Tinklaraštis
Profesionalios kepimo formos - kokią medžiagą rinktis?
Ieškote profesionalios kepimo formos, tačiau sunku išsirinkti tinkamiausią? ĮRANGA RESTORANAMS komanda išanalizavo populiariausių kepimo formų privalumus ir trūkumus ir pateikia jums išsamų kepimo formų gidą.
ĮRANGA RESTORANAMS asortimentą rasite ČIA.
Silikoninės kepimo formos
Pastaraisiais metais lanksčios
silikoninės kepimo formos užkariavo ne vieno profesionalo širdį. Jei
ieškote kepimo formų kanelėms, keksiukams, madlenoms ar kitiems forminiams
desertams gaminti – silikoninės formos idealus pasirinkimas.
Privalumai |
Trūkumai |
Nereikia tepti
riebalais arba barstyti miltais |
Prastai išlaiko
šilumą |
Silikoninės formos
ypatingai greitai įkaista |
Silikoną lengvą įpjauti |
Universalios –
jose galima kepti, šaldyti arba šildyti įvairius gaminius |
|
Elastingos formos |
|
Platus formų ir
dydžių pasirinkimas |
|
Nerūdijančio plieno kepimo formos
Nerūdijantis
plienas – viena populiariausių medžiagų, iš kurios gaminamos kepimo skardos, o dėl atsparumo korozijai ir lengvos priežiūros šios formos itin pamėgtos
profesionalių kepėjų. Dėl šios priežasties, jei jūsų kavinė arba kepykla specializuojasi duonos,
bandelių, pyragų ir kitų kepinių gamyboje, tikrai neprašausite pasirinkę šias
skardas.
Privalumai |
Trūkumai |
Atsparios
korozijai |
Nerūdijantis
plienas nėra geras šilumos laidininkas, todėl šiluma šiose formose gali
sklisti netolygiai |
Nerūdijantis
plienas tvirta ir ilgaamžė medžiaga |
|
Gerai išlaiko
šilumą |
|
Lengva prižiūrėti
ir plauti |
|
Nerūdijantis
plienas nereaguoja su maistinėmis rūgštimis, todėl maistas nepraranda natūralaus
skonio |
|
Aliuminio kepimo formos
Aliuminio kepimo
skardos populiariausias pasirinkimas gaminantiems sausainius, bandeles ir kitus
kepinius, kuriems reikalingas trumpas kepimo laikas bei gana aukšta temperatūra.
Tiesa, norėdami, jog aliuminio indai tarnautų ilgai, juos reikėtų plauti
rankomis ir naudoti metalui tinkamus indų ploviklius.
Privalumai |
Trūkumai |
Greitai įšyla ir
tolygiai paskirsto šilumą |
Aliuminis reaguoja
su maistinėmis rūgštimis |
Atsparus rūdims ir
korozijai |
|
Aliuminis – lengva
medžiaga |
|
Stikliniai kepimo indai
Nors stiklas
laikomas vienu ekologiškiausių ir švariausių indų tipų, profesionaliose kepyklose
šie kepimo indai nenaudojami itin dažnai. Pagrindinė to priežasties – kepimo indų
svoris bei dužimo galimybė.
Privalumai |
Trūkumai |
Atsparūs didelei kaitrai |
Stiklinės kepimo
formos ganėtinai sunkios |
Stiklas
priskiriamas ekologiškam švarių indų tipui |
Stiklinės formos lengvai
dūžta |
Stiklas nereaguoja
su maisto rūgštimis ir nesugeria kvapų |
Stiklas neatsparus
šilumos šuoliams |
Keramikinės kepimo formos
Dėl gero šilumos
išlaikymo keramikinės kepimo formos puikus pasirinkimas, norintiems šiltus
kepinius patiekti tiesiai ant stalo. Profesionalai iš šios medžiagos pagamintas
formas dažniausiai naudoja suflė, apkepams bei įvairiems pyragams kepti.
Privalumai |
Trūkumai |
Pagamintos
naudojant natūralias medžiagas |
Ilgai įšyla |
Keramika vienodai
paskirsto šilumą ir ją ilgai išlaiko |
Formos ganėtinai
sunkios |
Šiuose induose
keptus kepinius galima iškart tiekti ant stalo |
|
Profesionalios kepimo formos – ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvėje
Ieškote kokybiškų ir
profesionalių kepimo formų? Susisiekite su ĮRANGA
RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius
klausimus, įvertinsime jūsų poreikius ir pateiksime išskirtinai jums tinkančių
sprendimų pasiūlymą.
Daugiau naudingų
patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų:
- Facebook.
- Instagram.
- m.
programėlėje - ANDROID įrenginiuose.
- m. programėlėje - APPLE įrenginiuose.