Tinklaraštis

Kaip prižiūrėti profesionalią šaldymo įrangą?

Kaip prižiūrėti profesionalią šaldymo įrangą?

Profesionali šaldymo įranga yra neatsiejama restorano, kavinės ar kitos maitinimo įstaigos dalis. Visgi, siekiant užtikrinti saugų maisto produktų laikymą ir įrangos ilgaamžiškumą, būtina tinkama ir reguliari jos priežiūra. Būtent todėl šiandien ĮRANGA RESTORANAMS komanda dalinasi keletu paprastų patarimų, padėsiančių užtikrinti jūsų įrangos ilgaamžiškumą. 

1) Kasdienė įrenginio patikra

Kasdienė šaldymo įrangos patikra yra svarbus veiksnys, siekiant užtikrinti prietaisų efektyvumą ir ilgaamžiškumą. Šis darbas tikrai neužims daug virtuvės darbuotojų laiko, tačiau galėsite būti ramūs, jog svarbiu momentu šaldymo įrangos neištiks netikėtas gedimas. Taigi kasdien sekite ir į šaldytuvų kontrolės žurnalą veskite įrangos temperatūrą, o pastebėjus pakitimus, nedelsdami reaguokite ir susisiekite įrangą aptarnaujančiais specialistais. Atitinkamai kasdien darbo pabaigoje apžiūrėkite, ar ant įrenginio sienelių arba jo apačioje nėra susikaupusio vandens. 

2) Šaldymo įrangos išorės ir vidaus valymas

Vienas paprasčiausių, tačiau tuo pat metu ir svarbiausių šaldymo įrangos priežiūros darbų yra prietaiso vidaus ir išorės valymas. Periodiškai įrenginių vidų ir išorę valykite drėgna šluoste arba minkšta kempinėle bei specialia valymo priemone. O valymo darbus užbaikite viską pervalydami sausa šluoste. Šis procesas padės išsaugoti prietaiso ilgaamžiškumą, neleis kauptis kvapams bei užtikrins saugų maisto produktų laikymą.

3) Durų tarpinių ir gumų patikra bei valymas

Valydami įrenginį išskirtinį dėmesį turėtumėte skirti tarpinių bei gumų patikrai ir valymui. Ilgainiui, atidarant ir uždarant prietaisus, šios dalys dėvisi, jose kaupiasi purvas bei įvairūs nešvarumai. Tarpines rekomenduojama valyti drėgna šluoste, o nešvarumus, susikaupusius tarpeliuose – siauru, bet neaštriu pagaliuku. Valydami gumas atkreipkite dėmesį, ar jose nėra skylučių ir ar įrenginio durys visiškai užsidaro. Per netinkamai užspaustas duris į įrangą gali patekti šiltas oras. Atitinkamai,  įrenginys, norėdamas palaikyti tinkamą temperatūrą naudos daugiau energijos.  

4) Kondensatoriaus valymas

Priklausomai nuo prietaiso modelio bei tipo, kondensatorių turėtumėte rasti įrenginio nugarinėje pusėje, jo apačioje arba viršuje. Valydami kondensatorių, pirmiausia šaldymo įrenginį išjunkite iš elektros lizdo. Tuomet kondensatoriaus priekinėje pusėje susikaupusias  dulkes kruopščiai išvalykite dulkių siurbliu. Jei kondensatorius nevalytas ilgesnį laiko tarpą, dulkėms išpūsti naudokite suspaustą orą, o galinę kondensatoriaus pusę valykite ilgu antgaliu. Jį švelniai įstatykite į kondensatoriaus vidų ir išpūskite dulkes. 

Šį darbą rekomenduojama atlikti bent kartą per mėnesį. Kadangi kondensatoriuje susikaupusios dulkės ir purvas apsunkina šilumos srauto tekėjimą, todėl įrenginys praranda efektyvumą ir didina energijos sąnaudas.  

5) Vandens padavimo sistemos valymas

Jei ilgesnį laiko tarpą nevalėte vandens padavimo sistemos, nenustebkite, jog iš įrenginio gali pradėti sklisti aštrus ir nemalonus kvapas. Ilgainiui vamzdeliuose ir drenažo angoje kaupiasi įvairūs nešvarumai, kurių nepašalinus susidursite ne tik su nemaloniu kvapu, bet ir su sumažėjusiu įrangos funkcionalumu.

Nešvarumus drenažo angoje pašalinti padės specialus šepetėlis, įprastai esantis šaldymo įrangos komplektacijoje. Atliekant šį darbą, svarbu nepamiršti nuvalyti ir  vandens nutekėjimui skirtų grotelių. Jas nušveiskite kempinėle ir nuvalykite sausa šluoste.

6) Ledo gaminimo įrangos valymas

Atėjus vasaros sezonui dauguma maitinimo įstaigų neapsieina be ledo generatorių. Vis dėlto svarbu atsiminti, jog šie įrenginiai reikalauja išskirtinės priežiūros. Ledo generatorių pilnai išvalyti rekomenduojama bent kartą per ketvirtį. Kitu atveju jame pradės kauptis nešvarumai, bakterijos, pelėsis, o tai gali sąlygoti jūsų klientų sveikatos problemas.

Profesionalios šaldymo įrangos priežiūra kartu su ĮRANGA RESTORANAMS


Turite klausimų dėl profesionalios šaldymo įrangos priežiūros arba pasirinkimo? Nedvejodami susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus ir padėsime išsirinkti jūsų įmonei tinkamiausius įrenginius. Taip pat pasirūpinsime įrangos atvežimu, pajungimu bei garantiniu servisu.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: