Maisto išdavimas / savitarna


Savitarnos linijos įranga - neatsiejama didžiųjų viešbučių, verslo organizacijų, valgyklų bei restoranų verslo dalis. Priešingai nei projektuojant maitino įstaigų virtuves, nepatogiai įgyvendintos savitarnos linijos trūkumus jus ne tik įstaigos personalas, bet ir klientai. Remdamasi klientų patirtimi, ĮRANGA RESTORANAMS komanda rekomenduoja pro pirštus nepraleisti nei vienos technologinio savitarnos linijos projekto detalės.

Savitarnos linijos įranga ir maisto zonos

Rekomendacinis ĮRANGA RESTORANAMS savitarnos linijos išplanavimas pradedamas sriubos zona, toliau ją seka šaltųjų užkandžių, salotų, karštųjų patiekalų ir desertų zonos. Tačiau kas kartą savitarnos linija projektuojama individualiai, atsižvelgiant į vietos išdėstymą, kliento poreikius ir maitinimo įstaigos veiklos tikslus. Dėl šios priežasties, vieno teisingo įrenginių išdėstymo - nėra. 

Žemiau pateikiame populiariausią ir dažniausiai pasiteisinantį sprendimą, aprašydami būtiniausių įrenginių komplektaciją. Siekdami įgyvendinti individualų projektą, nedvejokite susisiekti su ĮRANGA RESTORANAMS komanda dėl jo pritaikymo Jūsų įstaigoje.

#1 - Sriubos zona

Patikrinta praktika savitarnos liniją pradėti nuo sriubų zonos. Joje, be išplanavimą atitinkančio savitarnos stalo, būtiniausi įrenginiai - sriubų marmitai, duonos pjaustymo ir pateikimo reikmenys, indai ir jų laikikliai. Taip pat prie pirmosios zonos turi būti randami ir maistui įsidėti skirti padėklai.

#2 - Šaltųjų užkandžių zona

Įprastai, sriubos zoną seka šaltųjų užkandžių erdvė. Jai reikalinga įranga priklauso nuo planuojamo Jūsų įstaigos meniu, tačiau dažniausiai ją sudaro - lėkščių dispenseris, šaldomos vitrinos, užkandžių stalas ir maisto dispenseriai.

#3 - Salotų zona

Tarpinė stotelė tarp šaltųjų ir karštųjų patiekalų - salotų zona. Joje būtini elementai yra specialiai salotoms laikyti skirtas stalas ar salotų baras. Taip pat - šaldomos vitrinos ir salotoms skirti indai bei reikmenys.

#4 - Karštųjų patiekalų zona

Be abejonės svarbiausia ir daugiausiai iššūkių kelianti savitarnos linijos dalis - karštųjų patiekalų erdvė. Siekiant išlaikyti reikiamą patiekalų temperatūrą būtini kokybiški karštųjų patiekalų marmitai bei šildomi lėkščių dispenseriai. Marmitai užtikrina, jog maistas išliks karštas iki kol klientai jį pasieks. Savo ruožtu, dispenserių paskirtis, jog maistas neatvėstų iki tol, kol jį įsidėję klientai pasieks valgymo zoną. 

#5 - Desertų zona

Planuojant saldžiųjų patiekalų zoną svarbu prisiminti, jog desertai yra patiekalas, kurį svarbu klientui parodyti iš visų, gražiausiųjų jo pusių. Dėl šios priežasties desertų zonoje būtinos konditerinės vitrinos su stiklinėmis durelėmis ir šonais. Greta jų - stalas vaisiams bei maisto dispenseriai biriems, smulkiems saldėsiams ir pagardams. Galiausiai, kokybe ir našumu išsiskiriantis kavos aparatas.

Savitarnos linijos įranga Jūsų maitinimo įstaigoje

ĮRANGA RESTORANAMS siūlo platų asortimentą visų, savitarnos linijos įrengimui būtinų prietaisų ir elementų. Atsižvelgiant į Jūsų poreikius ir lūkesčius, mūsų komanda atrinks tik geriausius, kainos ir kokybės santykį atitinkančius sprendimus. Na, o mūsų technologinio projektavimo specialistai HORECA SERVISAS parengs individualų Jūsų savitarnos linijos projektą.

Mūsų kontaktus rasite ČIA.