Tinklaraštis

ĮRANGA RESTORANAMS pataria: kaip prižiūrėti profesionalią indaplovę

ĮRANGA RESTORANAMS pataria: kaip prižiūrėti profesionalią indaplovę

Profesionali indaplovė - neatsiejama ir nepamainoma modernaus restorano, kavinės ar kitos maitinimo įstaigos dalis. Tai, kaip ji veiks ir kiek naudos atneš Jūsų verslui, priklauso nuo dviejų veiksnių - teisingo jos pasirinkimo perkant ir atsakingos priežiūros jau įsigijus. Šiandien ĮRANGA RESTORANAMS komanda kviečia padiskutuoti būtent apie tai, kaip tinkamai prižiūrėti profesionalią indaplovę savo maitinimo įstaigoje. 

Patarimai: kaip prižiūrėti profesionalią indaplovę?

Profesionalių indaplovių priežiūra yra gana paprastas ir daug laiko neatimantis procesas. Svarbiausia taisyklė - neužkimšti įrenginio maisto likučiais. Kas kartą prieš dėdami indus į indaplovės padėklą, juos ištuštinkite. Lėkštėse likę maisto likučiai gali užkimšti indaplovės filtrus ir taip sutrikdyti jos darbą. Kitas labai svarbus aspektas –  tinkamų priemonių pasirinkimas. Priešingai nei namų indaplovėje, komercinėje veikloje rekomenduojame naudoti tik profesionalias, sertifikuotas, dezinfekcijos normas atitinkančias priemones.

Vandens minkštinimas

Nuo kieto vandens ant vidinių indaplovės dalių kaupiasi nuosėdos, kurios apsunkina indaplovės darbą bei neigiamai veikia jos funkcionalumą. Apkalkėjusios indaplovės bėgant laikui pradeda naudoti daugiau elektros energijos bei vandens, stringa jų darbas. Dėl šios priežasties, neatsiejamas profesionalios indaplovės priedas yra vandens minkštinimo filtras. Siekiant, kad jis atliktų savo darbą, svarbu jį reguliariai nukalkinti, į pagalbą pasitelkiant paprastą, maisto gamyboje naudojamą druską ir vandenį.

Vandens minkštintojo valymo instrukciją galite rasti ČIA.

Valymo dažnumas turėtų priklausyti nuo to, kokio kietumo vandens lygis yra Jūsų įstaigoje:

  • minkštas: 0–20 mg/l;
  • gana minkštas: 20–40 mg/l;
  • kietokas: 40–60 mg/l;
  • gana kietas: 60–80 mg/l;
  • kietas: 80–120 mg/l;
  • labai kietas: >120 mg/l.

Indaplovės valymas

Indaplovę būtina išvalyti kiekvieną vakarą, pabaigus darbą. Išėmę padėklus, išleiskite vandenį, perplaukite įrenginio dugną nuo likusių nešvarumų, išimkite ant dugno patekusius smulkius įrankius. Taip pat - kartas nuo karto išvalykite vandens purkštukus. Yra rizika, kad jiems užsikimšus, įrenginį užpildys nepakankamas lygis vandens, o tai lems prastą indų plovimą.

Paskutinis žingsnis – indaplovės filtrų valymas. Išimkite filtrus ir juos nuplaukite kriauklėje su vandeniu bei plovikliu. Baigus plauti, viską sudėkite į savo vietas, tačiau indaplovę palikite atidarytą per naktį. Taip indaplovėje vyks geresnė oro cirkuliacija ir sumažės bakterijų susidarymo rizika. 

Profesionalios indaplovės iš ĮRANGA RESTORANAMS

Turite daugiau klausimų, susijusių su indaplovių priežiūra ar įsigijimu? Susisiekite su ĮRANGA RESTORANAMS komanda. Patarsime ir padėsime išsirinkti Jūsų įstaigos poreikius atitinkančią indaplovę bei jos priežiūros priemones.  

Na, o mūsų technologinio projektavimo partneriai HORECA SERVISAS gali pasirūpinti technologiniu Jūsų įstaigos projektu. Susisiekite! Kontaktus rasite ČIA.