Tinklaraštis

Ledainės įrengimas: kaip pasirinkti ledų šaldymo ir gamybos įrangą?

Ledainės įrengimas: kaip pasirinkti ledų šaldymo ir gamybos įrangą?

Nuosavos ledainės įrengimas - tai svajonė, kurią puoselėjate jau kurį laiką? Metas jai įgyvendinti! Iki šiltojo metų sezono likus daugiau kaip trims mėnesiams, turite visas galimybes startuoti dar šią vasarą.

ĮRANGA RESTORANAMS komanda kviečia aptarti, kokie elementai ir įranga būtina įrenginėjant modernią, efektyviai ir sklandžiai dirbančią ledainę.

5 svarbiausios ledainės įrangos grupės

Turbūt nereikia nė sakyti, kad ledainėse karaliauja šaldytuvai. Modernioje ledų gamyba besispecializuojančioje įstaigoje turi būti bent trijų skirtingų rūšių šaldymo įrenginiai. Visi jie turi užtikrinti kokybišką, nepertraukiamą šaldymą ir stabilią temperatūrą. Tiesa, tai ne viskas. Ne ką mažiau svarbu ir profesionalūs, darbo našumą užtikrinantys maišytuvai ir kita, sklandų gamybos procesą užtikrinanti įranga.

Smūginio užšaldymo įranga

Pristatant smūginio užšaldymo įrangos svarbą, norime atkreipti dėmesį, kad tai yra teisingiausias ne tik ledų, bet ir kitų maisto produktų užšaldymo metodas. Pirma, dėka žaibiško užšaldymo proceso, išlaikomos geriausios maisto savybės. Antra, užšaldomi maisto produktai neapsitraukia šerkšnu ir nepraranda savo formos. Šios smūginio užšaldymo naudos ypač svarbios ledų gamybos procesui.

Plačiau su smūginio užšaldymo įranga galite susipažinti ČIA

Į ką atkreipti dėmesį?

  • Dydį. Pagrindinis skirtumas tarp profesionalių, komerciniai veiklai skirtų įrenginių yra jų aukštis ir plotis. Tai, kokio dydžio įrenginys reikalingas Jums, reikėtų įvertinti apskaičiavus planuojamus šaldyti produktų kiekius ir tai, kiek vietos įrenginiams turite savo gamybinėje zonoje.
  • Talpas. Rinkdamiesi šaldytuvą gamybinei erdvei turite atkreipti dėmesį į jo vidaus sandarą. Tikėtina, kad pagamintus ledus norėsite laikyti tose talpose, kurias vėliau dėsite tiesiai į šaldytuvą lankytojų salėje. Įvertinkite ar jos kompaktiškai ir patogiai užpildo Jūsų smūginio šaldytuvo vidų.

Smūginio užšaldymo įrangos asortimentą rasite ČIA

Komerciniai ledų šaldytuvai

Profesionalioje, komercinėje veikloje naudojami du tipai įrenginių, ledams lankytojų salėje laikyti. Tai - šaldikliai su stiklu, ledų porcijoms laikyti ir vitrininiai šaldytuvai gelato tipo ledams laikyti. Pirmuosius dažniausiai sutinkame prekybos centruose ar parduotuvėse. Jie yra gilūs ir talpūs, o savo sandara - stikliniu viršumi ir stumdomomis durelėmis - skatina impulsinio pirkimo veiksmą. 

Antrieji pritaikyti itališko tipo ledainėms. Jie sukurti taip, kad vienu metu šaldytuve būtų galima laikyti kelių ar net keliolikos skirtingų skonių ledus. Dėka stiklinio šaldytuvo priekio klientas gali puikiai matyti visus asortimente esančius ledus ir jų įdėjimo procesą. 

Į ką atkreipti dėmesį?

  • Tipą. Įvertinkite kokio tipo ledus gaminsite. Jei ledainėje planuojama klientams tiekti tiek jau suporcijuotus ledus, tiek itališko tipo gelato, tuomet Jums gali būti reikalingi abu aukščiau pristatyti įrenginiai.
  • Dydį. Svarbu įvertinti, kiek skirtingų rūšių ledų vienu metu planuojate siūlyti klientams. Atkreipkite dėmesį, kad šiuo atveju didelis šaldytuvas gali tapti trūkumu. Juk pustuštis jis klientams atrodys visai ne kaip.

Dalį šaldytuvų ledams asortimento galite rasti ČIA.

Dėl platesnio įrenginių asortimento kviečiame susisiekti šiais kontaktais.

Ledų gamybos įranga ir maišytuvai

Turbūt sutiksite, kad ledų gamyboje svarbiausi du žingsniai - teisingas šaldymas ir maišymas. Pastarajam veiksmui atlikti rinkoje siūloma daug skirtingo tipo įrenginių, kuriuos Jūs turite išsirinkti pagal savo įstaigos poreikius ir finansinius pajėgumus. Nors ledų masės maišymui galima naudoti ir rankinius maišytuvus, tačiau kur kas greitesnis ir patogesnis metodas yra specialūs ledų gamybos aparatai. Jums tereikia sudėti visus norimus ingredientus ir užstatyti norimą maišymo programą, o įrenginys visą darbą atliks už Jus.


Į ką atkreipti dėmesį?

  • Talpos dydį. Įvertinkite kiek ledų vienu metu norite pagaminti. Minimalus talpos dydis - 3 litrai.

Ledų gamybos įrangos asortimentą galite rasti ČIA

Minkštųjų ledų ir šerbeto aparatai

Jei savo restoraną, lauko kavinę ar desertinę norite papildyti naujais skanėstais - minkštaisiais ledais ar šerbetu - Jums bus reikalingi papildomi, specializuotą paskirtį turintys įrenginiai. Tiek minkštiesiems ledams, tiek šerbetui rinkoje siūloma speciali įranga, kuri tarnauja tik šiai vienai paskirčiai. Tarpusavyje šio tipo įrenginiai skiriasi tik gamintojo užtikrinama kokybe, dizainu ir dydžiu.

Į ką atkreipti dėmesį?

  • Tipą. Įrenginius išsirinkite tik tada, kuomet būsite detaliai apgalvoję savo ledainės koncepciją ir meniu. Joje dominuos gelato tipo, minkštieji ar šerbeto ledai? Kiekvienam iš jų reikalinga skirtingo tipo įranga, šaldytuvai ir maišytuvai.
  • Talpą ir dydžiu. Įvertinkite kiek skirtingų minkštųjų ledų ar šerbetų rūšių ketinate tiekti. Atitinkamai, tiek ledų kranelių turi turėti ir Jūsų pasirinkti įrenginiai.

Ledų aparatų asortimentą galite rasti ČIA

Papildoma įranga

Ledainės įrengimas neatsiejamas ir nuo keleto, su ledų tiekimu glaudžiai susijusių įrenginių. Tai kavos aparatas, vaflių gamybos įranga, jei pastaruosius ketinate gaminti patys, pieno produktų pasterizatorių ir, žinoma, smulkiųjų reikmenų bei indų. Visų šių įrenginių ir reikmenų poreikis - individualus, priklausantis nuo įstaigos pajėgumų ir meniu, tad dėl kiekvieno jų pasirinkimo kviečiame pasikonsultuoti su ĮRANGA RESTORANAMS komanda.

Ledainės įrengimas kartu su ĮRANGA RESTORANAMS

Turite daugiau klausimų, susijusių su ledainės įrengimu? Adresuokite juos mums, ĮRANGA RESTORANAMS komandai. Patarsime ir padėsime išsirinkti Jūsų įstaigos poreikius atitinkančius sprendimus. Mūsų kontaktus rasite ČIA.

Na, o mūsų technologinio projektavimo partneriai iš HORECA SERVISAS padės parengti detalų ir profesionalų Jūsų ledainės, desertinės ar kitos maitinimo įstaigos projektą.