Tinklaraštis

Mėsos apdirbimo bei gamybos įranga moderniai mėsinei

Mėsos apdirbimo bei gamybos įranga moderniai mėsinei

Šiandien siekdamos užtikrinti aukštą kokybę, patrauklų asortimentą ir spartų mėsos apdirbimą, profesionalios virtuvės, gamybiniai cechai, mėsinės ir kitos mėsą apdorojančios įstaigos privalo pasirūpinti modernia mėsos apdirbimo bei gamybos įranga. Visgi, nusprendus imtis gamybinio cecho modernizavimo darbų kyla klausimas - kokie įrenginiai turėtų būti pirkinių sąrašo viršuje?

Atsakydama į šį klausimą ĮRANGA RESTORNAMS komanda pristato 7 modernius mėsos apdirbimo įrenginius, paspartinsiančius darbo procesus ir užtikrinsiančius kokybišką žaliavų apdirbimą.

1) Prekybiniai šaldytuvai

Be prekybinių šaldytuvų šiandien neišsiverčia nė viena maistu prekiaujanti įstaigą. Kokį šaldytuvą pasirinkti priklausys nuo jūsų tiekiamo asortimento. Mėsa prekiaujančioms įmonėms dažniausiai rekomenduojame uždaras šaldymo virtinas - tai aukščiausius higienos reikalavimus užtikrinantys įrenginiai. Na, o dėka plataus vitrinos stiklo šio tipo šaldytuvai taip pat itin patogūs produktus besirenkantiems klientams.

ĮRANGA RESTORANAMS prekybinių šaldytuvų asortimentą rasite ČIA.

2) Mėsos malimo įranga

Tikime, kad paminėdami šį įrenginį jūsų nenustebinsime! Mėsmalė yra neatsiejama kiekvienos mėsos gaminius apdirbančios įstaigos dalis. Renkantis šį įrenginį svarbu atkreipti dėmesį į kelis kriterijus – įrenginio dydį, našumą ir komplektaciją. Vidutinio verslo poreikius puikiai atitiks mėsmalės sumalančios iki 300 kg mėsos per valandą. O stambiosioms įmonės rekomenduojame rinktis kiek našesnius įrenginius.

Jei mėsą malate nepertraukiamai, įsitikinkite, jog įrenginyje įmontuotas oru aušinamas trifazis variklis, kuris užtikrins, jog mėsmalė neperkais. Atitinkamai, rinkitės mėsmalę su atbulinės eigos (angl. reverse) funkcija. Ši funkcija taip pat apsaugo įrenginį nuo perkaitimo bei palengvina jo valymą. Galiausiai atkreipkite dėmesį, ar įrenginys pagamintas iš nerūdijančio plieno. Nerūdijantis plienas užtikrins mėsmalės ilgaamžiškumą ir apsaugos nuo rūdžių susidarymo.

ĮRANGA RESTORANAMS mėsos malimo įrangos asortimentą rasite ČIA.

3) Dešrelių kimšimo įranga

Įstaigoms, gaminančioms arba į savo asortimentą norinčioms įtraukti įvairių rūšių dešras ir dešreles, nepakeičiamu įrenginiu taps dešrų kimštuvai. Renkantis dešrelių kimšimo įrangą svarbiausia atsižvelgti į kelis kriterijus – talpą, cilindrų komplektaciją ir greičio padėtis. Tad ieškant jums tinkamiausio įrenginio, pirmiausia reikėtų įvertinti jūsų įstaigos gamybos pajėgumus ir poreikius.

ĮRANGA RESTORANAMS dešrelių kimšimo įrangos asortimentą rasite ČIA.

4) Faršo maišyklės

Faršo maišyklės yra nepamainomas prietaisas didelius maltos mėsos kiekius apdirbančioms įstaigoms. Šis įrenginys padės greitai ir tolygiai sumaišyti faršą su prieskoniais ar kitais reikalingais ingredientais. Svarbiausias faršo maišyklės pasirinkimo kriterijus – dydis. Rinkoje siūloma nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų kilogramų mėsos talpinančios maišyklės.

ĮRANGA RESTORANAMS faršo maišyklių asortimentą rasite ČIA.

5) Kaulų pjūklai

Nors neretai galvojama, jog kaulų pjūklai - itin siauros specializacijos įrankiai, tačiau šie įrenginiai užtiktina ne tik efektyvų kaulų, bet ir kitų kietų gaminių, tokių kaip šaldyta žuvis arba mėsa, smulkinimą.

Renkantis prietaisą rekomenduojame atkreipti dėmesį į peilių ilgį, pjovimo storį ir aukštį. Atitinkamai įvertinkite įrenginio galingumą. Jei mėsos apdirbimas nėra pagrindinė jūsų įstaigos veikla, įstaigai užteks apie 1 kW galingumo įrenginio, specializuojantiems mėsos apdirbimo srityje rekomenduojame rinktis galingesnius – apie 2 kW galios turinčius prietaisus. Siekiant dar didesnio efektyvumo, reikėtų atkreipti dėmesį ir į papildomas funkcijas, tokias kaip variklio stabdis bei avarinis mygtukas. 

ĮRANGA RESTORANAMS kaulų pjūklų asortimentą rasite ČIA.

6) Mėsos purentuvai

Turbūt visi dirbantys su mėsa žino, jog išmušti didelius kiekius mėsos rankiniu plaktuku reikalauja daugybės laiko ir fizinės jėgos. Mėsos purentuvai padės pagaminti minkštus kepsnius bei kitus mėsos gaminius bei užtikrins aukštą darbo našumą.

Renkantis prietaisą pirmiausia tiksliai įvertinkite savo įstaigos poreikius. Didelį kiekį mėsos išpurenti turinčioms įmonėms rekomenduojame automatinius purentuvus. O specializuojantiems siauroje srityje, patariame rinktis būtent tą sritį atitinkantį įrenginį. Pavyzdžiui, kebabus gaminančioms įstaigoms, reikėtų rinktis kebabų mėsai purenti pritaikytą prietaisą.

ĮRANGA RESTORANAMS mėsos purentuvų asortimentą rasite ČIA.

7) Brandinimo spintos

Be brandinimo spintų neapsieina maitinimo įstaigos, gaminančioms aukštos kokybės ir skoninės vertės steikus ar kitus brandintos mėsos gaminius. Šiame įrenginyje laikoma mėsa atskleidžia savo išskirtines savybes – saldumą, kartumą, sultingumą ir kitus poskonius. Renkantis brandinimo spintą svarbu įvertinti jos dydį ir talpą. Apgalvokite, kur statysite įrenginį, kiek vietos jam galite skirti ir kiek brandintų mėsos gaminių ketinate paruošti.

ĮRANGA RESTORANAMS brandinimo spintų asortimentą rasite ČIA.

ĮRANGA RESTORNAMS maisto apdirbimo bei gamybos įranga

Įrenginėjate naują mėsinę, o galbūt norite atnaujinti ir paspartinti darbo procesus? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime geriausius sprendimus.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: