Tinklaraštis

Ketaus indai: privalumai, trūkumai ir priežiūros ypatybės

Ketaus indai: privalumai, trūkumai ir priežiūros ypatybės

Ne paslaptis, jog patiekalų skonis priklauso ne tik nuo virtuvės darbuotojų įgūdžių, maisto produktų kokybės, bet ir nuo indų, kuriuose gaminami patiekalai. Dėl šios priežasties šiandien ĮRANGA RESTORANAMS komanda pasirengusi papasakoti apie vieną iš indų rūšių – ketaus indus. Tad, jei jau kurį laiką galvojate, jog ketaus indai reikalingi jūsų restorano virtuvėje, kviečiame skaityti toliau.

Ketaus indų privalumai ir trūkumai

Kaip ir kiekvieno tipo indai, iš ketaus pagaminti virtuvės reikmenys turi privalumų ir trūkumų. Tiesa, šiuolaikiškų ir kokybiškų ketaus indų privalumai tikrai nusveria jų trūkumus.

Privalumai

Trūkumai

Ypatingai patvarūs ir deformacijai atsparūs indai, kurie kokybiškai tarnauja ilgą laiką.

Ketaus indai yra sunkūs.

Ketaus indai tolygiai paskirsto šilumą ir ilgai ją išlaiko.

Šie indai lėtai įkaista.

Indai yra universalūs – juos galima naudoti ant indukcinių, elektrinių ar dujinių viryklių, orkaitėse.

Ketaus indai gali reaguoti su rūgščiu maistu.

Prie tinkamai paruoštų ketaus indų nelimpa ir nesvyla maistas, todėl gaminant galima naudoti mažiau aliejaus.

Ketaus indai gali sugerti kvapus, todėl juose nerekomenduojama ilgą laiką laikyti maisto.  

Indai tinkami naudoti pačiam įvairiausiam maistui gaminti – nuo sriubų iki desertų.

 

Kitaip nei nepridegančių keptuvių dangoje, ketaus induose nėra kenksmingų medžiagų.

 

 

Kaip paruošti ketaus indus naudojimui?

Svarbu žinoti, jog prieš pradedant naudoti ketaus indus, juos būtina tinkamai paruošti. Kiti atveju jie gali pradėti rūdyti, traukti maistą. Taigi, visų pirma, keptuvę, puodą ar kitą iš ketaus pagamintą virtuvės reikmenį būtina nuplauti šiltu vandeniu ir švelniu plovikliu. Tuomet, gerai nusausintus indus, reikėtų ištepti augaliniu aliejumi iš vidaus ir išorės. Šiam žingsniui specialistai rekomenduoja rinktis kukurūzų arba rapsų aliejų. Paskutinis etapas – indų kaitinimas orkaitėje. Orkaitę įkaitinkite iki 200-230°C laipsnių ir joje ketaus indus palaikykite apie 30 minučių. Šį procesą rekomenduojama pakartoti 3-4 kartus. Taip bus sukuriamas natūralus riebalinis sluoksnis, neleisiantis gaminamam maistui prisvilti.

5 patarimai, naudojant ketaus indus

1) Į įkaitusią ketaus keptuvę nepilkite šalto vandens – ji gali skilti.

2) Ketaus indus išsausinkite iškart po plovimo.

3) Iš ketaus pagamintų indų nemirkykite kriauklėje.

4) Kartas nuo karto indus ištepkite aliejumi ir pakaitinkite.

5) Ketaus indų valymui nenaudokite kietų šveitiklių, vietoj jų rinkitės valgomąją druską.

Ketaus indai ĮRANGA RESTORANAMS el. parduotuvėje

Ieškote ketaus indų savo restorano virtuvei? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų įstaigos poreikius ir pateiksime geriausius sprendimus.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų:

Facebook.

Instagram.

m. programėlėje - ANDROID įrenginiuose.

m. programėlėje - APPLE įrenginiuose