Tinklaraštis

ĮRANGA RESTORANAMS pataria: kaip taupyti energiją restorane ir sumažinti išlaidas

ĮRANGA RESTORANAMS pataria: kaip taupyti energiją restorane ir sumažinti išlaidas

Didelės elektros arba vandens sąnaudos – problema, kuri kelia sunkumus ne tik restoraną išlaikantiems asmenims, bet kartu daro neigiamą įtaką mus supančiai aplinkai ir klimatui. Dėl šios priežasties šiandien ĮRANGA RESTORANAMS komanda dalijasi 8 patarimais, padėsiančiais sumažinti energijos sąnaudas jūsų maitinimo įstaigoje.

1) Rinkitės energiją taupančią įrangą

Profesionali virtuvės įranga, lyginant su namuose naudojamais įrenginiais, paprastai yra galingesnė ir atitinkamai sunaudoja ženkliai daugiau energijos. Dėl šios priežasties, renkantis įrangą komercinei virtuvei, svarbu įvertinti įrenginių energijos efektyvumą. Ypatingą dėmesį skirti rekomenduojame energiją didžiąją dienos dalį eikvojantiems įrenginiams – indaplovėms, šaldytuvams ir šaldikliams, viryklėms, konvekcinėms krosnims.

2) Tinkamai prižiūrima įranga naudoja mažiau energijos

Ar žinote, jog tinkamai prižiūrėdami įrangą galite ne tik prailginti  jos tarnavimo laiką, bet ir sutaupyti elektros energijos? Apdulkėjusių ir nešvarumais apsinešusių elektros prietaisų energijos sąnaudos išauga. Todėl skatiname reguliariai ir atsakingai rūpintis visa savo komercinės virtuvės įranga.

3) Virtuvės išdėstymas lemia energijos sąnaudų kiekį

Kiek elektros energijos sunaudos vienas arba kitas prietaisas priklausys ir nuo to, kurioje vietoje jis stovi – koks tarpas paliktas tarp įrenginio ir sienos, ar įrenginys bus veikiamas tiesioginių saulės spindulių, kaip arti kitų prietaisų jis stovės.

4) Sumažinkite vandens suvartojimą

Žinoma, restoranuose, kavinėse ar kituose maitinimo įstaigoje didelės vandens sąnaudos – neišvengiama. Visgi, jei rinksitės vandenį taupančius įrenginius ir juos tinkamai prižiūrėsite, nesunkiai sutaupysite nemenką kiekį vandens.

·        Rinkitės vandenį tausojančius vandens maišytuvus. Šiuolaikiniai vandens maišytuvai dėka inovatyvių funkcijų vandens sąnaudas gali sumažinti net keliolika procentų.

·        Rinkitės ekonomiškas indaploves. Rinkdamiesi indaplovę, būtinai įvertinkite vandens sąnaudas vienam plovimo ciklui.

5) Naudokite energiją taupančias elektros lemputes

Ar žinojote, jog tinkamai pasirinktos elektros lemputės jūsų įstaigoje gali padėti sumažinti elektros išlaidas? Profesionalūs elektrikai rekomenduoja klasikines kaitrines lemputes keisti halogeninėmis arba LED tipo lemputėmis, kurios naudoja mažiau elektros energijos bei tarnauja ilgiau.

6) Nenaudojamus prietaisus išjunkite iš elektros lizdo

Tiesa ar mitas, jog neįjungti, tačiau elektros lizde palikti prietaisai naudoja elektros energiją? Tai visiška tiesa! Todėl, jei norite sumažinti elektros sąnaudas, baigę darbus, visuomet iš elektros lizdo ištraukite visus nenaudojamus prietaisus.

7) Investuokite į energiją taupančius įrenginius

Jei turite galimybę, rekomenduojame investuoti į išmaniuosius virtuvės prietaisus. Šiuolaikiški ir modernūs įrenginiai gali padėti tiek greičiau ir efektyviau atlikti darbus, tiek pagerinti sunaudojamos energijos efektyvumą.

8) Edukuokite personalą energijos taupymo klausimais

Dar viena svarbi proceso dalis – personalo edukacija. Jei restorano virtuvėje įrengsite išmaniuosius įrenginius arba nuspręskite kitais būdais didinti energijos efektyvumą, tačiau apie tai neinformuosite virtuvės personalo, maksimalios naudos iš to negausite.

Energiją taupantys įrenginiai iš ĮRANGA RESTORANAMS asortimento

Turite klausimų apie energiją taupančius įrenginius? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Atsakysime į visus jums kylančius klausimus, įvertinsime jūsų patalpas bei įstaigos poreikius ir pateiksime išskirtinai jūsų poreikius atitinkančius gamybinius sprendimus.

Daugiau naudingų patarimų ar specialių akcijų rasite mūsų: