Tinklaraštis
Konvekcinė krosnis gaminantiems namuose. Ką pasirinkti?
Konvekcinė krosnis – tai nepamainomas įrenginys ne tik maitinimo įstaigoje, bet ir namuose, kuriuose vykdoma nedidelės apimties gamybinė veikla. Tiesa, renkantis šį prietaisą darbui namuose kyla daug papildomų klausimų. Kokias kepimo funkcijas turi turėti krosnis? Ar ji turėtų būti valdoma mechaniniu ar elektroniniu būdu? Pagal tipą - gastronominė ar konditerinė? Dujinis ar elektrinis valdymas? Ir, be abejo, kokio dydžio įrenginys tinkamiausias konkrečių namų poreikiams?
Konvekcinė krosnis gaminantiems namuose
Atsakymai į pirmuosius keturis klausimus priklauso nuo jūsų ir jūsų namų galimybių. Renkantis krosnį pagal funkcijas svarbu realiai įvertinti kiek jų naudosite, mat kiekviena iš jų turi įtakos ir krosnies kainai. Atitinkamai, ir renkantis valdymą. Jei jūsų kepimo poreikiai yra minimalūs, o programuoti receptų ar naudoti automatinio krosnies valymo neplanuojate, galite rinktis patikimą mechaniškai valdomą krosnį, taip reikšmingai sutaupydami. Tiesa, jei jūsų kepimo poreikiai yra didesni, tuomet atskiras funkcijas bei valdymą reikėtų analizuoti jau atsižvelgiant individualiai į juos.
Kalbant apie krosnies tipą, reikėtų įvertinti namuose esančią dujų bei elektros infrastruktūrą, kepamų patiekalų ar kepinių įvairovę ir sprendimą priimti atsižvelgiant į tai. Išklausę jūsų gamybos ypatumų apsispręsti padės ĮRANGA RESTORANAMS komanda.
Konvekcinės krosnies dydis
Norėdami įvertinti, koks įrenginys tinkamiausias jūsų veiklai pagal dydį, pirmiausia turite apskaičiuoti, kiek vidutiniškai porcijų patiekalų ar kepinių pagaminate. Standartinėje GN 1/1 skardoje vidutiniškai telpa nuo 25 iki 30 porcijų karštųjų patiekalų. Atitinkamai, kone dvigubai mažesniųjų kepinių. Dėl šios priežasties, komercinei gamybai dažniausiai naudojamos nuo 4 iki 20 skardų talpinančios krosnys.
Skardų
skaičius |
Porcijų kiekis |
4
skardų krosnys |
100-120
porcijų |
5
skardų krosnys |
125-150
porcijų |
6
skardų krosnys |
150-180
porcijų |
7
skardų krosnys |
180-210
porcijų |
10
skardų krosnys |
250-300
porcijų |
12
skardų krosnys |
330-360
porcijų |
20
skardų krosnys |
500-600
porcijų |
Didelės maitinimo įstaigos, tokios kaip kepyklos,
restoranai, kavinės, valgyklos, ugdymo įstaigos, gali lengviau įvertinti savo
klientų srautus ir virtuvės darbo apimtis bei nustatyti, kokio dydžio konvekcinė
krosnis jiems tinkamiausia. Tuo tarpu, dėl didesnio neapibrėžtumo, namuose
gaminantiems asmenims krosnies dydžio pasirinkimas tampa kiek sudėtingesne užduotimi.
Mūsų patirtis rodo, jog optimalus
variantas gaminantiems namuose yra 4-7 skardų krosnys. Nors įprastiems poreikiams dažnai gali užtekti ir keturių skardų, artėjant
didžiosioms metų šventėms, namuose gaminančių asmenų užsakymų skaičius neretai išauga
net kelis kartus. Tad, norint suspėti kokybiškai paruošti visus užsakymus
galima pagalvoti ir apie didesnės krosnies įsigijimą.
Kaip puikų pavyzdį galime
pateikti tinklaraštininkę Iloną Juciūtę, kuri šventiniu laikotarpiu įmonėms gamina
valgomas dovanas – pyragus, kaneles, imbierinius sausainius. Pernai iš ĮRANGA RESTORANAMS
parduotuvės 7 skardų NERONE konvekcinę krosnį įsigijusi moteris džiaugėsi savo
pasirinkimu ir teigė, jog krosnies kepimo rezultatas pranoko
visus lūkesčius.
Ilonos Juciūtės-Čibirkienės
apžvalgą apie pasirinktą NERONE 7 konvekcinę krosnį rasite čia:
Gaminantiems namuose – supaprastinti reikalavimai
Jei dar tik svarstote savo hobį paversti nuolatiniu pajamų šaltiniu, dabar tam tinkamiausias
laikas ne tik dėl artėjančių švenčių, bet ir dėl Valstybinės maisto ir
veterinarijos tarnybos (VMVT)
supaprastintų reikalavimų, asmenims maistą gaminantiems mažais kiekiais
gyvenamosios paskirties patalpose ir tiekiantiems jį tiesiogiai vartotojams.
Tai nutarimas, kuris sudarė palankesnes sąlygas legaliai vystytis smulkiajam
verslui.
Daugiau informacijos apie atsinaujinusius reikalavimus rasite ČIA.
Kodėl verta investuoti į konvekcinę krosnį?
ĮRANGA RESTORANAMS komanda įsitikinusi, jog konvekcinė krosnis yra sėkmingos ir modernios maisto gamybos pagrindas. Pirmiausia, šis įrenginys užtikrina gaminių kokybę. Dėka įrenginyje įmontuotų konvekcijų – ventiliavimo sistemų, užtikrinamas tolygus šilumos pasiskirstymas, todėl net kepant keliose skardose maistas iškepa tolygiai ir neperkepa. Negana to, konvekcinėje krosnyje maistas iškepa 25 proc. greičiau, todėl sutaupysite tiek laiko, tiek energijos sąnaudų bei sumažinsite pagaminimo kaštus.
Konvekcinė krosnis Jūsų virtuvėje
Ieškote konvekcinės krosnies, tačiau vis tiek nesate
tikri kokio dydžio ir pajėgumų įrenginys tinkamiausias jums? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda! Įvertinsime Jūsų įstaigos poreikius ir
paruošime geriausią kainos ir kokybės santykio pasiūlymą.
Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite
mūsų:
- Facebook.
- Instagram.
- m.
programėlėje - ANDROID įrenginiuose.
- m.
programėlėje - APPLE įrenginiuose