Tinklaraštis

Marmitai: kaip pasirinkti maitinimo įstaigai tinkamiausius įrenginius?

Marmitai: kaip pasirinkti maitinimo įstaigai tinkamiausius įrenginius?

Turbūt sutiksite, jog viena iš daugiausiai iššūkių keliančių maisto tiekimo dalių yra reikalingos patiekalų temperatūros išlaikymas. Užtikrinti, jog maistas klientą pasieks karštas yra bene svarbiausia maitinimo įstaigos užduotis. Tam įgyvendinti sukurta daugybė įvairių prietaisų ir indų, iš kurių patys svarbiausi ir efektyviausi – marmitai. 

Tai maisto šildymo įrenginiai, leidžiantys išlaikyti optimalią maisto temperatūra ilgą laiko tarpą. Jie neatsiejami nuo profesionalios, furšetus bei banketus aptarnaujančios maitinimo įstaigos veiklos!

Marmitai ir jų savybės

Marmitai gali būti pačių įvairiausių dydžių ir formų - tiek šildomi degia pasta, tiek elektra. Tačiau kiekvienas jų sudarytas iš trijų esminių detalių: šilumą sulaikančio dangčio, talpos maistui ir apačioje esančios talpos skysčiui (karštam vandeniui), kuris šildo maisto. Paprastuose (ne elektra šildomuose) marmituose apačioje yra vieta, kuri skirta bakeliams su specialia šildymo pasta laikyti. Dėka skysčių talpos, šildamas vanduo tolygiai paskirsto šilumos temperatūrą per visą indo plotį bei ilgį. Dėl šios priežasties, visas indo turinys išlaiko vienodą temperatūrą, apačioje esantis maistas nepridega, o viršutinis sluoksnis neatvėsta. Tai užtikrina inde vykstanti oro cirkuliacija.

Maksimali pasiekiama temperatūra visuose marmituose yra 100 laipsnių. Tačiau ją galite reguliuoti pagal savo poreikius. Skirtinguose induose, skirtingiems maisto produktams gali reikėti diferencijuoto šilumos lygio, todėl pravartu įsivertinti kiek tokių produktų turėsite ir pagal tai spręsti apie būsimą indų pasirinkimą. 

Dažniausiai, maitinimo įstaigose naudojami didieji – pailgos formos – metaliniai marmitai. Jie yra talpūs ir patogūs naudoti, o patiekalai jų viduje gali būti atskiriami specialių mažesnių indų pagalba. Kitas bene populiariausias marmitų tipas yra elektriniai marmitai sriubai. Rinkoje vyrauja du pagrindiniai jų tipai – plastikiniai ir špižiniai. Jie nuo paprastų marmitų skiriasi automatinio šildymo funkcija. Prijungus juos prie elektros lizdo, sriuba bus nuolatos šildoma pasirinktu šilumos kiekiu.

Nepaisant to, rinkoje siūloma ir daugiau skirtingo dydžio bei tipo marmitų. Tad renkantis indą, svarbu įvertinti Jūsų įstaigos poreikius.

Marmitai furšetams, banketams ir savitarnos linijoms

Savo paskirtimi marmitai svarbiausi furšetus ir banketus tiekiančioms bei savitarnos liniją turinčioms įstaigoms. Šių tipų veiklai aktualiausi didieji – pailgos formos – karštųjų patiekalų bei didieji sriubos marmitai. Įprastai reikalingas šių marmitų skaičius priklauso nuo vienu metu tiekiamo karštųjų patiekalų bei žmonių skaičiaus. Viename marmite gali būti laikoma iki 2 patiekalų. Norint atskirti viename marmite laikomus patiekalus, galima naudoti specialius indus, marmitą padalijančius į dvi dalis.

Savitarnos linijose gali būti statomi ne tik įprastiniai, dangčiu uždaromi marmitai su kojelėmis, bet ir į stalą įmontuojami, elektra iš viršaus ir apačios šildomi indai. Šio tipo prietaisams reikalinga parengti individualų įstaigos technologinį projektą.

Marmitai restoranams bei kavinėms

Kasdien veikiančiose maitinimo įstaigose aktualūs mažesni, kelias porcijas talpinantys, įprastai apvalia forma išsiskiriantys stalo marmitai. Jie gali būti skirti tiek karštiesiems patiekalams, tiek sriuboms. Stalo marmitai yra sprendimas, norintiems patiekti didesnį maisto kiekį kelių asmenų grupei, tačiau baiminantis, jog valgymo metu jis per greit atvės ir sumažins gerąją kliento patirtį. Dėl savo optimalaus dydžio, jie neužims per daug vietos ant lankytojų stalo ir leis patogiai jais naudotis. Šie marmitai suteiks galimybę patikimai patiekti patiekalus, skirtus dalintis keliems žmonėms iš karto.

ĮRANGA RESTORANAMS marmitų asortimentą galite rasti ČIA.

Marmitai Jūsų maitinimo įstaigoje

Projektuojate virtuvę ar restoraną? Norite atnaujinti esamą savo maitinimo įstaigą? Nesate tikri kokio tipo įrenginiai yra tinkamiausi jūsų virtuvei? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda! Patarsime ir padėsime priimti Jums tinkamiausią sprendimą. Na, o mūsų technologinio projektavimo komanda HORECA SERVISAS padės parengti Jūsų poreikius atitinkantį virtuvės bei gamybinių patalpų projektą.

Mūsų kontaktus rasite ČIA.