patikrinkite peiliukus, galbūt atėjo laikas juos pakeisti naujais.

·        Norint mėsą sumalti smulkiai, pirmiausia ją malkite naudodami didžiausią tinklelį, o vėliau mėsą dar kartą permalkite su smulkesniu tinkleliu.

·        Norėdami apsaugoti pjovimo dalis, jas sutepti galite augaliniu aliejumi.

Profesionalios mėsmalės ĮRANGA RESTORANAMS el. parduotuvėje

Ieškote profesionalios mėsmalės? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų poreikius ir pateiksime išskirtinai jums tinkantį pasiūlymą. Esant poreikiui – kartu su lizingo sąlygomis.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: