Tinklaraštis

Konvekcinė krosnis gaminantiems namuose. Ką pasirinkti?

Konvekcinė krosnis gaminantiems namuose. Ką pasirinkti?

Konvekcinė krosnis – tai nepamainomas įrenginys ne tik maitinimo įstaigoje, bet ir namuose, kuriuose vykdoma nedidelės apimties gamybinė veikla. Tiesa, renkantis šį prietaisą darbui namuose kyla daug papildomų klausimų. Kokias kepimo funkcijas turi turėti krosnis? Ar ji turėtų būti valdoma mechaniniu ar elektroniniu būdu? Pagal tipą - gastronominė ar konditerinė? Dujinis ar elektrinis valdymas? Ir, be abejo, kokio dydžio įrenginys tinkamiausias konkrečių namų poreikiams?

Konvekcinė krosnis gaminantiems namuose

Atsakymai į pirmuosius keturis klausimus priklauso nuo jūsų ir jūsų namų galimybių. Renkantis krosnį pagal funkcijas svarbu realiai įvertinti kiek jų naudosite, mat kiekviena iš jų turi įtakos ir krosnies kainai. Atitinkamai, ir renkantis valdymą. Jei jūsų kepimo poreikiai yra minimalūs, o programuoti receptų ar naudoti automatinio krosnies valymo neplanuojate, galite rinktis patikimą mechaniškai valdomą krosnį, taip reikšmingai sutaupydami. Tiesa, jei jūsų kepimo poreikiai yra didesni, tuomet atskiras funkcijas bei valdymą reikėtų analizuoti jau atsižvelgiant individualiai į juos.

Kalbant apie krosnies tipą, reikėtų įvertinti namuose esančią dujų bei elektros infrastruktūrą, kepamų patiekalų ar kepinių įvairovę ir sprendimą priimti atsižvelgiant į tai. Išklausę jūsų gamybos ypatumų apsispręsti padės ĮRANGA RESTORANAMS komanda.

Konvekcinės krosnies dydis

Norėdami įvertinti, koks įrenginys tinkamiausias jūsų veiklai pagal dydį, pirmiausia turite apskaičiuoti, kiek vidutiniškai porcijų patiekalų ar kepinių pagaminate. Standartinėje GN 1/1 skardoje vidutiniškai telpa nuo 25 iki 30 porcijų karštųjų patiekalų. Atitinkamai, kone dvigubai mažesniųjų kepinių. Dėl šios priežasties, komercinei gamybai dažniausiai naudojamos nuo 4 iki 20 skardų talpinančios krosnys.

Skardų skaičius

Porcijų kiekis

4 skardų krosnys

100-120 porcijų

5 skardų krosnys

125-150 porcijų

6 skardų krosnys

150-180 porcijų

7 skardų krosnys

180-210 porcijų

10 skardų krosnys

250-300 porcijų

12 skardų krosnys

330-360 porcijų

20 skardų krosnys

500-600 porcijų

 

Didelės maitinimo įstaigos, tokios kaip kepyklos, restoranai, kavinės, valgyklos, ugdymo įstaigos, gali lengviau įvertinti savo klientų srautus ir virtuvės darbo apimtis bei nustatyti, kokio dydžio konvekcinė krosnis jiems tinkamiausia. Tuo tarpu, dėl didesnio neapibrėžtumo, namuose gaminantiems asmenims krosnies dydžio pasirinkimas tampa kiek sudėtingesne užduotimi.

Mūsų patirtis rodo, jog optimalus variantas gaminantiems namuose yra 4-7 skardų krosnys. Nors įprastiems poreikiams dažnai gali užtekti ir keturių skardų, artėjant didžiosioms metų šventėms, namuose gaminančių asmenų užsakymų skaičius neretai išauga net kelis kartus. Tad, norint suspėti kokybiškai paruošti visus užsakymus galima pagalvoti ir apie didesnės krosnies įsigijimą.

Kaip puikų pavyzdį galime pateikti tinklaraštininkę Iloną Juciūtę, kuri šventiniu laikotarpiu įmonėms gamina valgomas dovanas – pyragus, kaneles, imbierinius sausainius. Pernai iš ĮRANGA RESTORANAMS parduotuvės 7 skardų NERONE konvekcinę krosnį įsigijusi moteris džiaugėsi savo pasirinkimu ir  teigė, jog krosnies kepimo rezultatas pranoko visus lūkesčius.

Ilonos Juciūtės-Čibirkienės apžvalgą apie pasirinktą NERONE 7 konvekcinę krosnį rasite čia:


Gaminantiems namuose – supaprastinti reikalavimai

Jei dar tik svarstote savo hobį paversti nuolatiniu pajamų šaltiniu, dabar tam tinkamiausias laikas ne tik dėl artėjančių švenčių, bet ir dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) supaprastintų reikalavimų, asmenims maistą gaminantiems mažais kiekiais gyvenamosios paskirties patalpose ir tiekiantiems jį tiesiogiai vartotojams. Tai nutarimas, kuris sudarė palankesnes sąlygas legaliai vystytis smulkiajam verslui.

Daugiau informacijos apie atsinaujinusius reikalavimus rasite ČIA.  

Kodėl verta investuoti į konvekcinę krosnį?

ĮRANGA RESTORANAMS komanda įsitikinusi, jog konvekcinė krosnis yra sėkmingos ir modernios maisto gamybos pagrindas. Pirmiausia, šis įrenginys užtikrina gaminių kokybę. Dėka įrenginyje įmontuotų konvekcijų – ventiliavimo sistemų, užtikrinamas tolygus šilumos pasiskirstymas, todėl net kepant keliose skardose maistas iškepa tolygiai ir neperkepa. Negana to, konvekcinėje krosnyje maistas iškepa 25 proc. greičiau, todėl sutaupysite tiek laiko, tiek energijos sąnaudų  bei sumažinsite pagaminimo kaštus.

Konvekcinė krosnis Jūsų virtuvėje

Ieškote konvekcinės krosnies, tačiau vis tiek nesate tikri kokio dydžio ir pajėgumų įrenginys tinkamiausias jums? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda! Įvertinsime Jūsų įstaigos poreikius ir paruošime geriausią kainos ir kokybės santykio pasiūlymą.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: