Tinklaraštis

Kompostavimas restorane, viešbutyje, gamybos ceche: iš maisto atliekų į kompostą per naktį

Kompostavimas restorane, viešbutyje, gamybos ceche: iš maisto atliekų į kompostą per naktį

Siekiate, kad jūsų restoranas, viešbutis ar sodyba taptų ekologiškesnis? JAV Aplinkos apsaugos agentūros (angl. US Environmental Protection Agency) duomenimis apie 60-80% restoranų pagamintų šiukšlių yra maisto atliekos. Kompostuodami ne tik padėsite sumažinti aplinkos taršą, bet ir sumažinti savo įstaigoje išmetamų šiukšlių kiekius, taip taupydami vietą, finansinius kaštus ir išvengsite nemalonių kvapų. Ir, žinoma, pasigaminsite naudingų medžiagų savo restorano ar viešbučio aplinkai.

Tiesa, šiandieninę kompostavimo svarbą Jūsų restorane ar viešbutyje padidina ir mūsų šalyje bei Europos Sąjungoje veikianti įstatyminė bazė. Europos Parlamentas nustatė, kad iki 2035 m. visose Europos Sąjungos šalyse turi būti perdirbama 65 proc. buitinių atliekų, o ne daugiau kaip 10 proc. gali būti išmetama į sąvartynus. Teisingas kompostavimas leis prisidėti prie šių reikalavimų įgyvendinimo.

Kas yra kompostavimas?

Kompostavimas yra procesas, kurio metu maisto likučiai bei kitos organinės medžiagos, tokios kaip žolė, popieriaus, kartono gaminiai veikiami šilumos, drėgmės, oro virsta kompostu. Kartais gali būti sunku įsivaizduoti, kad atliekos iš jūsų restorano po kompostavimo gali virsti vertingomis medžiagomis dirvožemiui ir jame išskirti tokias maistines medžiagas, kaip azotas, fosforas, kalis ir kitus mikroelementus. Kompostas yra natūrali trąša, kuri neturi jokio šalutinio poveikio žemei. Naudojant kompostą galima išvengti mineralinių trąšų naudojimo, kurios didina rūgščiojo lietaus susidarymą ir neigiamai veikia laukinę gamtą. 

Kokioms įstaigoms kompostavimas naudingiausias?

Tad kompostavimas ypač svarbus įstaigose, turinčiose lauko teritoriją. Taip pat – savo ekologišką daržą ar ūkį. Kaip didžiausią naudą iš kompostavimo gaunančias, galima įvardinti restoranus su savo ekologišku ūkiu, kaimo turizmo sodybas, didžiuosius viešbučius, restoranus ir kavines su didele lauko teritorija, didžiųjų prekybos centrų gamybos cechus. 

ECODYGER PRO –  iš atliekų į kompostą per naktį!

Galime tik pasidžiaugti, kad modernių technologijų dėka šiandien nebereikia laukti mėnesiais, kol jūsų restorano maisto atliekos virs kompostu. Naudojant ECODYGER PRO įrenginį užtenka vos 7 val., kad maisto atliekos būtų paverstos kompostu. Kitaip tariant, palikę savo įstaigą nakčiai, iš ryto atliekas rasite pavirtusias į puikiausią kompostą.

Iš pažiūros skalbyklę ar indaplovę primenantis ECODYGER PRO gali apdoroti beveik visas organines atliekas: ryžius, makaronus, duoną, mėsą, žuvį, vištienos ir triušienos kaulus, jūros kriaukles ir jūros gėrybes, daržoves, vaisius, vaisių kaulus, taip pat perdirbamus vienkartinius indus, servetėles. Šis įrenginys yra optimalus sprendimas didiesiems viešbučiams ir gamybiniams cechams.


Kompostavimas su ĮRANGA RESTORANAMS

Turite daugiau klausimų, susijusių su atliekų kompostavimu? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus Jūsų klausimus ir padėsime išsirinkti labiausiai Jūsų poreikius atitinkančius produktus. 

Na, o mūsų technologinio projektavimo HORECA SERVISAS specialistai Jums gali suteikti ne tik konsultacijas, bet ir padėti įgyvendinti Jūsų virtuvės projektą. Mūsų kontaktus rasite ČIA.